Potřeboval bych radu ohledně kolísání otáček na Alfě Romeo 155 r.v. 97 s motorem o obsahu 1747 a 103kW. Po výměně akumulátoru mi začali blbnout otáčky a to hlavně na volnoběh a při rozjíždění, kdy se motor zakucká a vůbec se mu nechce do otáček. Stačí jen trošku sešlápnout plyn, nechat vyletět otáčky a pak tomu šlápnout tu polohu na rozjíždění a je to OK. Byl jsem na diagnostice a házelo to zkrat na +/- váhy vzduchu. Nechal jsem tu chybu vyresetovat, vše OK, ale řekl jsem si, že koupím novou. Kámoš dělá v náhradních dílech na auta, objednal na zkoušku váhu vzduchu Starline, protože tu jedinou vezmou zpět, kdyby to ní nebylo, Bosh nebere rozbalený. Po připojení té váhy to zase začalo dělat neskutečnej bordel, tak jako před vymazaním chyby. Co je podstatný, tak poměrně dost u toho cvakalo ve škrtící klapce, což jsem si původně myslel, že právě proto je to rozhašený... prostě teď nevím, co s tím. Auto jsem si dovezl k domu, jel jsem bez zapojené váhy vzduchu a otáčky stejně u volnoběhu kolísaly. Jestli to bylo odpojenou váhou vzduchu, ale stejně to běželo daleko líp. Odpojil jsem na baterce mínus, tak snad se i u Alf takto daj mazat chyby. Nechám to do rána a uvidím. Nejdřív zapojím váhu, pak plus a nastartuju a budu si přát, ať je to OK. A teď se chci zeptat vás, v čem by jsem měl hledat závadu, protože to zcela jistě nebude dobrý. Budu rád, za každou solidní radu. Díky Alfisti...
17.44, 30. 1. 2008, odpovědětPíšeš o věci, která se zde probírá pořád dokola. Stačí se podívat zpět ve foru...........
17.58, 30. 1. 2008, odpovědětAno, rozebírám stále tu samou prkotinu. Ono je dost těžký, protože někdo řekne škrtící klapku, někdo snímač otáček a někdo lambdu. Hold dost věcí a nejsou zadarmo... Jinak jsem se ještě zapomněl zeptat, jestli někdo nevíte, zda-li je ve 155 a 156 úplně ta samá váha BOSH na stejným motoru, protože na 155 stojí 7500Kč a na 156 3400Kč, přes Auto Kelly.
18.28, 30. 1. 2008, odpovědětTo Ti nikdo neřekne, co přesně to dělá. Ale jak si tady sám vyjmenoval, to jsou věci, které to můžou dělat. Takže hold budeš muset hledat a hledat. A k té váze BOSCH, na 156 1.8ts je váha original Bosch 0280218019. Na tom čísle záleží.....
18.58, 30. 1. 2008, odpovědět