Dnes som kúpil svoju vysnívanu Alfu 156 1,9JTD r. 2000, 126000km, bol som v servise v Alfe na diagnostiku, všetko ok. ked som odchádzal od preajcu tak sa mi rozsvietili kontrolky airbag + abs+ brzdovka(ručná brzda).Čo mám robiť prosím poraďte.
20.31, 18. 10. 2006, odpovědětNejdřív bych zkusil úplně natvrdo odpojit baterku na chvíli a pokud to nepomůže, tak bohužel zpět do servisu.
22.14, 18. 10. 2006, odpovědětPo odpojení baterky pred štartovaním pekne všetko zhaslo, po naštartovani svietia zase, pri ďalšom štartovaní zase zhasli a potom sa rozsvietili.Diagnostika stojí 690,-! Dá sa diagnostikovať aj inde alebo len v aut.servise Alfa??
11.26, 20. 10. 2006, odpověděttypoval bnych to na nejakej konektor svazku, co bezi dozadu od pristrojovky/pojistek
12.40, 20. 10. 2006, odpovědětneviem poradit, ja len to, ze u nas v Kosiciach stoji diagnostika v Alfe 300 Sk.
18.27, 20. 10. 2006, odpovědětpresne tohle stane(myslim ty kontrolky), kdyz pri odpojene baterce mas klicek v zapalovani ... nevim proc, ale je to tak
18.05, 21. 10. 2006, odpovědětjinak pokud si ze severu tak tady u teplic je diag za 500,- celkem prijemny chlapik. Taky jsem uvazoval o vlastni diagnostice, nevite nekdo ktery kabel je na to potreba, kde ho sezenu a kolik stoji? diky
18.06, 21. 10. 2006, odpověděttak dnes som bol na diagnostike a na Airbagu asi 6 závad- prerušená kostra,kostra žiarovky, velký odpor airbagu sedadla spolujazdca, závada riad. jednotky airbagov... - mechanik povedal že možno pomôže prepálenie softvéru na riad.jedn. Airbagov ale to on nevie spraviť. Na ABS chybné vnútorné rélé riad.jedn. ABS - mám si zohnať novú riad.jednotku z vrakoviska ,tým asi chcel povedať že je dosť drahá.Čo teraz?
18.27, 3. 11. 2006, odpovědětnajprv si odstráň tie poruchy(ukostrenie,odpor, atd) potom si daj vymazať chyby z riadiacej jednotky. kôli tomu nemusíš prepalovať software ani kupovať novú RJ, to je nezmysel. vyresetovať RJ si vieš aj sám, ak si trocha zdatný v angličtine tak na stranke www.alfa156.net je postup
11.00, 4. 11. 2006, odpovědětuž by ťa v servise chlap ošklbal o koruny :)
17.42, 9. 11. 2006, odpovědětna jak dlouho odpojit baterku stačí já jsem mněl stejnej problém jako tyodpojil jsem jí na 20min a nic myslíte že to nestačí ve škole nás učily že stačí 15min
12.23, 27. 1. 2007, odpovědětTaky bych potřeboval vyresetovat Ř.J.a nevím jak.Svítí mi ABS a ručka.No,jak kdy.Třeba jak je teď sníh a mráz,tak při nastartování nic,ale při ujetí několika km a zahřátém motoru,vypnutí a opětovném nastartování,začnou svítit kontrolky zase.A anglicky bohužel neumím.Díky za odpověď.Celkem mě to už štve
13.34, 27. 1. 2007, odpovědětMarekN: odpojiť baterku na 45 minút, potom ju zase zapojiť, naštartovať auto na 15 minút a motor nechať bežeť na voľnobehu. vypnúť motor na 10 minút a máš to resetované. preložené z alfa156.net. ja som tak resetoval ked som menil váhu vzduchu. ale u teba bude asi problém s čidlami
15.36, 27. 1. 2007, odpovědětAlpiners:Díky za návod na reset.Na čidla jsem myslel hned,protože jsem řešil podobný problém u minulého auta(Seat Toledo).Byl jsem s tím na diagnóze v AFcentrum v Ostravě a tam mi řekli,že je v háji Ř.J.,což se mi nezdá.Takže je teď pro mne nejjednodušší to zkusit vyresetovat a pak uvidím.
15.46, 27. 1. 2007, odpovědětpotom napíš či je to už ok
16.39, 27. 1. 2007, odpovědětTak jsem to udělal přesně,jak jsi mi napsal a světe div se, je to ok!Projel jsem ji,asi 30-ti km okruh,zkoušel brzdit,na cestách u nás je sníh,takže ideální.Párkrát jsem zastavil,vypnul a znova nastartoval a vše je,jak má být. Mám z toho radost,snad to vydrží.Fakt mě to už rozčilovalo.Díky
18.30, 27. 1. 2007, odpovědětsom rád že sa ti to podarilo spraviť. cuore sportivo :)
19.00, 27. 1. 2007, odpovědětno já mám ten stejnej problém na noc jsem odpojil baterku pokud ráno nebude vše oki zkusím taky ten postup jak píšete mně svítí ABS airbeg a semtam ručka
22.02, 27. 1. 2007, odpovědětTo resetování je jen vymazání naučenejch parametrů řídící jednotky motoru. V žádným případě ti to nevymaže chyby z řídící jednotky. A ty ti způsobují svítící kontrolky. Navíc pokud jsem dobře četl jde o kontrolku ABS (má svojí nezávislou řídící jednotku) a řuční brzdy. Mám za to že jsi měl jen vodu v kontaktu (nebo jiná dočasná stráta kontaktu). Tohle vymazání parametrů řídící jednotky motoru nespraví.
0.06, 28. 1. 2007, odpovědětno jo taky jsem nad tím uvažoval tět jsem to byl projet tak když nastartuju tak to problikne jak má tak asi 5min funguje všechno abs plní svoji funkci,tak po 5min přestane fungovat abs začne svítit kontolka abs a airbag.no začlo to dělat jak napadl tětka toho hodně sněhu no taky jsem si říkal že bych se zatím na to vykašlal a počkal jestly to bude dělat aji když bude pěkně.že je někde jenom vlhkost nebo tak fakt že nevím ale nechce se mi jezdit do fiatu na diagnostiku nebo tak něco
0.14, 28. 1. 2007, odpovědětTeraz mam presne taky isty problem aj ja. Svieti mi kontrolka ABS. Trafil som "super" jamu, (az mi skoro zuby vypadli:))) a do pol hodiny mi zacala svietit. Poskusam Vase rady a uvidim. Minuly rok mi tiez blbla, ale bolo to VODOU V BRZDOVYCH LANKACH (bodenoch)! Ked bol mraz a zatiahol som rucnu, tak neprilepilo platnicky, ale lad v lankach branil v odbrzdeni kolesa. Jedno zadne koleso sem tam pribrzdilo na snehu a tym zacala svietit kontrolkac ABS. Ak mas podobny prob. tak skus ci sa Ti neprehrievaju zadne kolesa.
16.07, 7. 2. 2007, odpovědětHMNO já to tět v pátek budu dávat do servisu svíti ABS a AIRBAG a nejde ABS,uvidíme
18.17, 7. 2. 2007, odpovědětTak mi to taky začlo svítit. Ráno mi začla svítit kontrolka airbagu a večer se přidala kontrolka abs a brzdovky (aby toho nebylo málo). Zjistil někdo teda co udělat aby abs a brzdovka přestaly svítit? (abs nefunguje-zkoušel jsem na sněhu).
21.26, 21. 11. 2007, odpovědět