Ked nastartujem moju alfu tak mi zacne asi na 10sekund blikat kontrolka zhavenia.Startuje normalne bez problemov.Co je chyba?Poraďte.
19.50, 24. 1. 2008, odpovědětTak to máme uplně stejný problém...Ale ano já nevím, čím by to mohlo být...Nebyl jsi na diagnostice?
20.30, 24. 1. 2008, odpovědětZatial som nebol.Chcel som skusit ci niekto poradi a nic.
22.34, 24. 1. 2008, odpověděttak napr na Ford Galaxy, ked zacne blikat zhavenie, po nastarovani, znamena to ze nefunguje spinac na noznej brzde a teda nesvietia brzdove svetla.. haluz..ale realita
22.59, 24. 1. 2008, odpovědětChvala bohu ze mam alfu a nie forda.
23.13, 24. 1. 2008, odpovědětNo nevim,ja mam galaxy a investice na 60tis km-3500kc.
10.59, 25. 1. 2008, odpovědětNikto sa tu nestretol s takymto problemom?To sa mi nechce ani veriť.
23.26, 24. 1. 2008, odpovědětAno měl jsem také tento problém a tak jsem dal nové žhavící svíčky,potom i nové relé žhavení protože mi to na diagnostice pořád hlásilo malé napětí na žhavícím okruhu. Startovalo to jinak také bez problémů a tak jsem to nechal být. No a po nějaké době se to vyřešilo samo,protože jsem zjistil čím že to bylo. Pomalu mi odcházela baterka a tak už občas něměla sílu na to žhavení. Dal jsem novou baterii a mám už pokoj.
7.09, 25. 1. 2008, odpovědětpodle mě je to uplně normalní asi to jen nějak dožhavuje to samé mi dělá 2.4 m-jet ted sem byl na diagnostice a vše je ok a pokud to normálně startuje tak nevidim problém
12.03, 25. 1. 2008, odpovědětPánové, naprosto jasná závada, opět další z "vlastností" alf, blikající kontrolka po nastartování z 90% značí, že je v pytli jedna či víc žhavících svíček - je nutná výměna, doporučuje se vymenit všechny. Je to šílenej porod to vyměnit, ještě jsem se ktomu neodhodlal (mám stejný problém). Každopádně s eto tady diskutovalo už x-krát stačí hledat :)
13.59, 25. 1. 2008, odpověděttakisto som mal nedavno tento problem, v manuali je uplne jasne napisane, ze ak blika zhavenie, nie je to dozhavovanie, ale porucha zhavenia, mne odisiel jeden z piatich zhavicov. startovalo to sice normalne, ale par sekund trva, kym sa komorka, kde nejde zhavic, zohreje a zacne ist pravidelne na 5 valcov, trochu to bolo citit, jemne trhanie a hlavne to aj na studeno trochu dymilo, vymena je fakt trochu tazka, horsi pristup, ale da sa to, otazka chvilky, ak je sikovny a skuseny automechanik
14.08, 25. 1. 2008, odpovědětTakze výmena zhav.sviecok.Mam vymeniť len jednu alebo vsetky?Písalo sa to tu ale jeden píše áno a druhy že stačí len tu jednu.
15.56, 25. 1. 2008, odpovědětVymen ty spatny nebo vsechny.,
16.47, 25. 1. 2008, odpovědětVyměn všechny, je to realitivně za pár korun, za týden ti může odejít další a budeš s tím muset zas laborovat, bude tě to stát minimálně čas navíc.
17.21, 25. 1. 2008, odpovědětNajlepsie bude asi vsetky.Majlepsie su Bosch?
16.59, 25. 1. 2008, odpovědětNerozumiem.To znamena ze nemam menit ani jednu?To je asi blbost.
7.20, 28. 1. 2008, odpovědětVyměň vadnou, měnit ostatní, které jsou dobré mi připadá zbytečné.
9.07, 28. 1. 2008, odpověděttiež mi blikala kontrolka žhavenia išiel som do servisu tam to servisak premeral a vymenil žhavič na druhom valci ... :) ostatné sú v poho ...kľudne mohol povedať aby som menil všetky , ale sám povedal že zbytočne ich budem meniť keď sú dobre ....kontrolka nebliká a auto štartuje tak jak má :) ak by časom aj nejaký odišiel nie je ho problém vymeniť tak ako tento ...meniť zbytočne všetky je dosť nákladné...dobrý žhavič stojí okolo 500 až 700Sk ,krát 5 to je už celkom slušná suma :( tak záleží na tom jak si zazobaný bye, bye
9.58, 28. 1. 2008, odpovědětchalani ako zistim ktora je ta zla?
9.52, 28. 1. 2008, odpovědětSundej fajfku a změř ohmmetrem (žárovkovou zkoušečkou) přívodní kontakt proti kostře. Odpor cca kolem 0,6ohm/ž. svítí. Na přesnosti hodnoty odporu nezáleží, vadná žhavící svíčka je přerušená - nekonečný odpor/žárovka nesvítí.
9.58, 28. 1. 2008, odpovědětPíánové pro všechyn ještě jednou: pokud bliká žhavení po nastartování tak to NENÍ NORMÁLNÍ, s největší pravděpodobností je v pytli jedna bo několik žhavících svíček = nutná výměna. Vyměnil bych všechny prottože za a)Lidé kteří o alfách vědí hodně (Nora, Sarkan..) doporučují měnit všechny b) když vyměníte všechny máte když bůh dá na nějakou(doufejme) dlouhou dobu klid c) ušetříte čas při několikerému hrabání se v motoru d) Budete mít ten ojeb s výměnou jen jednou
10.56, 28. 1. 2008, odpovědětNěkomu jde víc o ojeb, než o peníze jak je vidět v příspěvcích výše.
13.26, 28. 1. 2008, odpověděthoši mě to u 2,4 taky bliká po nastartování ale v servisu řikali že je to normalni že to dožhavuje tak nevim chytá to pěkně není to hlučne tak nevim proč bych řešil žhaviče mel sem 75 2,0td a tam taky napřed zhasla kontrolka ale žhavící relé cvaklo až po cca 20sekundach
13.41, 28. 1. 2008, odpovědětNa sto procent je to žhavící svíčka. Pokud bliká kontrolka cca po sekundě je jedna v čudu, pokud bliká rychleji je to svíček víc.
11.52, 25. 2. 2008, odpovědětvymen tie zle a hotovo ved nemas miliony a keby simal tak si kupis 159 no nie?
15.15, 25. 2. 2008, odpovědět