Ahoj všem pilotům. Zastavily se mi stěrače, což je na dálnici za deště docela problém :-(. Už mi to pár krát udělaly, ale vždy se po několika minutách rozeběhly. Když se to stalo, tak jsem dal páčku stěračů do nulové polohy, přesto pak z ničeho nic dokončily cyklus. Těď najednou konec dokonce ve vztyčené poloze. Netušíte, v čem by mohl být problém. Konektory, nebo spíše nějaké relé či dokonce elektronika? Máte s tím zkušenost? Mám sice GTV, ale snad to bude podobné. Dík moc za rady.
20.33, 11. 12. 2007, odpovědětnejspíše to bude v samotném motorku stěrače,musíš je vyndat , rozdělej tu plastovou krabičku která je součástí motorku a podívej se na ty 3 kontakty/plíšky/vyčisti starou stvrdlou vazelinu a namaž to novou,,zkontroluj v jakém stavu je i převod přímo od motorku/plastové kolečko s šikmým ozubením a pastorek// PS ale také může být problém i v samotném motorku.pakliže neni problém v kabeláži či samotném ovládání /páčka u volantu/ chce to proměřit!
6.28, 12. 12. 2007, odpověděttak tak a když už to budeš mít rozdělaný tak vyčisti a promaž tu hřídylku co vede ven bejvá přirezlá a zhoršuje to stírání čus
14.05, 12. 12. 2007, odpověděttak tak já to rozebral preventivně vše vyčistil a namazal.komplet celé.
14.30, 12. 12. 2007, odpovědětNo to by šlo, jen mi nejde do hlavy, proč se to najednou někdy vzpamatuje a dokončí cyklus i když jsou stěrače už dávno vypnuté. Zlatá doba analogová...
16.42, 12. 12. 2007, odpovědětTaky to neni žádnej digitál, furt to samý jak třeba Alfasud. Někde bude špatnej kontakt, prohlédní to co Ti radí ostatní tj. konektory a kontakty na dojezd v motůrku
16.50, 12. 12. 2007, odpovědětDík, jdu na to.
19.14, 12. 12. 2007, odpovědětkdyby ste znaly princip těch stěračů tak je vám jasný že to ten cyklus dokončí to je u všech aut stejný rozepisovat to tu nebudu očisti ty kontakty a přiohni ty nožičky at sou ve větším přepětí
17.47, 13. 12. 2007, odpovědětTak nakonec zlobí relé na motorku. Občas sepne, občas ne... Dojezdové kontakty v převodovce stěračového motorku jsou jak nové. Nic přirezlého nebo opotřebovaného. Jen teď nevím, jestli se mi vyplatí celé to rozdělat a naletovat tam nové relé, nebo koupit nový motorek s elektronikou (je to jeden celek).
18.30, 19. 1. 2008, odpovědětČauky alfisti.Chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s tím že nefunguje ciklovač stěračů?Musim držet páčku po celou dobu abych setřel okno což je dost na ........Jeroblém v relé?A pokud ano,tak se chci zeptat kde se dá koupit za rozumnou cenu a nebo co s tím.Dikec za info.Jinak je to Alfa Romeo 156 pro jistotu
11.49, 19. 2. 2018, odpovědět