tak to si kupim predsa BMW,hadam bude menej poruchove. 320d,r.v. 2002 for ever!!!
18.03, 27. 11. 2007, odpovědětTak si kup bavoráka a běž!! „ALFA“je totiž pro nadšence kteří ví co je cool svezení a elegance.A poruchy se nevyhnou žádným autům,prostě nevíš oco jde...
18.14, 27. 11. 2007, odpovědětPoruchový jsou všechny auta......i BMW :-)
18.17, 27. 11. 2007, odpovědětto alf or Bmw: heh kazde auto je poruchowe zalezi ako je onho starane..kamarat ma BMW sice nie ako xces ty ale model E36 325td ma ho cca rok a mal uz styri poruchy pre ktore auto bolo NEPOJAZDNE...ja cca rok 156tku a ani jedna zawada pri ktorej by auto nebolo schopne odist po swojich... takze asi tak
18.20, 27. 11. 2007, odpovědětchlapy, buďte v klidu, takovej pitomců je. ať si kupujou ty německý tuctovky (bmw, audi, vw apod.), který má každej vocas. já osobně jsem rád, kdyby byla totiž alfa takto rozšířená, musel si koupit jinou značku, a to fakt nechci -:) . alfa je pro lidi, co mají vkus a styl, ne pro burany, který nemají vlastní názor. jsou to takový "všichni to maj, tak já to musím taky". tak ať si kluk slovenská koupí bmw, a neotrvuje tady. koho to zajímá? taky nelezu na jiná fóra a nepíšu tam, že mám alfu, to je ubohý. nepotřebuju nikomu vysvětlovat, jaká je alfa, jestli se sere nebo ne. já to auto chci a líbí se mi, a je mi úplně u prdele, co si o ní kdo myslí, i kdyby to měl být celý svět, a já měl pouze jeden kus, tak v ní stejně bubu jezdit a bude to pro mě to nejlepší auto. lidi, který si pořád něco chválí, si tím nejsou sami jistí, proto to potřebují slyšet pořád dokola.
18.51, 27. 11. 2007, odpovědětze by bylo BMW tuctovka ?
8.44, 28. 11. 2007, odpovědětBMW je rozhodně tuctovka. Protože jsou z něj všichni posraný, ostatně jako ze všech němců. Serou mě keci, že Alfa je poruchová. Je, ale např. Allroad nebo Touareg jsou na tom podstatně hůř. Zná mjednoho týpka, co je posranej z Passatů. Když jsem mu řekl, že musím vyměnit tlumiče, řekl: no jo Alfa, to je jasný. Když je za půl roku měnil on, tak to byla jen běžná oprava, která se vlastně dělá na každým autě. Nekomentoval jsem to, nemá to cenu, prostě lidi už jsou takový, nechtějí věci, který se jim opravdu líbí, ale chtějí to, co má většina, což ne vždy znamená, že je to to nejlepší. Navíc Češi jsou plný předsudků musí někoho kopírovat, přijde mi, že většina lidí nemá ani vlastní názor.
19.45, 29. 11. 2007, odpovědětTrochu lepší než ten první 100KW Rakousky motor který to do e 46 dával, to byla mrdka na n-tou, ta 110 kw verze s comon rail je o neco zdařilejší ale problémy budeš mít tak i tak, jestli chceš bawo kup si 330d to aspon jede.ale jezdil jsem v Šarkanové alfě a můžu ti říct že může 330d do hajzlu, i kdyby byla po chipu tak v životě takhle nepude už od spodu, měl jsem ji ve 135 kw,i 7 dmu 142kw ale ta v-6 od spodu jde hůř. Ceny náhradních dílů u bmw žádná láce chlapče!! a jsou velmi náchylná na brzdy,víceprvkové nápravy, brz kotouče,atd je to kurva náročné auto na servis.ale proti gustu??? znáš to,, musíš zkusit??
18.57, 27. 11. 2007, odpovědětZase sa tu odbavil dajaky provokater,kaslat nanho. Zazije svoje na ceste ked stretne toho spravneho alfistu. (Pre neho nespravneho:))) Uvidi z alfy len vyfuk.
20.03, 27. 11. 2007, odpovědětja som alfista tak klidek. 156 je super stylove auto a ten diesel ma super zvuk...a presne tak bramborakov a nemeckych sraciek je vela na cestach a vyzorovo su vsetky skoro rovnake. len som chcel vediet nazor na ten bramborak, lebo zevraj je to najtissi diesel, ale na alfacky zvuk asi nema ;-)
20.16, 27. 11. 2007, odpovědětMne osobne nejak vadi ked je motor nejaky "supertichy". Vyhovuje mi prave taky zvuk aky ma alfa,a ten ma super ako benzinova,tak aj JTD. Tak ten brambor s najtissim motorom ma vobec nebere.
20.19, 27. 11. 2007, odpovědětTak ted jsem tady mel kamarada, ktery ma BMW 2,4 v TDI a priznal ze na alfu ve 2,4 JTD to nema, tak at se BMW nezlobi :-) Protoze to co dava JTD nedava cokoliv jineho v benzinu, v lete si chci poridit neco jenom pro 2 od Alfy, tak pak se muzeme potkat na ty D1, d kymkoliv :-)
20.37, 27. 11. 2007, odpovědětJo tak to si kup, zrovna jsem jedno dělal a že by to byl takovej zazrak tak teda nevim nevim. Každy auto se kazi, je sice pravda že některy miň a některy víc.
20.54, 27. 11. 2007, odpovědětat koukam jak koukam tak z pohledu statistiky je na tom 156 porad lip nez trojkove BMW :o) :o) (krome dvou let ze sedmi srovnani) http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php/tuv-model/alfa-romeo-156 takze jakej byl ten dalsi argument proc BMW????
21.12, 27. 11. 2007, odpovědětBMW mě do baráku nesmí !!! Ani žádná jiná plečka z ŘÍŠE "Germany" Jestlipak víte jakej obsah má BMW 318d ? a 325d ? 2.0 !!! a 3.0 !!! Bez komentáře
21.30, 27. 11. 2007, odpovědětTo je fakt,tie ich cisla su dobry odrb. Ale nech si na tom nackovia pobehaju.
21.42, 27. 11. 2007, odpovědětCHlapi serte nato tady nejde oto co má bmw,co alfa, nebo jiné?? to by jste řešili žabomyší války až do smrti?? prostě co nemá bmw,má alfa a naopak! každé to auto je typické nečíma nemá cenu srovnávat natož se hádat jak malí kluci?? prostě si každý musí v životě všim projít a podle toho kam ho srdce a mozek tahne tak tam jít ne? já osobně jakožto věřím že i dosti jiných dnešních alfistů jsem také prošel vším možným,a dnes jsem u alfy protože je to prostě naprosto jinné auto ,je tak odlišné že jej vůbec skoro neni s čím srovnávat a to bude vždy velká přednost alfy soudím já.
8.28, 28. 11. 2007, odpověděttak si otevri kapotu alfy a podivej se , kde vsude je napsano Made in Germany .. kapanek soudnosti ... :-)
8.45, 28. 11. 2007, odpovědětMne je toto janse,ale jadro pokucu tu teraz bolo Bmw vs. Alfa,o nic ine asi neslo,chapeme....)))
11.19, 28. 11. 2007, odpovědětZodpovědně můžu tvrdit, že BMW se sere stejně jaako jiné značky! Kolega ve firmě na nich jezdí- 3l8,523,53Od, já 2x AR l56 kupované funglovky a mezi nimi Lancia Lybra 1,8. jako dovoz ojetiny.Roční nájezd 45 - 5O tis.Myslím si, že dneska je BMW značka snobů, když vidím u nás v okr. městě na dvou kilometrech 3-5 stříbrnejch 53Od, tak to svědčí o IQ jejich majitelů, je to stejné, jak bysme měli všichni navlas stejné baby!
17.30, 28. 11. 2007, odpovědětto Jíra: to je přesně ono, když má někdo prachy, tak si koupí BMW, Audi nebo Mercedes. Ve vetšině případech se mít peníze rovná nemít vkus. Za 2 mega (což je cena A6), bych koupil nejhezčí auto ve městě. Rozhodně bych nevyhodil za tuctovku, za kterou se nikdo ani neotočí.
19.50, 29. 11. 2007, odpovědětpraveze ked ma niekto prachy tak si kupi alfu. niektore suciastky a diely ma drahsie ako BMW, co ma dost prekvapilo. za znacku sa plati viac;-)
21.49, 29. 11. 2007, odpovědětObčas by to chtělo trochu míň fanatismu a víc nadhledu. BMW není tuctovka ani omylem, je to jedno z nejlepších aut, co se dělá vůbec a snese srovnání s čímkoliv. Alfa je výrazně lepší pouze designově, motoricky (zvlášť nad 2.0l jedno jestli benzín nebo diesel) v poslední době už na BMW nestíhá, což mě sice mrzí, ale je tomu bohužel tak. A to nemluvě o jejich emkách, které jsou jedny z mála sériově atmosférických motorů, co mají výkon přes 100 koní na litr, to se nám s Alfou bohužel nepodařilo, včetně GTA. Další, co je na BMW zajímavé je zadní náhon, v tomto ohledu se naopak z Alfy po modelech s "transaxlem" staly obyčejný předohraby. Jinak poruchovostí jsou na tom obě značky úplně stejně. Ač se mně Alfa líbí a jsem s ní nadmíru spokojen, tak bych se neodvažoval o BMW říct, že je to tuctovka - to platí pro koncernový wágny a podobnou kategorii.
22.15, 29. 11. 2007, odpovědětškoda že alfy nemají zadní náhon !
22.28, 29. 11. 2007, odpovědětPřesně!!! To je jejich největší vada na kráse :(
22.35, 29. 11. 2007, odpovědětKluci, byl jsme na škole smyku. Kromě Oktávek a Fabií tam se mnou byl Chevrolett Laceti, Rover 75, Ford Mondeo, Kuga a BMW 3. Nejlepší byl samozřejmě Ford Kuga, protože byl ve čtyřkole. Následoval kupodivu Rover (ovšem tam to možná bylo zkušenostmi řidiče) a pak Alfa s Mondeem. Kupodivu BMW se zadním náhonem plno disciplín nedávalo. Zrovna asi právě pro ten zadní náhon. Přední náhon má svý výhody a nevýhody a za určitých podmínek se Alfa nebo i Ford chovají daleko lépe než BMW, na druhou stranu v ostatních disciplínách se Ford s Alfou chovají jen nepatrně hůř než BMW. Hlavní a nepopiratelná výhoda zadohrabu proti předohrabu je akcelerace v případě dobrého rozložení hmotnosti. Nejlepší je ovšem zřejmě skutečně čtyřkolka.
9.23, 26. 6. 2013, odpovědětTomy: pekne nad vecou, spravny pristup. BMW v ziadnom pripade nieje tuctovka a porovnavat to mozno z hocicim. Navyse, ich motor sa opät stal motorom roka !
0.39, 30. 11. 2007, odpovědětto "TOMY": chlape, souhlasím. Nebudu říkat o jiných autech, že to jsou shity, když jsem, a řeknu to na plnou hubu, zamilovanej do Alfy, takže jsem svým způsobem zaujatej, ale každý má rád to své... Pokud chce "ALF or BMW" bmw, nebudu mu to vymlouvat, každý si se svým miláčkem užije spoustu hezkých chvil, ale i starostí...
7.00, 30. 11. 2007, odpovědětKamarád má Alfu, takže na to mám svůj názor. Hlavně kolik stojí Alfa a kolik BMW? Alfu za pár let neprodáte ani za brambůrky. Chtěl jsem 159, ale radši si koupím o pět let starší BMW. Alfy mám rád, ale technicky jsou šílený. Abych si koupil drahé auto a bál se s ním jet dál? Ani mě nehne. Celé VW group nesnáším, ale BMW je srdcovka. Jezděj v tom hovada, ale to už si člověk nevybere. Němci mi můžou vylízat prdel, ale BMW mám prostě rád. Je to prostě můj sen. Takže chápu vaše rozhorčení, ale proto je tolik značek, aby si každý vybral. Kamarádova Alfa už byla za rok 3x nepojízdná. Vždy byla chvíli úplně v pořádku a pakl mu například upadne řemenice... Co je to za auto, když se u ulomí ze závitu taková věc. Pardon pánové, ale nechci auto, abych pod ním týden ležel a dva dny jezdil.
14.15, 29. 5. 2012, odpovědětja tiez take nechcem ale kedze ide o vyber podla citov tomu nezakazem a je to tak. Zistil som uz o com je alfa romeo ale nemozem to jednoznacne potvrdit kedze tie auta mam vecsinou po 2-4 prascoch co to mali predo mnou, takze s toho sa to neda urcit. Mozno s toho ze kupim si novu alfu a uvidim co s toho bude … No kupit aj rozjebane auto ked si das dokopy sa ukaze o com je, trrochu ma potrapila 156 2.4jtd co mam pol roka ale mozem jednoznacne povedat ze v stave akom som ho kupil moze za to ten predchadzajuci majitel, podla chyb by som povedal HOVADO. Vcera som kupil 166 2.4JTD tiez je to v stave ze sa potrapim ale mne to nevadi, pretoze radsej dve alfy ako jeden vyjebany produkt zo siete VW. Ked viidm golf najradsej by som vynadal do kokotov tomu majitelovi, ano si mudry chces sa vozit ? povedali ti nemecka kvalita ? Nedokazem ine znacky ani citit, ani to nekomentujem. K alfe na vrakovisku mam vecsie citenie ako k akemukolvek s pojazdnych aut zakaznikov co tam boli. Ale vynimky ohladom alfy su 147 156 166 159-ako tak, nove giulieta alebo mito a ostatne mimo tychto ma nezaujimaju vobec. Kup si BMW a pojeb sa v nom ked uz alfu mas teda rad :) Na alfu nadava neschopny, co poznam servisy, robili mi prevodovku plnu hubu talianskych pic a kurev, ale uz pri prijebanych rozvodoch sa isiel pytat sefa ci hento je tak a tak, ani nevedel ako sa to robi, pri spojke prevodovka dole to iste pytal sa pytal, bol som tam desat hodin nech zistim ako sa to robi, no za ten den mam viacej skusenosti ako ten chlapec co tam servisuje auta dlhe roky a pritom sa pytal. Alfu by som si nikdy nekupoval keby som mal lave ruky, to je prehrate dopredu, v servise ta ojebu za vsetko picoviny hociake picoviny. Alfa je auto pre tych ktori si to vedia urobit a maju k tomu vztah. Ostatni idu nemcom lebo cakaju zazraky aj ked plati ze nie je nic co by sa nekazilo a nevyhne sa to ani tomu nemeckemu, ale to uz ma nezaujima. jednoducho alfa je alfa a ja tieto auta mam a ostatne ma nezaujima. Samozrejme raz za cas vytoci ze by to clovek rozjebal, ale potom to rpejde a srdce a city zvitazia ;)
16.06, 29. 5. 2012, odpovědětAlfu 1.9JTD 85kw r.v 2004 mam uz 5-ty rok je to moje prve auto a vobec nelutujem toho rozhodnutia kedy som si ho kupil.U nas v dedine ktora ma nejakych 500 obyvatelov behalo donedavna 5 alf ..3alfy po facelifte,1 pred faceliftom a jedna 159...zial bohu uz beha iba moja a otcova 159 inak vsetci moji 3-ja kamarati to rozbili skoro na srot to je tak ked sa uteka pred policiou pod prudom atd :) Jasne ze stale nieco vypoveda zivotnost ako v kazdom aute ale ked clovek ako ja nabeha rocne 30 tis km tak ho to az tak nesere ked odide termostat alebo stabilizacne gumicky,chladic atd ...clovek rad do neho investuje nejaku tu stovku lebo vie ze sa mu to na tych cestach vrati super jazda pekny zvuk motora pohodlie a ludia ktori sa za mnou otacaju kazdy den :) ja to s nou dotiahnem do 500tis km :) zdar AFISTI !!!
9.12, 30. 5. 2012, odpovědětotacaju sa lebo sa cuduju ze si este neni na rade :) Ale jasne ked sa staras tak to ide, s vynimkou twin spark
11.54, 30. 5. 2012, odpovědětjsi hloupý a navíc Slovák...
13.56, 30. 5. 2012, odpovědětto se neda čist ty keciy co pišete naka afa nikdy nebude mit a neměla na bmw probudte se
17.23, 23. 6. 2013, odpovědětPřesně jak říkal kamarád s E36... už jsme to sem psal... "Alfa se mi líbí, ale slyšel jsem, že je hodně poruchová". Tak mu říkám... nejhorší je přední náprava, tam se čepy horních ramen mění tak v průměru po 30 000 km... a on na to: "Jo tak to je v pohodě, to já na BMW měnim taky tak po těch 20-30 000". Tak asi tak k Alfě vyhlášené hroznou nekvalitou přední nápravy :-)
14.34, 26. 6. 2013, odpověděteste :) no povedz ty kokot prijebany posli mater potrtkam ju.
15.33, 30. 5. 2012, odpověděta jaké výrazy ještě znáš?sem s nima,rád se přiučím.. :o)
19.12, 23. 6. 2013, odpovědětten kto sa staro o alfu, tak nema sebemensi problem , blbci co sa nevyznaju do aut, tak nech si ju ani nekupuju. Je to auto pre ludi co vedia co maju pod kapotou.
19.01, 24. 6. 2013, odpovědětked chces kupit auto bez problemov tak nekupuj ziadne
19.06, 13. 9. 2013, odpovědětZdarec, mám 4 kola 205/55 R16. Při zájmu zašlu foto. Rychlý odběr výrazná sleva.
16.14, 14. 3. 2016, odpovědětVada motoru, prosakuje olej, přední a zadní náprava v háji. Odhad opraváře na opravu max. 15tis. Jinak alfa je z 99 roku, výkon 88/6, barva černa. Při zájmu zašlu foto.
16.18, 14. 3. 2016, odpovědět