Ahoj Alfisti. Mám 156 1,9 JTD (2002) najeto asi 100 tis. km a jde mi dosti ztuha spojkový pedál. Je to u tohoto vozu normální nebo se mám připravit na výměnu spojky? Díky za názory a zkušenosti.
17.22, 29. 1. 2008, odpovědětAhoj,mam jednu takovou radu,mozna je to blbost,ale mne to tak dlouho tuhlo,az nakonec spojka spadla na podlahu:-). Na spojkovem valecku je osicka ktera vede skrz silentblocek v pedalu,a cele je to zajisteno zavlackou. Zkus to ocihnout,mne to drzela jen ta gumicka a pak to upadlo:-). Ale za 10min.jsem jel dal:-).
20.21, 29. 1. 2008, odpovědětJJ, priprav se na vymenu spojky.Ale jestli to zacalo byt az nekdy ted mas jeste cas.
20.54, 29. 1. 2008, odpovědětno mne to robi tiez spojkovy pedal, ako keby o nieco drel. ide dost tuho. niekedy sa stava ze to ide vpohode, ale len na chvilku. takze vymena spojky?
21.09, 29. 1. 2008, odpovědětpodle mě výměna spojkovýho válečku...jelikož odchází ten gumovej silentblok co je na tej osce co vede z válečku do spojkovýho pedálu...a nedá se koupit zvlášť jedině celej váleček...a nebo si ho udělat z nějaké tvrdé gumy...ovšem pokud tohle máš v pohodě,tak asi ta spojka...
16.58, 30. 1. 2008, odpovědětZdravím, mám najeto cca 89tisíc a spojkový pedál mně jde ztuha už od té doby, co jsem Alfu koupil z bazaru, ale jinak je všechno OK i řazení. Jinak, jsem byl asi před rokem v servisu a když jsem odtam odjížděl, měl jsem pocit, že ten pedál jde zlehka, ale po čase to zase šlo ztuha, ale vůbec mně to nepřijde, když neřídím jiný auto.
17.37, 30. 1. 2008, odpovědětno ja by som asi potreboval, aby si to auto previezol niekto kto tomu rozumie a rozozna vadnu spojku od dobrej spojky a pod. podla radenia a inych. sam tomu velmi nerozumiem a tazko sa mi to potom posudzuje. nasiel by sa niekto v okoli Skalice? max 20-30km dojazd. zaplatim
18.04, 30. 1. 2008, odpovědětnajde sa niekto?
21.49, 30. 1. 2008, odpovědětmam 1,9jtd,tiez mi isiel tazko spojkovy pedal,sem tam isiel lahko no len malokedy. bol som za makacom co robi alfi a jasne mi povedal ze to je pritlacny tanier.s strede tie kridelka su vydrate a nedolieha poriadne lozisko. povedal ze to vydrzi par tisic km, a tak s aj stalo, asi tak po 5000km sa mi nedalo zaradit a bolo jasne.ked som to rozobral, tak tie lopatky boli uplne zodrate.dal som nove lozisko,lamelu aj pritlacak. stalo to 7700,- origo valeo. robotu som si robil sam. inac mne sa to stalo pri 230000km,tie tvoje km,alfred su poctive??? teraz mi ide spojka pekne ,tak ako sa na kvapalinovu spojku patri a mam pokoj dalsich 200000km.
17.50, 31. 1. 2008, odpovědětAuto je dovezené z Lucemburska a majitel tvrdil, že km sedí. Ale to říkají všichni.....Tak se asi pustím do výměny kompletní spojky. S tímhle se fakt nedá jezdit. Bolí z toho noha a ovládání není přesné. Mám teď možnost koupit sadu z AR 166 2,4 JTD. Bude to pasovat na 156 1,9 JTD??????
22.12, 31. 1. 2008, odpovědětpozri sa na na stranku elitecat.cz, tam su oba modeli a porovnaj si cisla tych spojok.
22.46, 1. 2. 2008, odpovědět