Chcem sa podeliť o skúsenosti s geometriou.Ked som doviezol auto z DE,boli tam pekne rovnomerne ojeté gume na 2mm.Ale bolo treba vymenit zadné rameno.takže aj geometriu.Nastavili,predok podľa údaju výrobcu-na -2mm.Dal l som nové gumy,a po cca 10tis.km boli zvnútra zjeté na polovicu!!Chytrák slovák-pozrel som do papiera diagnostiky.Takže:hodnoty pôvodné-vpredu +-0,0!!!Teda zbiehavosť celková.Nastavené -2mm.(presne podľa výrobcu.)Nastavil som si to naspäť,na 0,0mm.Zatiaľ 4tis.km,vpredu nové gumy a vsetko ok.Podvozok mám klasa,žiadny sportpacket.
11.37, 19. 11. 2007, odpovědětTo samé mi udělali v Praze Na Chodovci v ATU. Dobytek. Kde sídlí dobytek na Slovensku?
12.57, 19. 11. 2007, odpovědětTazko povedať,či dobytok.Papier od taliana hovorí -2mm. To že s tým nemá skúsenosti je iná vec.ináč,tá geomet.bola v ARS B.Bystrica.Geometria dobrá,rýchla a ani nie drahá.Lan si s Alfou musíš povedať,ako ten predok chceš.
13.04, 19. 11. 2007, odpovědětTalián ví, proč to píše. To, že někdo nemá zkušenost, ho neomlouvá. Zaplatí Ti zničené gumy? Dobrá geometrie?, když jí nastavili špatně? Levná, když zničili gumy za tisíce? To tam dělá Tvoje stará, že je hájíš?
16.11, 19. 11. 2007, odpovědětOno táto diskusia je asi zbytočná.Veľa závisí aj od stavu čapov,náprav,silenblokov atd.Ale ked niekto v DE v origo Alfa servise nastavuje geom.na 0,0,a nie podľa výrobcu na -2,0 tak má asi so svojími autami viac skúseností.Dobrý údaj nemusí byť vždy ten odporúčaný.Ked to proste dere ok pri 0,0 tak budem mať nastavené 0,0.Je mi jedno čo je v manuále.Ale je fakt,že v tom servise ma presviečali,že to je STOPRO dobre,ved papier káže....Až potom ti to dojde,že vtedy išlo auto o 20km na maximálke menej.A bola chyba tam.Teraz je to už znova ok.
16.32, 19. 11. 2007, odpovědětKdyž si myslíš, že "Ale ked niekto v DE v origo Alfa servise nastavuje geom.na 0,0,a nie podľa výrobcu na -2,0 tak má asi so svojími autami viac skúseností.Dobrý údaj nemusí byť vždy ten odporúčaný.", tak je tato diskuse opravdu zbytečná.
17.21, 19. 11. 2007, odpovědětLenže oni tu geo.nastavili správne.Teda podla manualu.To že na moje auto je vhodný nulový údaj je fakt.Mám to odskúšané.A nabudúce,čítaj poriadne,pomaly,a radšej dvakrát.Ináč asi preskakuješ riadky a potom ti uniká pointa.Mýliš si dojmy a pojmy.
17.35, 19. 11. 2007, odpovědět