Má niekto dáke skúsenosti s aditívom do oleja?myslím na zníženie hlučnosti,utesnenie...a tak,blablabla.Prípadne overenú značku a kde dostanem kúpiť??
17.19, 1. 1. 2008, odpověděthttp://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=405
18.14, 1. 1. 2008, odpovědětměl jsem alfu75 1,6 a dal sem to do motoru a můžu říct že jsou to vyhození peníze je to houbelec platný.
19.06, 1. 1. 2008, odpověděta co jsi tam přesně nalil??
19.24, 1. 1. 2008, odpovědětosobně bych chtěl vyzkoušet BISHOP's
19.35, 1. 1. 2008, odpovědětStačilo.Ten článok netreba ani dočítať.Človek okemžite pochopí,že to najlepšie je kvalitný olej a jeho pravidelná výmena.
12.15, 2. 1. 2008, odpovědětPo zrelej úvahe a po asi 3-hodinovej návšteve stránky www.interhouse.sk/bishops som sa rozhodol(asi) že to dám mojmu autu"vyžrať".Uvidíme čo to povie.Je tam pekne popísaný princíp,história,aj testy.Len ma sere,že to nebudem mocť vyskúšať hneď,pred týždňom som menil olej a chcem motor najprv "odkaliť" jedným z jeho prípravkov a až potom naliať aditívum. A dakujem Kejmlovi za konštruktívnu pomoc.
17.07, 2. 1. 2008, odpovědětNenech si prosím Tě pak výsledky pro sebe a poděl se! Jaký máš motor/najeto??
22.42, 2. 1. 2008, odpovědětNení zač, mám tu URL v Oblíbených pro podobné případy. Chci věřit, že Tvá pomoc nebude pro motor destruktivní.
23.56, 2. 1. 2008, odpovědětMám 2.0JTS.Práve som si objednal "bylinkový čaj" od Honzíka Bishopa pre môj motor(podle pohádky o jedné babičce avii).Ale stále pochybujem,hlavne sám o sebe.Samozrejme dám vedieť čo to urobilo,alebo neurobilo.Nazačiatok vyskúšam "kompletnú receptúru"na ošetrenie benz.motora 460G-kit.Ak sa to prejaví nejak kladne,dalej dám aj odkalovač-pri nasledujúcej výmene oleja.A budem 460-kit používať pravidelne,ročne.
10.52, 3. 1. 2008, odpověděthm,zajímavej článek,nebo dobrá reklama na Bishop's OriginalTM... :-) ale taky by mě zajímalo jestli to bude znát,tak dej vědět :-)
12.41, 4. 1. 2008, odpovědětJeště dotaz: budete to lít do benzínu nebo do dieselu? Objevil jsem tento JB's cca před 8 lety, ale doposud jsem ho do žádného motoru nepořídil a tudíž nepoužil - kolegové alfisti kdysi ano, bohužel jsem s některými z nich již vypadl z kontaktu, tudíž nevím, co zpozorovali.
20.10, 5. 1. 2008, odpovědětJá si myslím, že dávat do oleje aditiva, pokud používám kvalitní olej a intervaly výměny,jsou vyhozený prachy.Ale na druhou stranu má člověk pocit, že pro auto dělá maximum, v medicíně se takový jev nazývá placebo efekt, nic tím nezkazíš, ale výsledek je nula!
20.24, 5. 1. 2008, odpovědětAle pochybuju, že se ten Placebo efekt projeví na Alfě :-) Jasně taky myslím, že je to víc než hromada plechu, ale až tak moc ? :-)
22.43, 5. 1. 2008, odpovědětUrčite dám vedieť ako to dopadlo.Doobjednal som si pre istotu aj odkalovač,dosť ma vystrašilo že ak to rozpustí usadeniny v staršom motore tak može byť prúser.A na aplikovanom odkalovači sa má jazdiť asi len 40km.Takže ku naliatiu odkalovača použijem úplne nový,lacnejší olej a uvidíme čo z toho vylejem po tých 40km.Podľa výsledku získam dôveru v samotnú prísadu.V servise totiž povedali-tipovali ,že mám dosť usadené na motore a ventiloch.A kedže voz nemám odnova,a neviem čo tam liali(je asi jedno že teraz dávam to čo treba),tie zvýšené usadeniny mi dávajú logiku.Samotnú prísadu asi nedokážem tak presne ohodnotiť,ale pri odkalovači to zrejme bude možné.Takže ked ten humus vypustím,napíšem.A podľa výsledku možno aj nafotím. A z tým placebo efektom,máme predsa overené,že napr.benzín SHELL-V POVER má lepšie jazdné vlastnosti ako normálny vďaka svojim očisťujúcim účinkom.Takže zrejme aj receptúra na vyčistenie palivového systému môže fungovať.A ak bude fungovať odkalovač a čistič,prečo by nemalo fungovať ošetrenie motora?Uvidíme. PS.shell ÚDAJNE používa ako aditíva do V-POVERU niečo podobné ako čistič od J.Bishopa.ÚDAJNE tam bola aj najaká spolupráca!?!? PS2:a Alfa nie je len hromada plechov,bude potom ak to stým zadriem!
13.30, 7. 1. 2008, odpovědětTak tu sú prvé skúsenosti:Do motora som nalial úplne nový,lacnejší olej (aby som mohol overiť funkčnosť)spolu s odkalovacou receptúrou 501 a najazdil predpísaných 40km.Už pri parkovaní auta som si všimol výrazne nižšiu hlučnosť z oblasti vačiek.(predtým pravidelný cvakot-nevyriešili ani v servise kontrolou zdvíhatok pri výmene rozvodu)Potom som vypustil špinavý (veľmi)olej.Všimol som si že bol dosť riedky-skoro ako voda.Po naliatí predpísanej Selenie som už to cvakanie nespozoroval.(žeby to naozaj odstránilo usadeniny aj z oblasti ventilov?)Do nového oleja som samozrejme pridal ošetrujúcu receptúru 460G a do nádrže dolial 333G na ošetrenie palivovej sústavy.No a dalej už budem len čakať,čo sa stane,či to nejak zaberie.Uvidíme.A najviac som sa bál použitia odkalivača 501,či to náhodou neupchá motor,atd.Ale zrejme to majú premakané,zrejme to naozaj vyčistilo a neupchalo.Možno aj tým že to tak veľmi zriedilo olej-(je to vôbec možné?)
13.11, 14. 1. 2008, odpovědětNo tie prisady do oleja to neviem. Moj tatko sa tak raz osra...Nalial to vtedy este do 33ky, 1,4 boxer. O ktoru sme sa dost starali a sla ako hodinky. No po par kilometroch sa to nejak zadrelo...tolko moja skusenost.No neviem uz povedat co to bolo. Inac kukobiker co ta ta cela sranda visla?Pocitam ze si musel kupit tie prisady, olej a filter.
18.29, 15. 1. 2008, odpovědětja sem zas nekde v testech četl že to zas takovej zázrak neni ty aditiva prej to na sebe važe vlhkost a na kovovej prach vznikající vlivem tření to prej pusobí jako magnet a jestě sem neviděl žádnou kvalitni značku která by to propagovala-třeba se pletu
19.17, 15. 1. 2008, odpovědětodpoved nájdeš na www.interhouse.sk.No a olej som daval aj tak novy,takže relatívne nič.Takže vlastne olej na odkalenie cca 500sk,filter 180sk,a prípravky cca 2600sk-všetky dokopy.Uvidíme čo to povie,v každom prípade ukáže až čas a z výsledkami sa určite podelím.
9.21, 16. 1. 2008, odpovědětJedinečný a vyzkoušený AUTORESURS
6.47, 18. 1. 2008, odpovědětNěkde na internetu jsem četl na toto téma článek, jehož autorem je jakýsi vysokoškolsky vzdělaný člověk, jehož jméno si už nepamatuji. Píše o automobilových mazivech obecně a zmínil se i o aditivech, která jsou nabízena na trhu. Zní logicky jeho vyjádření, že pokud by aditiva byla skutečně tak efektivní, výrobci by je zcela určitě přidávali do svých motorových olejů. Dále píše, že ve skutečnosti sice zlepšují některé vlastnosti motorových olejů, ale zároveň zvyšují jejich korozívní účinek. To tedy znamemá, že motor je těmito přísadami znehodnocován chemickou cestou.
17.02, 18. 1. 2008, odpovědětPřečtěte si sekci zajímavosti na oleje.cz.Odtud mimochodem nakupuji Selenii Racing.Osobně mám s přísadami do oleje velmi špatné zkušenosti.Motor KO na AR 33 a Škoda 120 oboje na klice.Jednalo se tehdy tuším o Lubrifilm.Vyplatí se do motoru lít je přesnou značku a specifikaci oleje,kterou doporučuje výrobce.Ted mam AR 156 2,0,Koupil jsem ji s klepající klikou.Olej v motoru byl mogul 5w40,co dodat. Proto leju jen Selenii Racing.At nám to šlape.Cau
17.55, 18. 1. 2008, odpovědětAhoj No co ako sa osvedcil stryko bishop? :)
20.36, 14. 5. 2008, odpovědět