Ahoj, odešel mi nejspíš některý žhavič(bliká kontrolka po startu) na mém SW 1,9 JTD 81kw 2001. všechny je chci vyměnit na autokelly mají asi 4 druhy, prosím o radu které z nich koupit popřípadě kde koupit jinde za rozumnou cenu. Díky moc
22.00, 4. 12. 2007, odpovědětosvedčené žhaviče sú BOSCH, tu v Prievidzi som kupoval 1ks za 500.-Sk. Osobne by som vymenil len ten vadný, podla mňa tá "rada" že treba meniť vždy naraz všetky je pekná blbosť. Čo to je za motor 81kW ?
7.39, 5. 12. 2007, odpovědětdoporučení vyměnit všechny 4 je správné, žhavič časem stárne, tzn. že má větší odběr a delší dobu, než se zahřeje na správnou teplotu. Pokud již odešel jeden, budou brzy následovat ostatní!!!
7.49, 5. 12. 2007, odpovědětZdravím Noro, souhlasím s Vámi, je nesmysl měnit jeden a pak za dva měsíce další, mohu se zeptat kolik by nějaké žhaviče stály u Vás? Na značce Bosch rozhodně netrvám. Chtěl bych u Vás objednat také termostat, Váš prodejce mi ale říkal že zatím není. Máte představu kdy by byly obě tyto věci na skladě?Díky moc za info.
10.13, 5. 12. 2007, odpovědětno - ako sa hovorí "proti gustu....." neexistuje žiadny normálny dôvod na výmenu všetkých žhavičov ak je vadný len jeden, leda ten, že predajca na vás viac zarobí...A neobstojí ani to, že o 2 mesiace sa bude meniť další...no a čo? Ved nie sú na seba naviazané ničím a že dám navyše dole protihlukový dekel motora ma fakt nezabije...
11.45, 5. 12. 2007, odpovědětOk, Majo, jak moc je to složité vyměnit? Četl jsem, že je to hroznej porod dostat se k nim atd? Co je na tom pravdy? Co se týče výměny, udělám radši všechny na ráz abych to už nemusel řešit. Díky moc za info
12.11, 5. 12. 2007, odpovědětto je teda pravda, že na výmenu žhavičov som ešte horší prístup nezažil - ved ja som ich zo začiatku vôbec nemohol nájsť ! Pritom na iných diesloch je otázka výmeny pár minút. No a hlavne po jednom je ich dobre meniť preto, lebo po dvoch sa už podla mňa nenarovnáš :-))) Mne osobne pomohli pri výmene také zmagnetizované oceľové výztuže zo starých ramienok stieračov čo sú pod gumičkami - no a hlavne takú dlhšiu GOLU so "sedmičkou" nástavcom - na žhaviče tuším s "10". Menil som len jeden ale skúšal som všetky...vela zdaru
14.07, 5. 12. 2007, odpovědětNo, ja som si dal menit zhavice pred par dnami. Dal som si ich vymenit vsetky naraz. Mal som 2 zle. Je tam naozaj strasne zly pristup. Dal som BOSCH, jeden ma stal 605 SK ,ale nelutujem tie peniaze.
15.17, 5. 12. 2007, odpovědětUž pohľad kde sú umiestnené ma desí ale musím sa do toho pustiť pretože mi tiež bliká kontrolka. Už len zohnať všetkých 5 za dobrú cenu, lebo na slovensku sú niektorý obchodníci dosť neschopný alebo chcú zarobiť dosť prachov.
18.33, 5. 12. 2007, odpovědětpovedal by som, že sa k nim dá dostať jedine zvrchu takže jama je úplne zbytočná. Do nástavca som vložil kúsok lepiacej pásky aby v ňom zostala zaseknutá matka zo žhaviča, inak spadne a je po nej :-))) Xaperle - dakujem za schému, veľmi mi pomohla pri oprave samotného relé žhavenia...
7.11, 6. 12. 2007, odpovědětžhaviče origo 410 kč kus
7.34, 6. 12. 2007, odpovědětDobrý den Noro, objednal jsem si u Vás termostat a ty žhaviče - ale nějaké levnější za tuším něco kolem 260 kč jsou také ok? Díky za info
10.27, 6. 12. 2007, odpovědětOmlouvám se, předchozí přízpěvek jsme byl já.
10.28, 6. 12. 2007, odpovědětJa svicky menil asi pred tydnem. Jak byla teplota venku kolem 0 tak sem startoval treba i 10min. Kontrolka mi ale vubec neblikala,proto mi asi mechanik tvrdil ze svicky jsou v poho. Po vyndani se ukazalo ze nezhavil ani jeden z 5ti,tak sem sehnal bosch za 390/kus a od ty doby klid. Jo a jeste me cekalo jedno nemaly prekvapko. Nejakymu vocasoj co menil svicky predemnou spadla ta 7maticka dolu ke svicce a me pak malem po vyndani svicky do motoru. Jeste ze sem si ji vsiml,protoze sla svicka hur vysroubovat,to sem zas mel z prdele kliku!
22.25, 9. 12. 2007, odpovědětAhoj, tak jsem včera s kamarádem mechanikem měnili 4 a pul hodiny termostat, (nevim presne ale byl nejakej vohnutej sroub u intercooleru bo co to je), takže to za boha nešlo sundat a následně sundat pak ten termostat, ke slovu přišel autogen :-( Když viděl ty svíčky tak rovnou řek, že na to kašle, že tam je na h. přístup a ať si to nechám udělat u někoho kdo s tím má zkušenost. Nicméně Termostat šlape báječně, eště ty podělaný svíčky..
12.14, 10. 12. 2007, odpovědět