odkedy som kupil toto auto odvtedy som do neho vrazil 20 litrov a prd z toho. auto "nejde" vymenil som vahu a "nejde" stale. urcite je zas niekde zlomena ta snurka do topanok co do toho davaju. zlaty favorit
9.03, 22. 12. 2007, odpověděttak ho dej do servisu, ať ti zjistí, co tam máš pokaženýho, ať něměníš zbytečne třeba dobrý věci a nenadáváš, že do toho dáváš peníze a furt je to pokažený :-D
9.16, 22. 12. 2007, odpověděta to měníš jen podle toho co tě napadne, nebo jsi byl na diagnostice. Pokud máš váhu novou, tak ji máš určitě v záruce, ne? Co tam vše stálo 20??
9.16, 22. 12. 2007, odpovědětna diagnostike som nebol, ale odpojil som privodny kabel do vahy a auto "islo" tak isto ako predtym ked bol kabel zapojeny. tesil som sa ako maly jardo ked som to konecne vymenil, popri tom som dal aj novy vzduchovy filter (je tam bohovsky pristup). zapojil a auto "islo" zase tak ako predtym. to znamena ze poriadne netaha. som mal problemy obehnut 1,1 (alebo 1,2) grande punto. inac chcel by som sa opytat ci nema niekto kompletnu schemu zapojenia elektriky a rozmiestnenia kablovych zvazkov?
9.37, 22. 12. 2007, odpovědětpredne tlmice 6300, ulozenie tlmica 1000, predne svetla 4400, tycky stabilizatora 1000, vaha 2200, filter 400, no a nakoniec to som sice menit nemusel :D pruziny WEITEC 6000.
9.44, 22. 12. 2007, odpovědětjuro: Proč jsi koupil auto, které nejede? Kdo Ti to poradil?
9.46, 22. 12. 2007, odpovědětist ide ale nie ako 77 kWatove. najviac ma sere elektrika na nom :D hloavne to ze kabel do osvetlenia SPZ je niekde zlomeny a ani boh nevie kde.
9.56, 22. 12. 2007, odpovědětVymazal jsi chyby z řídicí jednotky a řídící jednotku vyrestartoval?To je důležitý aby to správně načetlo tu novou váhu.Kvůli tomu se to může chovat stejně jako před výměnou.Zkus a uvidíš
11.35, 22. 12. 2007, odpovědětProstě to není favorit,kua)))To je jasný,že auto starý 20 a víc let bude mít těch elektrickejch poruch který se špatně hledaj míň když tam žádná elktronika není a v celém autě jsou 3 dráty a to stačí:-).Ale to si nevybereš pokud chceš novější auto.Prostě smůla,dneska je nabušený elektrikou každý auto.Už nikdy to nebude jak za dob favorita,š 120 atd.To je holt vývoj))
11.39, 22. 12. 2007, odpovědětto je jasne, doba ide do predu s tym nic nespravime. vyskusam teda tu tvoju radu a dam restartovat RJ. predpokladam, ze to sam asi nerestartnem a musim s tym zast na diagnostiku... dik za radu
12.25, 22. 12. 2007, odpovědětZkus odpojit baterku tak na hodinu.Tím by se měla restartovat řídicí jednotka a znovu načíst všechny čidla včetně váhy vzduchu.Tímhle způsobem ale neodstraníš načtené chyby v řídicí jednotce.První bych zkusil vyndat baterku,potom zajet na diagnostiku na výmaz a kontrolu chyb co ti to načetlo.
12.42, 22. 12. 2007, odpovědětAhoj juro, nasiel som takyto navod na reset RJ tak ti ho posielam. Skus a mozno to bude fachcit. Kabel k SPZ-ke sa zvycajne lame v mieste ako otvaras kapotu. Tu je ten navod: Dělám to podle informací které jsem dostal a funguje to: 1. odpojit baterii na min. 45 minut 2. nastartovat bez jakýchkoliv zapnutých spotřebičů (puštěné rádio, ventilátor, světla, klima, noha na brzdě apod.) 3. Nechat běžet na volnoběh až do doby než sepne chladící ventilátor 4. zapnout všechny možné spotřebiče (světla. klima, vyhřívání..) 5. provést NORMÁLNÍ!!! asi 30 minutovou jízdu, během té doby by se měl nahrát a aktualizovat ze zálohy program, je adaptivní, tzn. měl by se postupně aktualizovat
12.54, 22. 12. 2007, odpovědětzdar podle meho nazoru si mel jit prvne na diagnostiku a pak se teprv zacit hrabat v elektrice a menit treba tu vahu. taky sem mel nahovno zacatky(taky sem si myslel ze budu menit vahu ale kulovy....).chce to diagnostiku a nekoho kdo tomu rozumi protoze vetsinou jsou to prkotiny ktere zneprijemnuji zivot. Alfa forever
8.44, 23. 12. 2007, odpovědětale ta diagnostika v dost případech naprosto mystifikuje!! hlásí to pičoviny!! mě to třeba psalo vadné relé žhavení!! a vůbec to nepřišlo nato že je špatné relé na pal čerpadlo!! Pakliže se spojí do hromady přiblblá diagnostika a hloupý mechanik tak má majitel postaráno o vítr v pěněžence?!! copak nikde neexistuje nějaký praktik který tu alfu má opravdu zmáknutou?? takové řeči že oni sou dobří ?? to je k zamyšlení.Tím že se v autech hrabu celý život a něco jsem už prošel tak hned poznám když nějaký mechanik mluví o něčem nebo o hovně?? jestli tě nechcou vzít na dílnu taky raděj utect!! prostě ůroven servů je taková jaká je! Mnozí ještě tem neštastníkům povyměnují dobré díly za špatné, to v praxi znamená že mají ještě horší auto než předtím!! Divili byste se ale tato hajzlárna je běžná věc?? já třeba tady nevím v okolí zlína ,kdo je z diagnostiky aspon trochu relevantně říci co a jak, všichni co jsem zatím viděl jen tápají a když se člověk něco zeptá tak odpověd je tragedie ,,obecné otřepané fráze,, to auto máte v prdeli,tam je závad jako máku, to tu musíte nechat díl, atd,, jj nasrat takovým šmejdům protože jen honí čas spraví hovno a ještě auto rozkradou.
9.37, 23. 12. 2007, odpovědětlahko sa povie diagnostika, lenze zalezi aka? pretoze seriova diagnostika, to je ako keby ani nic neni, to mam potvrdene tym ze doma mame diagnostiku na VW a prd s nou zistis. u nas blizko piestan je firma ktora ma s diagnostikovanim 15 rocne skusenosti, su fakt dobry ale aj drahy. volal som tam ze ci by mi tu vahu nepremerali. no a on mi uz zacal pocitat, ze to auto by tam muselo byt 4 hodiny krat 750Sk to je 3000Sk + 500Sk seriova diagnostika. takze 3500Sk. hovorim ro si radsej tu vahu skusim vymenit sam a este mi zbyde, kedze vahu som kupil za 2200Sk. este stale mozem za 1300Sk hadat co s tym je. ale myslim, ze problem je stale len tam niekde okolo vahy pretoze, ako som uz pisal odpojil som vahu na Seate Leon a auto netahalo tak ako malo a ked som ju nasledne zapojil tak auto trhalo asfalt. kdezto na afle ked som vahu odpojil nebol ziadny rozdiel. to znamena, ze keby je dobra a odpojim ju tak by auto malo ist este horsie ako islo, ci nie? no a islo tak isto ako ked bol ten konektor zapojeny. najblizsie by som chcel teda skusit vyresetovat tu RJ ako mi niekto tu poradil a ked ani to nepomoze tak skusim vystopovat kde vedu tie kale od vahy a prekontrolovat ci niesu niekde zlomene.
9.52, 23. 12. 2007, odpovědětVahu za 2200Sk? A je to vubec original a je nova?
11.38, 23. 12. 2007, odpovědětod zlina pri pistany to neni az tak daleko :D keby niekoho zaujimalo http://hdelektronic.sk/
10.16, 23. 12. 2007, odpovědětJa bych rekl jedine, ze jsi spatne koupil ten chytrak co to mel pred tebou to pekne asi dojebal. Ja sice koupil taky dojebanou, mou prvni alfu, ale taky tomu i odpovidala cena a pak jsem si nikomu nestezoval. Ted mam druhou a supr. Proste prvni si auto pred koupi poradne prohlidni. Hlavne diesel hodnota km na tachometru vetsinou neodpovida skutecnosti.
10.53, 23. 12. 2007, odpovědětto jura:za jizdy ti diagnostika hlasi skutecne hodnoty ktere vaha fouka a ty musis vedet hodnoty ktere foukat ma, abys je mohl porovnat a kdyz cca nesedi nebo to nak skace tak je vaha KO a to samy napriklad u turba. casove je to narocne asi tak jak dlouho te to bude bavit zkouset jezdit do kopce a nakladat tomu co to da:))) to co pises vo tom servise je spisa nehorazna zlodejna s 15ti letou praxi, me diagnostikuje kamarad za malou uplatu:))
11.20, 23. 12. 2007, odpovědět1300 - 1500mV na volnobeh .. TS motory :-)
11.25, 23. 12. 2007, odpovědětTo je pravda,i mne tú diagnostiku robí kámoš.Ale predsa len,odporúčam ísť do fiatu na examiner,to je iná mašina.Ja som bol s vozom v Dunajskej v alfe,ešte nikdy tak hladko nevrnela ako teraz.Spravili mi reset RJ,natiahli nové dáta a je to,spokojnosť.Pred tým si ale riadne vydrhni škrtiacu klapku.oni v servisoch ju len prestriekajú čističom,čo je zvyčajne naprd.ja som ju vybral,vydrhol a až potom som dal načítať data.
11.41, 23. 12. 2007, odpovědětkubobiker mozem sa ta opytat co ta to stalo v tej Dunajskej?
13.10, 23. 12. 2007, odpovědětAsi to bude tim ze jsi byl zvyklej na favorita a ted menis co te napadne a ne to co je spatny.Ja vozim alfy a mel jsem jich cca 30ks a kdyz je problem,sup na pc,vymenim co je spatny a ok.Chyba asi nebude v aute ale mezi sedackou a volantem.
13.33, 23. 12. 2007, odpovědět:D aj to je mozne, ze chyba je tam, ten medzikus je vzdy dolezity. budem sa nan muset pozret :D no ale zas tak si myslim, ze nemenim co ma napadne. myslim, ze jedinu chybu co som urobil bola, ze som nesiel na tu diagnostiku hned na zaciatku...bolo to aj tym, ze som pocuval take reci, ze tam aj tak nic nezistis pokial to neobsluhuje niekto kto sa tomu rozumie (a to je pavda 100 percentna) a kedze poznam nase servisy, tak som to radsej spravil tak ako mi tu niekto poradil, ze ked si myslim ze to je vaha treba ju odpojit a ist sa na tom previest a to som spravil a vychadzalo to tak ze je zla, ale ta vaha sa mi nepozdavala aj kvoli tomu ze ten snimac co je na nej prisrobovany sa tak nejako dost vaklal.
14.19, 23. 12. 2007, odpovědětNo tak příště než kdokoli z vás i budoucích potencionálních zájemců o alfu tak běžte před zaplacením auta na diagnostiku a hotovo!! má li auto prodávajicí v pořádku neměl by se čeho bát?, ne??
12.01, 24. 12. 2007, odpovědětTo je pravda,kdyz jdu na diagnostiku do pardubic do fiatu jeste nikdy se nestalo aby neco nesli nebo se nedostanou do jednotky,ale mam chlapika v praze z fiata(auto typ praha) a tomu to dam a vzdycky vsechno slape jak vitr.
17.14, 24. 12. 2007, odpovědět