Zdravím všechny Prosím o radu mám možnost koupit Alfu 156 1.9 JTD r.v 1999 v perfektním stavu.Rád bych věděl jaké má Alfa jízdní vlastnosti,motor,náhradní díly a poruchovost.Teď mám Nissana a díly jsou šílenost.Všem děkuji za jakoukoli radu. Spozdravem Jiří
22.23, 6. 6. 2006, odpovědětnechci tě odradit ale díly na Alfu taky nejsou zrovna nejlevnější. Ale jestly si najdeš šikovního dodavatele neorigo dílů a mechoše tak je to v poho. Mimochodem, pokud to nebyla bořka tak 1,9 je spolehlivá.
1.26, 8. 6. 2006, odpovědětTO:Dr Apex Bořka to není a jaká by měla být cena tohoto vozu z Vaší zkušennosti Dík
21.31, 8. 6. 2006, odpovědětrozhodně pod 180tis. Ale spiše záleží na výbavě , počtu najetých km a hlavně servisní dokumentace!!!!! Doporučená výbava: kůže-určitě, Sportpaket-spíš ne, střešní okno-ano, a.t.d.
23.19, 8. 6. 2006, odpovědětCo se tyká výbavy, tak si dovolím nesouhlasit... kůže je sice pěkná, ale co si budem povídat, potí se na ní zadek, sportpaket je zase podle mě docela dobré vylepšení - já ho mám a jel jsem i v Alfě se standardním podvozkem a je to vcelku znatelný rozdíl, záleží jestli chcete spíš konfort pro cestování nebo tvrdší podvozek pro razantnější jízdu, je pravda, že ještě v kombinaci ze 17 palcovými koly a českou silnicí je to pro to auto docela záhul, ale zase perfektně sedí i ve vyšších rychlostech.
1.55, 9. 6. 2006, odpovědětTO:Dr.Apex a ostatní než bych tu výbavu vyjmenoval je lepší mrknout sem http://www.bbbauto.cz/index.php?clanek=detail&lng=cz&tp=Cars&info=ALFA%20ROMEO%20156&id=260111 BBB Auto Group spol. s.r.o. - ALFA ROMEO 156.Pořád si nejsem jit jestli do toho mám jít.Dík za radu.
20.53, 9. 6. 2006, odpovědětCo ti na to mám říct? Je to A, moc drahý. B, ůplně holý. C, děsná barva s děsným křídlem a jestě horšíma neorigo kolama. a kdyby to nestálo až ve varech tak bych zřejmně ještě našel tři další důvody proč to nebrat. Podívá se ti zítra na něco slušního. zatim
23.14, 12. 6. 2006, odpovědětTo:Dr.Apex Nemám s auty moc skušenností natož s Alfou proto dík za rady i když ně se moc líbí.Dík.Jiří
13.17, 13. 6. 2006, odpovědětS tim úplně holý bych to nepřehaněl. V tomhle modelovim roku byl základ: predek + zrcadla v el. airbag řidiče, centrál. Příplatek: alarm, Airbag spolujezdce atd, zadek v elektrice, klimoška, mlhovky, střešní okno, volant + páka ve dřevě, kůže. Takže to JTD ma připladkovou klimošku a volant s pakou ve dřevě. Tim padem bych řek že je to jenom holý a drahý :-)
16.08, 18. 6. 2006, odpovědětTaky si dovolím k tý výbavě. Já mám osobně Sportpacket 1 a musím říct, že bych jinak nevolil, ale nevnucuji! Jak bylo řečeno, buď komfort (plavání po silnici) nebo sport (cítit to auto pod sebou-daleko lépe sedící pokud je v cajku). Pokud budeš mít klimu, není potřeba šíbr (při větším stáří navíc hrozí zatékání do vozu přes těsnění). Ke kůži: je hezká, když je nová nevyleštěná a neodřená. Když k tomu připočítám to pocení a smrad z cigaret po bývalém kuřákovi, no nechtěl bych ji. Dnes jsem viděl 156 s modrou kůží co si koupil kámoš a rozmyslel jsem si to (dobudoucna jsem uvažoval přejít z 2.0 na 2.5 v červené kůži). Další každého věc, ale mě se nelíbí už od začátku dřevo packet, proto jsem rád, že mám u svého Sportpacketu karbon dekor a černé budíky podsvícené červeně, což je více sportovní. A proto: "Proti gustu žádný dyšputát". Moje resumé : Jedině SP!
21.09, 18. 6. 2006, odpovědětTo:Jirka Díky.
22.37, 18. 6. 2006, odpovědětVlastní 156 bez SP a po apsolvování konce dálnice D1(pořádně drncavej benton) si to s SP nedovedu představit. Auto to zvladlo bravurně jenom ja byl naklepanej jak řízek. Uz v zakladu je alfa tvrdši nez např Octavia, Passat, Mazda 6. Uz takle za ni trpim po projetí kazdé díry. S SP ma Alfa jinou geometrii (odklon sbíhavost), nizsi svetlou výšku. O kolik je SP tvrdší nemám odzkoušeno. Třeba Sportwagon ma jinou charakteristiku odpružení zadní nápravy.
19.42, 21. 6. 2006, odpovědětJo já jsem ten Jirkův kámoš co má modrou kůži, taky nedoporučuji, ale lepší dobrý stav auta a na kůži nechat ušít na míru potahy, Anebo opravdu látku jako sportpaket apod.
17.28, 10. 7. 2006, odpovědětwww.bbbauto.cz
14.43, 24. 11. 2007, odpovědět