chlapi...měl ste někdo problém s rozechvěním auta při zátahu ale i při brždení motorem??Mám 2.4JTD a nevím do čeho se pustit nejdřív....někdo říká že to může dělat setrvačník...já mám ale určitě i někde na přední nápravě vůli, může to být tím?Někdo mi tu už psal ať zkusím odpojit váhu vzduchu...a co takhle taky nějakej špatnej silentblok motoru???Já vím může to být cokoliv...pokud ste někdo řešil něco podobného nebo stejného,tak mi poraďte...nevím fakt na co kouknout dřív...zatím sem jezdil jenom Fiaty a tohle je moje první Alfa.....
19.40, 27. 1. 2008, odpověděta kolesa mas vyvazene ja som dnes bol na s nehu v Tatrach a ked som odchadzal triaslo mi z autom aj z v olantom odusu hnusny pocit zastavil som vystupil pozrel kolesa troska troska snehu myslel som si ze to nemoze robit ten sneh skontroloval som tlak v pneu na najblizsej benzinke vsetko ok potom som zasiel na dalsiu benzinku vystriekal som kolesa Wapkou aj z vnutra a bolo PO PROBLEME
19.52, 27. 1. 2008, odpovědětpresne tak mal som ten istý problém...mal som odparkované auto asi 2 dni vonku (nemám garáž) a vtedy nahulilo kopu snehu ...pri pomalej jazde v poho ale keď som na to šliapol tak ma riadne zamrazilo jak začalo triasť s autom :( myslel som že mi odtrhne prednú nápravu ...no našťastie som tam mal len zľadovatelé kusy snehu .. :) po ich odstárnení to bolo našťastie OK ...
21.37, 27. 1. 2008, odpovědětne ne...samozřejmě že sem okamžitě sundal přední kola a běžel so servisu kde mi je převážily...nafoukal sem je na předepsaný tlak 2.5 barů a nasadil zpátky...no a dělá to i přes to...kola se nejevily ani jako naražený když se točily na vyvažovačce...jo a když vyřadím a normálně dojíždím bez motoru tak se auto nechvěje...
22.48, 27. 1. 2008, odpovědětpokud by to dělal ten setrvák...tak jak se proboha může taková to věc na autě pokazit???s tou poloosou nevím,to se mi moc nepozdává....nemůže to třeba dělat jen nějakej volnej čep na ramenech???
23.11, 27. 1. 2008, odpovědětsetrvák se pokazit může, protože je dvouhmotný, tudíž jsout tam pohyblivé části, které se ochodí
23.34, 27. 1. 2008, odpovědětNora: ty se zabýváš distribucí dílů,že???kolik by takovej setrvák vyšel kdyby to až bylo v prdeli???
0.24, 28. 1. 2008, odpověděta při pozvolným rozjezdu a lechtání plynu se s tím jet dá...ale běda na to šlápnout...to je pak mazec...jo a volant je v pohodě...do řízení to nijak nejde...
23.13, 27. 1. 2008, odpověděttak fakt nikdo nemáte s něčím podobným zkušenost???
19.41, 28. 1. 2008, odpověděttak ti uz len zostava lahnut pod auto a sledovat urob to tak ze dvihni predok poriadne zaisti zad. kolesa nastartuj zarad dam 2ku a pust spojku pridaj volne na 3 tis a sleduj all nech niekto sleduje ako sa javia poloosi ci s a nechveju pomali slapni len pribrzdi zaroven maj pridany plyn co to bude robit a to iste skus aj pri 3 4 a 5 ke vela statstia
20.18, 28. 1. 2008, odpovědětČau. Presne tento probem som riešil pred pol rokom. Auto mi pri jazde cca do 80km išlo celkom v pohode.Pri rychlejšiej jazde to bolo hrozné. Odhadnuť čo to je, je veľmi ťažke. Jednoznačne to musiš nechať rozobrať. Ja som skončil tak ako povedal Noro. Menil som poloosy a zotrvačnik. Neviem čo bolo pričinou toho chvenia, lebo aj poloos bola na hrane životnosti a zotrvačnik mal vôľu a dal sa pretočiť až za polovicu diery. Keď som to vymenil auto bolo OK. Ale ceny dielov su celkom nárez!!! Zotrvačnik ani v alfe nepozeraj, ten u nás stoji 30000,- a polos ešte viac. Istotne oslov Nora. Jeho ceny su celkom v pohode.
20.19, 28. 1. 2008, odpovědětNeni to spíš jako přenos vibrací od motoru do karoserie? To by vypadalo na silentblok, prostě by se motor, převodovka nebo výfuk někde opíraly o kastli. Zkus přesněji popsat to chvění. Odkud jsi?
20.09, 28. 1. 2008, odpovědětSem od Zábřeha na moravě,Olomoucký kraj....jak to popsat?Nic prostě neklepe ani nikde nedrnčí do auta...prostě se to brutálně rozechvěje,celý auto zestrany na stranu...i spolujezdkyni se roztřepou tím chvěním nohy....já nevím jak to specifikovat...ale tan silentblok mi taky přijde že by mohl být v čoudu....jelikož ten výkon auta je ale hodně velkej,tak by to mohly dělat vůle na nápravě,ne?jako že kolo nemá tu pevnost a vibruje v podběhu...skoušel sem s tíj jet dost ostře do mírné pravé zatáčky asi 150Km/h....byla to fakt mírná zatáčka a rozechvělo se to ještě víc a připadlo mi že sliším i nějakej zvuk jako jemný tlučení...jak se to srovnalo tak to vibrovalo zase klasicky ale bez jakýho koliv zvuku...sem z toho jelen...
20.54, 28. 1. 2008, odpovědětTo asi budeš muset sehnat nějakýho slušnýho automechanika aby se v tom projel, to co popisuješ je moc divný
21.01, 28. 1. 2008, odpovědětNěco podobného mam taky když jedu do levotočivé zatáčky tak slišim poklepávání to ale asi dělá patrně silenblok u motoru ale ty vibrace do volantu mi dou taky a to už nevim čim by mohlo bejt ?? dík za odp ...
1.08, 29. 1. 2008, odpovědětJe těžké napsat takhle na dálku, co to je, když se v tom nesvezu. To může být milion věcí, obzvláště u Alfy :o)
11.13, 29. 1. 2008, odpovědětA ještě k tomu ze strany na stranu, tomu nerozumim
21.02, 28. 1. 2008, odpovědětjá už vůbec ne,jak říkám...nikdy sem nic podobnýho nezažil...no jenže kolik mechaniků se v Alfách vyzná???Jezdím Barchettu a potřeboval sem vyměnit v převodovce náhon tachometru kterej se ohlodal a tydy u nás v servisu Fiat mi to akorát zjebali...nejdřív že to nic není a že to v pohodě vyměnijou,ale zase mi zkurvili silentblok motoru kterej mě vyšel na větší sumu než samotná oprava náhonu...holt odborníci na slovo vzatí....
21.29, 28. 1. 2008, odpovědětto "rossi"...tak doklad sem měl, to je jasný...ale to vymlouvání jakože jim se to stát nemohlo a že už to muselo být načatý....nakonec sme se domluvili že novej silentblok napůl a výměna zdarma...vyměnil mi pak osobně vedoucí Fiat servisu přede mnou a na počkání....ale ty obštrukce okolo...
16.43, 30. 1. 2008, odpovědětto "RAIKONNEN"....ale mě právě žádný vibrace do volantu nejdou...tak nevím....budu pod to muset nějak vlézt odplastovat motor a koukat po vůlích....
16.46, 30. 1. 2008, odpovědětPokud to smíká do boku tak je to ve vnitřním kloubu poloosy, vlastní zkušenost
22.46, 20. 10. 2008, odpovědětZdravim.Mam AR 156 1,9JTD , 77kw,rocnik 1999.Uz dlhsie mam problem.pri rychlosti od 40km/hod mi zacne vybrovat cele auto,aj na volante to citim.Niesu to len vybracie ale akoby nieco o nieco drelo alebo suchalo sa.ide to aj od laveho aj praveho predneho kolesa.Ked uz naberiem rychlost dajmetomu 60km/h a vytocim volant napoly dolava tak to prestane ale ked vytocim tak isto doprava,tak to robi stale.cim idem rychlejsie,tym su vibracie silnejsie a hlucnejsie.Predne dolne aj horne ramena su nove,poloosy som nedavno opravoval tak ja fakt neviem.poradte.dakujem
23.11, 24. 8. 2015, odpovědětcau. aj mne z nicoho nic pri jazde zacalo triast auto a sice prednu lavu stranu, potom na chvilu nic a zasa a tak striedavo, tak som hned zastavil, skontroloval vsetko a bolo to povolene koleso. dva sroby mi skoro ostali v ruke a cele sa to viklalo do stran. neviem ako je to mozne, kolesa raz za cas kontrolujem a preventivne dotahujem.
0.06, 21. 10. 2008, odpovědět