caute alfaci, xcem si kupit Alfu 156 benzin 1,6 alebo 1,8 16V TS. lenze sa mi dostalo do usi, ze alfy niesu spolahlive a ze sa kazia. neviem co si mam o tom mysliet, ked nikto alfu nevlastnil ks tyx co to rozpravali. xcel by som alfu okolo 120-130 tis km. poradte na co si dat pozor a ci su tie reci pravdive. dakujem.
21.38, 19. 11. 2007, odpovědětjo máš pravdu nejsou moc spolehlivé stejně jako jiné značky, prostě jak se k němu chováš tak se ti odmění
21.53, 19. 11. 2007, odpovědětno fajn. este jedna otazka. aka je priblizne soptreba u tychto motorov, ktorre som menoval?
21.56, 19. 11. 2007, odpovědětA co si nejdriv trochu procist diskuze - vse uz se tu resilo tak 100krat a treba tu spotrebu najdes vlevo pod odkazem technika........
22.44, 19. 11. 2007, odpovědětKed chces Alfu, tak neries spotrebu!!! Alfa sa nekupuje kvoli spotrebe, ale pre jej sportove srdce :)
9.56, 2. 1. 2008, odpovědětDnes som absolvoval hadku s jednym vraj velmi dobrym automechanikom,co mimochodom radil jednemu typkovi co chcel kupit auto,ze ked si kupi alfu,nech mu do garaze nelezie. Zboznujem debilov co maju favorit a idu sudit to co nepoznaju. Presne tak ako sa tu pise,ako sa chovas k autu,tak budes s nim aj zit. Pokial nekupis nejaky "cukrik" po dementovi,na to pozor.
0.39, 20. 11. 2007, odpovědětNaozaj je to pravda...ako sa o auto staráš, také ho budeš mať a to platí pre úplne každé auto!!! Je potrebné uvedomiť si, že každé auto sa ničí a my, ktorí máme našich miláčikov radi a staráme sa o nich, im pomáhame "ničiť sa" pomalšie. Nič nie je večné!!!
7.09, 20. 11. 2007, odpovědětale, kdezeee, LENIN je vecny :)))))))
7.42, 20. 11. 2007, odpovědětKED UZ, TAK SI KUP 1.8 URCITE NEKUPUJ 1.6- NEMA TO VYZNAM
10.32, 20. 11. 2007, odpovědětno znamy co mi radil,sa dost vyzna a vravel, ze alfy su v rebrickox poruchovosti na prvych prieckax. len som sa xcel spytat a dakujem za podnety. este jedna vec. na co si mam davat pri kupe/obhliadke vozidla pozor???tzn. na com zvyknu predajcovia najviac ojebavat-okrem km. idem kupovat prve auto,takze preto take otazky. dakujem
13.20, 20. 11. 2007, odpovědětVezmi si k nákupu s sebou někoho, kdo tomu rozumí víc, než "znamy co mi radil,sa dost vyzna". Třeba mechaniika ze servisu, který dělá italská auta. Dej mu na pivo a běžte se na auto podívat spolu.
14.13, 20. 11. 2007, odpovědětKtomu rabricku poruchovosti.Videl som ho na nete nepametam si ho presne ale alfa nebola medzi prvimi.Napr.WWsharan bol par desiatok riadkov dalejv poruchovejsich autach.Ked si kupis jazdene auto vzdy je to macka vo vreci a nevies ako si ju sanovali ty pred tebou.A zboznujem reci od ludi ze je alfa srot ked hu ani nemali.Ja mam 1.8 a som uplne spokojny.Ak chces neporuchove auto kup si staru ladu 1500.
9.17, 2. 1. 2008, odpovědětTakže jak už jsem psal nahoře o tom chování se k autu....to je bohužel ten největší problém, pokud narazíš na káru po kreténovi tak to nebude auto ale pokladnička. Nejlepší je jít to kupovat s nějakým mechanikem, nebo alfistou, napiš odkud jsi a určitě se najde tady nebo na AR klubu někdo, kdo by ti pomohl nebo s tebou zajel. Nejdůležitější je s tím autem zajet na diagnastiku a zvedák. Sice jsou servisy naprd, ale někdo dobrý se v okolí najde, proto je dobrý se poptet na klubech alfistů, většina má své ověřené servisy a ti to projdou. Tohle bych nepodceňoval. Proběhni komplet auto z venku a mrkni se na spáry-musí tzv. sedět. Kdo se vyzná tak pozná přestříkavané místa-to se hned ptat proč? Podezřelé jsou i nové plasty, vyloplé záslepky pro tažné oko-tohle buď praskne nebo se ztratí. Plast např na nárezníku mezi mlhovkama. Veškerý tinnink může být jen zástěrkou nehody, protože to je levné opravování. Pak projdi interiér, mrkni na opotřebení volantu, řadičky, pedálů a sedaček. Pokud tam jsou potahy tak mrkni pod ně :c). Tady se mrkni na výbavy nadstandartních paketů. Může to být slátanina z dílů, tím myslím že třeba karbonový tunel a bílé budíky je na zamyšlení...Projdi veškerou elektroniku auta (al. okna, zrcátky, sedačky, kůže má ohřev, který je choulostivý, funkčnost bederní opěrky zad atd..).Na motoru se mrkni na stav oleje, většinou koupíš auto bez míry, dobrý majitel má vždy pod max. Podezřelé jsou nové chladiče, airbox,popraskaný svody atd. Po nastartování ti musí chytnout bez plynu a otáčky ti musí držet cca.900. Při studeném motoru poznáš chycený variátor. Nesmí ti po startu ani na vteřinu zaklepat jako kamna!!! Všechny kontrolky musí zhasnout, maximálně ti bude svítit hlídání světel :c) Při jízdě není žádný propad, táhne(po zahřátí)plynule až do 7000 ot. TS ožívá tak od 3000-3500 ot, do té doby je to líný, ale jede plynule!!! Motor je tichý jen šepotá a pak při vyšších otáčkách přechází do typického zvuku TS (příjemný, nesmý tam být pazvuky). při jízdě můžou zepředu vycházet pazvuky (klepání podvozku) to jsou KO ramena. Vrzání palubky je normální :c)Pak diagnostika:kontrola bagů atd. Podvozek:komlet prolést (únik oleje,pneu sjeté zevnitř to je špatná geometrie) No to je jen zhruba je fakt dobrý si vzít sebou někoho kdo ví kam mrnout. Mnoho štěstí
14.10, 20. 11. 2007, odpovědětBobin.....tak dakujem pekne, presne totok som potreboval. si borec!!! dakujem este raz a ozvem sa ako som dopadol. prajem vela dobrych km na skvelej Alfe.dakujem,dakujem.
21.32, 20. 11. 2007, odpovědětTak by to mělo nějak vypadat,,ale dle mě temahle kriteriema projde jen velmi málo alfiček potácejicích se po českých cestách s ryze českým přístupem k servisu a s filozofii některých jedinců, to se mají potencionální kupci co najezdit než kápnou na 100% fungující auto,, hi hi hi
12.37, 2. 1. 2008, odpovědětAhoj všem, takže, mám 156 2,5 24V, je to dravec, nemůžu si ji vynachválit, ten zvouček, zátah, pocit z jízdy, osvětlení budíků v noci, fakt super... Takže oproti autum co jsem měl, od BMW, CHrysler,AUdi je Alfa určitě nejporuchovější sračka, ale už se těším, jak si do ní zítra sednu a nikdy bych ji nedal! Když se ti posere něco u Octavie je to to samé, nedej na keci ostatních, co AR nemají.
22.14, 1. 1. 2008, odpovědětJa tiez si idem kupovat 156 1.9JTD a vobec nepozeram na tie recicky o spolahlivosti atd...Je to fakt,ze ak kupujes ojazdenku,tak je to na sikovnosti a hlavne na stasti...
9.31, 2. 1. 2008, odpovědětJa bych rekl ze alfy jsou proste citlive na zachazeni a je potreba aby je vlastnil clovek trochu zrucny a pak si muzes uzivat tu jizdu,ne jako v nejaky felicii apod.
12.28, 2. 1. 2008, odpovědětvlastnim 156.alfu jsem v zivote nechtel.nakonec jsem si ji koupil a jine auto uz nechci.tyto auto se vam odvdeci tak jak ty mu.je to pro narocne a ne pro nejakeho skodovkare co tomu nerozumi
17.43, 17. 11. 2009, odpovědět