Nazdar chlopi,mám AR156 2.4JTD (110kw/150ps), r.v.2003 a už druhýkrát v tomto týždni mi pri vytočení motora (3500-4000ot./min.) blikla červená kontrolka "motor failure" (nemám teraz pri sebe príručku, tak neviem či som to nazval dobre...vypadá to približne ako obdĺžnik a je umiestnená na budíku tachometra). Nestretol ste sa s tým už niekto? Na diagnostiku pôjdem...pýtam sa predbežne čo by asi tomu mohlo byť, keďže to blikne iba niekedy a na pár sekúnd (keby svietila stále, tak by to bolo vážnejšie, ale nie je tomu tak). Ďakujem za reakcie. ;o))
10.47, 7. 12. 2007, odpovědětNikto ste sa s takým niečím ešte nestretol...?
12.10, 7. 12. 2007, odpovědětMyslim ze nebola cervena, ale zlta, blikala my tiez pri "vytoceni" motora mam to iste auto a motor, bola to kontrolka vody v nadrzi, tak som tam lial asi 3 tankovania aditivum a bolo to vybavene... ale robilo to len pri vytoceny, inak nikdy... ta kontrolka je obdlznik a pod nou take vlnky ako voda, ina cervena v tej podobe tam neni...
12.23, 7. 12. 2007, odpovědětTá je ale v pravom budíku (na otáčkomery) a nad ňou je žhavenie. Ja ale hovorím o červenej kontrolke v ľavom budíku...také niečo ako "engine failure".
14.45, 7. 12. 2007, odpovědětAha tak to je vstrikovani... doporucuji nevytacet motor a co nejrychleji navstivit servis, pokud to jenom blikne tak to jeste neni tak "zle" jenom musis zatim jezdit normalne a co nejrychleji se dostat ke diagnostike :-(
15.18, 7. 12. 2007, odpovědětJa bych rekl ze mas zasrane natacane lopatek na turbu mi to taky tak delalo jinak ta kontrolka znamena motor. Nebo to je neco z motorem mi to na diagnostice psalo chyba tlaku turba a overbost ventil.
10.40, 9. 12. 2007, odpovědětzdravi ja jsem novacek alfika mam teprve mesic a jiz jsem mela tu samou zavadu obcas bliknula kontrolka motor failure a tak jsem byla na diagnostice a bylo to svickama problem je ten ze otor failure sviti pokazde pri jakekoli chybe motoru ci uz je to voda svickx vstriky atd. mam vsak jiny problem mam porad pocit ze mi alfik nejede tak jak ma spis tak tlumene mam 156 JTS 2.0 sportwagon tak se vas chci zeptat jestli to neni jen muj pocit
22.44, 9. 12. 2007, odpovědětVďaka za vaše pripomienky...v sobotu som chcel urobiť u šarkana diagnostiku,ale technika (PC) bola proti,tak sme len tak pokecali. Skúsil som si aj "rubé" nachipovanie (bez doladenia) mojej alfusky...uz sa neviem dockat kedy ju tymto potesim. 110KW je sice fajn,ale o cca.30% viac v každom prípade poteší. Pri tomto testovaní už tú chybu nevypísalo a to sme ju teda pekne prehnali,tak počkám keď šarkan spojazdní PC s diagnostikou a napichneme to. ;o)
8.09, 10. 12. 2007, odpovědět