ahoj lidi, jsem tu dnes prvni den, par minut, protoze jsem docela z fora zmaten, mam v nem chaoz, tak se predem omluvam, jestli se ptam na co se treba uz ptal nekdo predemnou. tak k veci, chci koupit alfu 156 a nevim, zda 1,9 nebo 2,4 JTD. dulezitou veci je, ze ted vlastnim hondu prelude 2,3 rv.92, takze sportak, ktery je na me uz maly. cili jsem vyznavacem sportovni jizdy. potrebuju vedet, zda mi to alfa v dieslu nabidne. volim diesel, protoze, uz me nebavi krmit hondu co pozira 11 az 14 litru benzinu po praze. dokaze tedy 1,9 slusne s autickem zacvicit? nebo spise 2,4? a co spotreba u obou motoru? dalsi veci je spolehlivist, co odchazi, co je nejvetsim problemem, dostupnost, cena. ??? obhlizel jsem inzeraty a prijde mi, ze se pohybuji honde levne tato auta. preci jenom ten rok je zajimavy vzhedem k te cene + udavane kilometry z vetsi casti nepresahovaly 160 000. nebo jestli v techto kilometrech se uz neukazuji nejake zavady??? u preludy jsem si prosel go a u predeslych hond vymeny motoru a dalsi neskutecne silenosti. uz nechci. udelam dobre kdyz zvolim alfu? je to prekrasne auto... dekuju moc, kdyz se mi v techto otazkach bude nekdo venovat, diky Harry
1.01, 3. 2. 2008, odpovědětaha, tak o spotrebe jsem se uz neco docetl, ale ze vyrobce udava docela rozdilne hodnoty??? nestacim se divit
3.53, 3. 2. 2008, odpovědětMam osobne AR 2,4 JTD 110kW, a muzu ti rict, ze jsem jeste neprekrocil spotrebu 8l/100 km, a to tomu davam :-) Na vsechny tve otazky tady naleznes odpoved. Osobne si myslim, ze s motorem 2,4 a rokem min. 2002-3 se pod 170-190 tis. Kc nedostanes, pokud budes chtit slusnou Alfu... Doporucuji 2,4 protoze 1,9 je na AR slaba (muj nazor), myslim v nafte... A i tak pak budes chtit casem silnejsi... Do moji leju jenom olej a naftu, zadnej problem... lepsi auto si nemuzes vybrat, pomer/cena/vykoň je bez konkurence i v roku 2008, muzu ti rict, ze mam jeste Octavku 2 a to se neda srovnat, kdyz jedes do zakruty a vis, ze ti to neskoci, zadne houpani, je sice pravda, ze je troska tvrdsi... Myslim ze tady to auto nema na trhu konkurenci, jemom snad Mazda 6. ale s tou se pod 350 tis. nedostanes, na veskere Skodovky zapomen, zatim takovou nevyrobili :-) a to ta Alfa je designove s roku 1998, takze asi tak... A i kdyby, bylo by to za cenu 159-tky a jeste 147 na nakupy :-)
7.36, 3. 2. 2008, odpovědětno doslechl jsem se, ze to je docela sranda naptrefit na dobrej kousek, 80% lidi s nemi melo problemy. no trefit dobry kousek bude u me problem, se v tehle autech vubec nevyznam. uz bych nesnesl, abych kooupil neco, co by slo treba po dvou mesicech do servisu
1.01, 4. 2. 2008, odpovědětAle i tak tak dopadnes, minimalne budes muset vymenit kompletni rozvody, naplne atd... Pokud mas pobliz nejakej servis Fiatu, tak tam ti udelaji prohlidku na pockani a bude te to stat cca. 500,- Kc... Dobre kusy se daji sehnat, ale pocitej z vetsi porizovaci cenou, ale i tak se prichystej na cenu s motorem 2,4 nekde kolem 180 tis. Nekdo tady prodaval 2,4 na foru, tak to zkus tady...
6.35, 4. 2. 2008, odpovědětAhoj alfisti!! Mám krásnou AR1562,4JTD r.v 2000 Ocelová metalíza , modrá kůže momo najet 140000tis. foto mailem , nutno vidět.
7.57, 4. 2. 2008, odpovědětposílám
12.28, 4. 2. 2008, odpověděttaky je třeba brát v potaz výkonový rozdíl mezi JTD motory...8V vs 16V
13.02, 4. 2. 2008, odpovědět