Jetě jedna věcička mě trápí. Kolik vám u 1,8 TS ukazuje teploměr oleje? Mě když svítí sluníčko :-) tak cca 70 C, a když je chladno cca 55 C. Ale auto krásně topí. Je to normální. Jo a nevíte jak se vymění žárovka (podsvícení) budíku teploměru oleje.
19.16, 16. 10. 2006, odpovědětty mas budik teploty oleja? aka je to verzia? standardne je predsa budik teploty chladiacej zmesi alebo sa mylim? Optimalne by mal ukazovat 82-90, mozes mat zly snimac teploty, alebo zly budik alebo co je najpravdepodobnejsie termostat v haji.. kolko ti to zerie? pretoze ked je zly termostat, motor je permanentne podchladeny a znizujes tym jeho zivotnost (samozrejme aj vyssia spotreba).. Ziarovka sa meni tak, ze odmontujes cely kryt stredoveho panelu a potom odmontujes blok s budikmi a vzadu je patica ziarovky..
8.38, 17. 10. 2006, odpovědětDík, asi jsem se přepsal. Samozřejmě teplota kapaliny. Má to spotřebu cca 8,5-9,5. Jezdím cca do 3,5tis. otáček. Je to dost? Když jedu v chladnu tak to má kolem 55 C. Přes den je tam 70 C a ručička je konstatní - nijak nekolísá.
15.41, 17. 10. 2006, odpovědětK té žárovce, celým krytem myslíš tu ten titanový plast kolem budíku, rádia atd. Jak odmontuju, je to tam na nějakých zarážkách? Netad bych tam něco zničil.
15.43, 17. 10. 2006, odpovědětJeště do třetice. Termostat by byl přeci odhalen diagnostikou a ta je OK.
15.44, 17. 10. 2006, odpovědětMožností je několik. Nejpravděpodobněji vadný termostat. Nejlepší je prostě teplotu motoru změřit nějakým teploměrem a budeš vědět hned. Případně mrknout na diagnostice na teplotu motoru, diagnostika využívá pro měření jiné čidlo než budík (aspoň na mé 99-ce to tak je). Pokud bude nízká, je vadný termostat, pokud bude ok, pak je problém v čidlu nebo budíku. Vadný termostat se dá taky někdy odhalit tak, že máš teplý chladič při studeným motoru (termostat nedovírá), ale může se taky stát, že dovírá, ale otvírá dřív než by měl... Další možnost je špatnej budík, to jsem měl na svém autě já. Případně vadný snímač.
21.30, 17. 10. 2006, odpovědětDíky. Už jsem to vyřešil. Termostat pouší kapalinu moc brzo a ta pak motor zbytčně brzo začne ochlazovat. Už mám termostat i s čidle objednaný. DÍKY ZA RADU Alfisti.
9.12, 18. 10. 2006, odpovědětNemas za co, ja som termostat tiez menil, tak som si dovolil reagovat.. Maj sa... :))
8.45, 19. 10. 2006, odpovědětTo, ze nekolisa teplota znamena, ze je termostat dobry, lenze v alfe je termostat spolu so snimacom, takze to mas asi jedno, ale ako vravim, najpravdepodobnejsi je zly snimac termostatu alebo potom budik. Ako spominal TOMY, zmeraj teplotu priamo teplomerom a uvidis a na vymenu ziarovky musis dat dole cely ten panel, vid ten link...
8.46, 18. 10. 2006, odpovědětmenil jsme termostat a uplne zbytecne - budik ukazuje porad kolem 70 ale diagnostika napise 83. tak to uz neresim (1.8 T.S.)
14.20, 19. 10. 2006, odpovědětdiagnostikoval som si motor a nezda sa mi teplota motora! pretoze pri studenom motore a okolnej teplote cca:15 C,diagnoza ukazala -32,1 C,zda sa mi že aj dlhšie ide na "sytič" motor po studenom starte,ako by mal.Čidlo mam 3 polove,ma niekto skusenost?bude vadne,alebo je to normal jav pri teplotnych čidlach že za studena podhodnocuju veličiny...?
17.01, 25. 2. 2014, odpovědětsi najdi prislusnu prirucku a tam mas popisane hodnoty snimacov. nieco je v E-learne alebo DTE a nico aj v Autodata databaze
17.51, 25. 2. 2014, odpovědět