Zdravím alfisti, jsem nucen udělat rozvody na své AR 166 2.0 T.S. r.v.2002, jelikož jsem se přehoupl přes 100000km a vše je zatím původní a začínám mít strach. Oslovil jsem cca 5 autoservisů a odpoveděli mi zatím tři a je to vcelku zajímavé: 1) Motortec Brno - cena materiálu cca 15700,- obsahuje sadu kladek, rozvodový a vyvažovací řemen, vodní pumpu a variátor - práce cca 4000 tedy dohromady cca 20000,- 2) ADS Lipůvka - cena všeho co jsem uvedl výše včetně práce 12000,- nevím zda bez nebo s DPH ale to je jedno 3) ABA servis Fiat Šumperk - materiál 7800,- a práce cca 3900,- - bez vodní pumpy, dle jejich sdělení se nemění. Zda je v ceně variátor neuvadějí, ale za tu cenu 7800,- bych řekl že určitě nebude. Co teď? Původně jsem byl rozhodnut nechat to udělat v Motortecu, ale nabídka z ADS Lipůvka je o cca 8000,- nižší. Přátelé je vůbec možno udělat komplet rozvody včetně práce a variátoru za 12000,-? Není to nějaká podezřelá cena? A co říkáte na ten Fiat servis Šumperk, když mě tvrdí, že vodní pumpa se nemění. Určitě mnozí z vás jste již rozvody na 2.0 T.S nechali dělat, jaké máte zkušennosti s Motortecem, ADS Lipůvka, nebo doporučtě servis se kterým jste byli spokojeni vy, nejlépe Morava, severní nebo jižní nezáleží. Chci dát alfince co potřebuje, ovšem když vidím, že lze udělat stejnou práci s rodílem 8000,- tak se vás ptám, zda je to reálné. Děkuji uctivě za jakékoliv informace.
17.47, 22. 11. 2007, odpovědětNora dodá materiál (kladky, řemen, pumpa) hluboko pod 5.000. Variátor nemám potuchy, bo naftu leju kromě kamen i do auta. Práci si musíš sehnat sám. Třeba se Nora ozve....
23.29, 22. 11. 2007, odpovědětCawes ja som menil komplet klady aj remene na rozvodod aj na pomocnom<<<<<<mam ale AR166 2,4 JTD a cena vysla od kamosa po niakej zlave cca 9000,-SKKkomplet aj s pumpou<<<MALE doporucenie vodnu pumpu urcite vymen<<<ma zivotnost zhruba to co rozvody<<<ak chces vediet viac tukni si do policka "hladaj" napis rozvod a mas milion reacii:)
23.55, 22. 11. 2007, odpovědětAhoj! Stojím před tou samou akcí u svého selespeeda,takže jsem se taktéž poptával.Všeobecně-značkové servisy jsou drahé,NORA vcelku zázračně levný(komponenty dle něj kvalitní).Můj servis-pan DATKO Marek v Mošnově(Příbor-Ostrava) mi udělal kalkulaci vč.práce na 8300Kč Mteriál-2řemeny,vodní pumpa+3kladky. U seles je jedna kladka navíc,proto tři kladky. Je to Alfista-cena za práci je pro alfisty,potažmo členy SQUADRAMORAVIA.com, velmi příjemná! Kontakt na něj-605252014
0.09, 23. 11. 2007, odpovědět