Zdravim vsetkych alfistov a prosim o radu este pred navstevou servisu (vopred sorry ale som laik do aut) - dnes na krizovatke som sa na zelenu marne snazil zaradit krotykolvek prevodovy stupen, proste na cervenu som krasne zastal ,na zelenu som sa chcel pohnut a ups..uz to neslo..nic tam nehodim..:( je mi do placu z mojej 147ky, odkedy ju mam same trable.. prosim velmi o radu.. predtym radenie vobec neblblo, ziadne pazvuky, nic.. s krizovakty som sa pohol stylom - vypnut motor, hodil som tam dvojku /kedze v jednotke dlhsie ist clovek nemoze/ a v dvojke som to nedaleko odparkoval.. radit sa da,ale len pri vypnutom motore, ak ho zapnem nenahopdim tam nic a pri zosliapnutom spojkovom pedale je pocut zvuk styl..traktor.. pohnut sa autom da len ak nahodim rychlost pri off motora a nasledne startnem :( dufam ze to bude len nejaka kapalina alebo cosi take :( .. za radu velmi krasne dakujem :( s pozdravom Mato
15.57, 10. 12. 2007, odpovědět..este jedna vec ma napadla, aj pri vypnutom motore hodim tu rychlost nejako divne... pedal zaberie niekde v polovici a aj to dost po nejakom tom nastavovani polohy.. proste ako keby sa daco stalo s riadenim spojky alebo co..tipoval som lalemu..ale toto mi to trosku zahmlieva.. ten pedal.. :( tak neviem.. necem to dat v kosiciach moc robit..kedze su dost drahy - alfa servis
16.01, 10. 12. 2007, odpovědětMožností je víc.Buď Lamela,nebo pracovní válec spojky,nebo spojkové ložisko.Máš tam dost brzdové kapaliny?pomohlo by, kdybys napsal kolik máš najeto kilometrů.
16.11, 10. 12. 2007, odpovědětAle keď to rachotí, nebude to kvapalina. Aký máš motor? Benzíny majú hydraulické ložisko, ktoré máš možno v háji. Inak môžeš mať zlú lamelu a tiež zotrvák.
17.15, 10. 12. 2007, odpovědětahoj chlapci, mam 1,6t.s. 105k, kvapaliny by mali byt v pohode, zajtra kuknem (odparkoval som v meste) a dam vediet, nestihal som po tom incidente checkovat moc,kedze som sa strasne ponahlal do prace :( .. skontrolujem stav tych kvapalin a dam vediet.. ako zistim ci je dost kvapaliny v prevodovke?
17.22, 10. 12. 2007, odpovědětAhoj, taky bych to tipoval na ložisko nebo pracovní válec, měl sem podobný problém. Ale asi bude muset převodovka ven....
17.23, 10. 12. 2007, odpověděttiez si nemohol nic hodit pri nastartovanom motore? mne tam ide hocco ale len ked je motor off,.. akonahle nastartujem ako keby to ani nebola schalt paka ale nejaka tyc.. mmm... ..motor ked je off, tak to ide,ale aj to v nejakej cudnej polohe spojkoveho pedalu :(
17.31, 10. 12. 2007, odpovědětPíšeš, že před poruchou nebyly slyšet žádné pazvuky, šly zařazovat rychlostní stupně,spojka tedy fungovala správně. Spojka přestala fungovat náhle, když jsi zastavil na křižovatce, sešlápl si pedál spojky a zařadil neutrál. To byl ten okamžik, ve kterém se ve spojce cosi pohnulo nežádoucím způsobem.Nejedná se tedy o poruchu způsobenou běžným opotřebením. Dále píšeš, že se v ní ozývají jakési pazvuky, podobající se zvuku traktoru při sešlápnutém spojkovém pedálu, to nahrává mému názoru, že se ve spojce nejspíš něco ulomilo, nebo taky jak se říká "vysypalo". Kdyby nebyly slyšet žádné pazvuky, vypadalo by to na nedostatek kapaliny. Při jejím nedostatku spojka špatně nebo vůbec nevypíná a nelze proto zařadit žádný rychlostní stupeň. Musel by to být ale náhlý únik kapaliny a ten by byl někde vidět. Já bych to tedy tipoval na spojkové ložisko, nebo vypínací mechanizmus spojky.
17.35, 10. 12. 2007, odpovědětsuper, diky za radu, som zvedavy ako zajtra dopadnem.. dam vediet ze co mi povedali v servise :) ..zatial diky chlapi za cenne rady. Mato
19.57, 10. 12. 2007, odpovědětolle, pani, nakoniec som to prehral , prisiel som o staru spojku, ;) supsli mi tam novy komplet (t.j.: lozisko aj spojka) vyslo ma to na peknych 15tis aj s robotou v orig. alfe .. dost fajny spas ;).. aspon mi poriesili popri tom kadejake drobne veci.. co uz alfa nieje lacna...
16.38, 8. 1. 2008, odpovědětAhoj Martin, ked som si cital tvoj prispevok hned ma napadlo ze to musis byt len ty ;) Tvoj brat mi ukazoval fotky tvojej alfy ked Ti upadlo zadne koleso. Na tvojom mieste by som do tej buracky neinvestoval uz ani korunu, lebo takymto sposobom z toho auta spravis kasicku na kolesach. Ak mas pohnutu geometriu celeho auta tak to Ti uz nik nespravi a diely Ti budu odchadzat aj tie co tam das nove. Je to smutne ked sa najde taka svina co ti predala auto po takej buracke.
16.50, 8. 1. 2008, odpovědětvazeny musel som sem napisat lebo som mal v zivote dve 156 pred tromi rokmi a benzinovej tvin spark zastal motor na vimenu a diesel sa predal s riadnym minusom a bol som rad. teraz ma svagor 156jtd a toto iste robim menim mu spojku a nadavam pri kazdom srobe aky su taliani jebnuty. poviem vam len jedno su to pojazdne hajzle na cestach preto maju v kapote ten pisoar.
10.20, 20. 7. 2009, odpovědětno aj to je nazor
12.23, 20. 7. 2009, odpovědětto je jasne vymena komplet spojky ja mam 156jtd a menil som vyslo ma to do 250e takze pohoda
1.10, 11. 11. 2009, odpovědětMENILI SME SPOJKU VSETKO KLAPALO AZ NA KONIEC KED SME ZALOZILI VYDLICKY AKO KEBY OSTALO HNED ZERADENE A NEDA SA ANI ZARADIT A UZ NEJDU ANI VON ANI DNU TIE VYDLICKY, JA MYSLIM ZE BY SA TO DALO JEDNIM SPOSOBOM ZASE ROZOBRAT PREVODOVKU A TOMU SA CHCEME VYHNUT, DIKY ZA RADU
20.27, 21. 4. 2011, odpovědětma spojka opustila.tazko sa vyslapuje a zabera tazko a auto sa trase
21.58, 23. 5. 2011, odpovědět