rad bych si nechal poradit od zkusenejsich. planuji nakup 156 a rozhoduji se mezi 1,8 a 2,0. zda se mi ze vykonovy rozdil neni taky vysoky a obecne se mi vic libi motory s rychlejsi reakci na plyn, coz by podle me 1,8 s kratsim zdvihem a bez vyvazovaku splnovala. navic se mi zda vysokootackovy motor s kratsim zdvihem i logicky odolnejsi. dalsi plus vidim v absenci remenu pro pohon vyvazovaku a a samozrejme i nizsi pov. ruceni. bohuzel nemam moznost srovnani, takze nedokazu posoudit jestli je 2.0 jen o trochu, nebo o hodne lepsi. vim ze je rozdil v brzd. kotoucich,ale nic dalsiho nevim - jine prevody, apod? premyslel jsem i o V6 ale nevim jestli to stoji za to. jestli nebude moc tezka na predek + velka spotreba. nejde mi o 200 na dalnici, spis o ovladatelnost. dal jsem se chtel zeptat na rozdil mezi jednotl. rocniky - napr. 98 a 00. nekde jsem slysel, ze tem novejsim rocnikum norma Euro3 trochu ubrala na agresivite. predem diky za vsechny rady, zkusenosti, odkazy na stranky s tech. dokumentaci, manualy apod. pripadne upozorneni na co dat pri koupi pozor
22.44, 13. 12. 2007, odpovědětNo neviem ja mam 1.8 a som spokojny.Kotucki mam v predu i vzadu.Spotreba moze bit takmer rovnaka,ale pri agresivnej jazde rovnaka isto nebude.Uz tak si dost zapyta 1.8 . co uz moze pytat ten 2.0 liter.Pri kupe si isto skontroluj capi ci nebuchaju.Prevez sa tou najhorsou cestou aku tam najdes.Ci nebudes pocut tupe narazi.
8.52, 16. 12. 2007, odpovědět2.0 jede o fous lépe jak 1.8. Ten malý rozdílný papírový výkon tomu sice moc nenasvědčuje ale 2.0 jede prosťě lépe v tahu.Krouťák 2.0 oproti 1.8je zkrátka znát, samozřejmě i výkon.Pokud se rozhoduješ mezi těmito motory, tak bych jednoznačně dal přednost konkrétnímu technickému stavu auta.Raďěji suprovou 1.8 než pochybnou 2.0. Ale i naopak. Pokud zvažuješ V6, tak to je úplně něco jiného.Pokud si potrpíš na nádhernej zvuk a tah motoru, tak V6 ti bude dělat radost.6 kvaltů taky dělá své.Nemyslím že V6 je těžká na předek. Já osobně už jenom V6 :-) Abych nezapoměl, 1.8 má slabší brzdy než 2.0. Menší průměr i sílu kotoučů.
10.07, 16. 12. 2007, odpovědět