Už jsem tady toho četl hodně i ve vyhledávání,ale můj problém to ještě nevyřešilo. Mám 156 2,4 JTD a někdy opravdu né pokaždé mi po nastartování bliká kontroka žhavení, Dal jsem jak nové žhavící svíčky,tak i relé,ale stejně to občas bliká dál. Nevíte čím to ještě může být ?
11.19, 30. 12. 2007, odpověděttak už vážně nikdo nevíte čím by to mohlo být? Zjistil jsem že se to projevuje jen když je vlhčí vzduch(mlha.déšť a pod) a naopak nižší teploty vůbec néé. Třeba dnes při mínus 4 stupních to neudělalo.
7.10, 3. 1. 2008, odpovědětDělá mi to samé u 1.9JTD a hlásí mi počitač chybu na žhavícím okruhu A nevím co to přesně je. V servisu jsem nebyl.
10.09, 3. 1. 2008, odpovědětTak v servisu jsem také nebyl a též počítač hlásí chyba na žhavícím okruhu. Ale žhaví to určitě dobře,protože když jdou teploty do mínusu,tak je poznat,že kontrolka žhavení svítí trošku déle a i při teplotách po -10 stupňů to startuje na ťuknutí a nic nebliká. A někdy pokud je vlhko,tak i při teplotách nad nulou najednou začne žhavení blikat. No neví,je to opravdu záhada a jak vidím,nejsem sám.
10.19, 3. 1. 2008, odpovědětno a pokud teda máš nové svíce i relé, nemůže být třeba jen na jedné špatný kontakt? To pak bliká. Tohle zkus jestli se ti rozžhaví všechny.
17.52, 4. 1. 2008, odpovědětPřekontolujte ukostření vozu. To by mohla být ta chyba při vlhčím vzduchu. Očistit a namazat Resistynem ML nebo vazelinou.
17.57, 4. 1. 2008, odpovědětjo to by mohlo být,souhlasím,toto zkusím udělat,to je fakt že by to mohlo dělat. Díky a dám zase vědět jak to dopadlo,protože jak vidím je to taková zvláštní závada,vlastně spíš ani né závada,protože všechno funguje,jen ta konrolka občas problikává a to mně nenechá spát.
19.27, 4. 1. 2008, odpovědětTak pro všechny kdo mají také problémy s občasným problikáváním kontrolky žhavení musím říci,že už vím čím to je. Vyřešilo se to samo. Pomalu mně odcházela baterka a tak mělo žhavení malé napětí a tím to hlásilo závadu na žhavení. Baterku jsem dal novou a je všechno OK.
7.41, 7. 1. 2008, odpovědětZdravím alfisty,mam takový problem vyhořela mi elektrika motoru tak že potřebuji sehnat z nějaký nabouraný AR 156 1.8.TS hlavní svazek elektriky motoru.(od serva). Jeslí o něčem Víte prosím ozvete se.děkuji
9.02, 7. 1. 2008, odpovědětpardon,
9.03, 7. 1. 2008, odpovědětnazdar vospolok mam alfu 2.4 JTD mam jeden kabel a na nom dva konektory a vobec netusim kde maju ist ma niekto o takich veciach prehlad
23.35, 21. 9. 2008, odpovědět