Čaute alfisti,Dnes jsem nastartoval svoji alfu mimochdem stála venku asi 3 dny,startnu v pohodě nechal jsem zahřád a vyjel jsem při jízdě mi to začalo cukat jak kdyby vynechaval motor,dělalo mi to asi 7km myslel jsem že vynechávají svíčky nebo je v benálu voda pak jsem zastavil a chvíli nechal motor v klidu nastartuji zase v poho atak jsem ji honil do vysokých otáček a přestalo to dělat jelo to celý den ok.Mohli byste mi poradit čím to mohlo být?? moc díky zdar alfám i alfistům.
17.40, 20. 11. 2007, odpovědětNikdo neporadí nebo nechce?
18.26, 20. 11. 2007, odpovědětZdravim, mozna ti to delaji ty svicky co ti probiji. Myslim ze na 3 valci, uz jsme se o tom bavili.
19.41, 20. 11. 2007, odpovědětdervus.aj mne to cukalo.Zo zaciatku len zriedkavo,a neskor mi to robilo uz stale.Chyba bola v motorceku na skrtiacej klapke.Vymenil som ho za novy,cena 5500 SK a uz to potom nerobilo,tak moze to byt aj to,ale to je ten horsi pripad,nechcem ta strasit.Tak cau.
7.19, 25. 11. 2007, odpověděta to ti cukalo aj ked si mal motor zohriaty? Ja mam 1.6 AR 156 a cuka mi to len pri studenom motore.A ten motorcek nevies presne ktory to je ja tam mam iba na volnobezne otacku a potom je tam snimac skrtiacej klapky a porenciometer skrtiacej klapky tak ak to mozes prosim ta upresni to.Diky.
13.48, 25. 11. 2007, odpovědětPři studeném i při teplém mě to občas pocukává,mám novou váhu i svíčky ale může to dělat i lambda? nebo někde kontakt,protože jak bylo teplo tak sem to cukání nepozoroval, začalo to až se výrazně ochladilo,ale nedělá to pořad ale při jízdě někdy, jinač alfa jezdí jak má i starty jsou v poho,ale na třetím válci mám prasklou cívku,myslíte ze i tím? Jestli víte někdo poraďte. díky moc ať vam alfi jezdí
10.51, 14. 12. 2007, odpověděttoto presne sa aj mne stala teraz,ako sa ochladilo,,mam 1,8ts,,ked ju nastarujem,a hned sa pohnem,resp po par sekundach,,tak sa neda,,ale ako kedy,,trochu hu necham bezat,asi minutu ,a potom idem,,ale inac uz potom v pohode cely cas,,tiez ma to zarazilo,,kupil som si to auto prenedavnom,a este aj zacalo vrzgat ako primrzlo.
13.08, 18. 12. 2007, odpovědětja uz na to dva roky neviem prist co to robi
14.53, 18. 12. 2007, odpovědětNO, všeobecně doporučuji provést kontrolu vstřikovačů. Nerovnoměrnost množství vstřikovaného paliva do jednotlivých válců dělá divy. Když jsem nechal jednomu člověku vyčistit vstřikovače asi po 120tis. km tak mi řekl že musí do autoškoly, že je to jako utržené z řetězu a při rozjezdu mu téměřvždy kloužou kola. Gumama to není. Je možná varianta zanesení špatné informace do ŘJ. Když zastavíš vypneš a po chvíli nastartuješ a pohoda - proveď kontrolu svorek na baterii, tam může byýt velký přechodový odpor, který ti za studena nadělá problémy.
7.40, 19. 12. 2007, odpovědětVýčistil jsem kontakty na baterce,a všude kde jsem se dostal,pak sem ŘJ vyresetoval a zatím je to v pohoďe asi tam byla špatná informace a nebo nějaký spoj.čauvec
11.44, 19. 12. 2007, odpovědět