Prolíná mi olej z pod vany a víka ventilů.Víte někdo kde se dají sehnat tyhle těsnění?Nebo se dají sehnat jen origo v alfě?Nebo šlo by jako další řešení použít nějakej těsnicí tmel místo těsnění?Jakou má oprava pomocí tmelu životnost?Máte s tím někdo zkušenosti?
0.24, 5. 2. 2008, odpovědětTěsnění pomocí nějakého (silikon, ... ) tmelu by mělo fungovat, ale je zapotřebí před jeho nanesením dobře odmastit styčné plochy.
6.26, 5. 2. 2008, odpovědětPod vanu nejde tesnenie.Teda nie klasické.Dáva sa tam nejaké lepidlo.Mne to robili v DS.Odvtedy ani kvapka.
10.03, 5. 2. 2008, odpovědětjinaj pod viko treba koupis i v autokelly ale myslim ze i v jinych nahradnich dilech
19.28, 5. 2. 2008, odpovědětDíky chlapi,to mi stačí.Pod vanu tmel,pod víko těsnění koupim a případně ho ještě namáznu tmelem aby líp těsnilo)))Máte někdo utahovací momenty na víko ventilů a vanu?Pak postup dotažení jednotlivejch šroubů....
21.36, 5. 2. 2008, odpovědětNevím, co máš za motor. Na mém 1.8TS jsou šrouby na víku ventilů s distančními sloupky, takže to dotáhneš na fest a distačnky samy vymezí stlačení těsnění. Akorát bacha na to, jaké těsnění kupuješ - já jsem se nehorázně vydrbal s těsněním pseudoznačky AJUSA. Po složení a zahřátí kapal olej na kompresor od klimy, takže rozborka, kontrola těsnění, přidání silikonovýho tmelu, sborka, zahřátí a olej tekl zase. Rozborka, kontrola těsnění a vše vypadalo, že je v pohodě. Pak jsem koupil těsnění Stahlgruber, kterým se problém vyřešil.
22.43, 5. 2. 2008, odpovědětTak to moc dík za info-Já tam mám totiž těsnění měněný cca před rokem,zkoušel jsem to dotahovat a nic - teď už vím,že je to těm distančníma podložkama.Nevím jaký těsnění tam namontovali,ale nejspíš nějakej šmejd jak to tak vypadá(((.Tak to je přesně ten problém jako máš ty.Říkáš,že nepomůže namazaní těsnění silikonem?Je tedy potřeba koupit stahlgruber?Kde jsi ho sehnal?
23.31, 5. 2. 2008, odpovědětJinak mám 2,0 TS.Mě toho oleje vyteče hodně,už toho mám plný zuby,pod autem pořád loužička((((((žere to cca 0,5l oleje na 1000,ale nevím jestli to je všechno jen vyteklý z motoru přes těsnění,ale možný to je.První musim všechno utěsnit a pak se uvidí co dál.
23.34, 5. 2. 2008, odpovědětKoupil mně to kámoš automechanik od nějakého svého dodavatele, kdyžtak zkusím zjistit, kterého. Asi není nutné koupit přímo tuto značku, jsou jistě i jiní kvalitní výrobci. Každopdáně cena tohoto těsnění byla oproti tomu šuntu asi dvojnásobná, cca 1000,- Kč. Když jsem je pak porovnával, tak to kvalitní těsnění bylo z výrazně měkčí a na dotyk skoro "lepivé" gumy, i kvalita zpracování byla na pohled někde jinde. Holt člověk se furt má co učit... Na silikon je asi dávat nemusíš, no já jsem je pro jistotu dal (z jedné strany). Ale bacha, moc to s tím silikonem nepřehánět, aby se ho moc nevytlačilo. Už jsem viděl na jednom autě ucpanej koš olejového čerpadla od krápníků silikonu po přetěsňování vany, humus...
21.56, 6. 2. 2008, odpovědět