Zdravim Alfisti, začal mi nějak kvílet (pískat) no prostě takový šustivý zvuk vydávat alternátor, ale pouze tehdy, když rozsvítim světla, nebo když ho prostě zatížim odběrem. Nevíte co by to mohlo způsobovat. Když mám vypnuté světla, tak to nic nedělá. Předem díky za tipy...
9.48, 15. 10. 2006, odpovědětZkoušel jsi lokalizovat ten zvuk? jde to od řemenice nebo z vnitřku alternátoru?
18.32, 15. 10. 2006, odpovědětMas volny remen,pokud to piska jak ho zatizis.
19.48, 15. 10. 2006, odpovědětTo neni volnym řemenem, ten je nový i s řemenicemi a našponovaný jako struna, ten zvuk jde z alternátoru a je to takový šustění, možná ložiska nebo uhlíky fakt nevim. Dostat se na něj, abych ho mohl vyndat to bude taky porod. Mám 2.0 a to budu muset asi sundat celý sání....:( Dá se ten alternátor vůbec rozebrat a zjistit jestli to nejsou třeba ty uhliky nebo něco jiného, nebo je nerozebiratelný...
10.07, 16. 10. 2006, odpovědětKdyž nastartuju studený auto, motor resp. přidružené komponenty je ticho jak v kostele, po ohřátí mám pocit že taky z alternátoru jdou nelibé pazvuky. Není to vyloženě nepříjemné, ale nejde to jak má. Řemenice, řemeny a klady mám taky vyměněné.
11.31, 16. 10. 2006, odpovědětMěl jsem stejnej problém, byl to špatnej kolektor a ložiska uvnitř altíku-oprava cca 2000 Kč, v Praze, ráno jsem jim to dal a odpoledne to bylo hotový, akorát mě upozorňovali na to, že některý italský alternátory (Magneto Mareli blabla) mají trochu dražší náhradní díly takže max cena např. 4000 Kč a je to o tom, že se ti ty ložiska načnou, ale máš tam starší lehce vytáhlej řemen a tak ti to nic moc nedělá, ale pak ho vyměníš a pořádně napneš a právě tím napnutím se ti to dodělá, nevím takhle po netu jakej máš altík, ale nedoporučuji s tím otálet aby se nedojebala volnoběžka - to je potom docela dost drahé :-)
12.23, 16. 10. 2006, odpovědětAsi mam taky problem s altikem, aspon teda myslim, ze je to on - mam 156 2.5 V6 (98). Kdyz jsem dnes prijel domu zdalo se mi, ze je motor nejaky hlucnejsi, tak jsem zvedl kapotu a vlevo vzadu za motorem se ozyval hluk, ktery tam normalne nebyval. A lehce se odtud kourilo a smrdelo to. Mozna kourilo prilis silne slovo, ale bylo to videt. Je mozne ze tam jen nacakala voda? Byla docela hnusne, mozna jsem projel jen nejakou louzi...
18.47, 25. 3. 2008, odpovědětZdravim mam 156 1,6 ts (98) Nevie niekto cisla lozisk mam ich uplne ko. Remenica lieta na kazdu stranu cca1-2mm. Dakujem.
9.59, 28. 3. 2008, odpovědětNejste schopni opravit antireflexní vrstvu displeje u automobili Alfa Romeo 159, nebo sehnat nový displej?
13.10, 6. 2. 2012, odpovědět