Dobrý deň Na vozidlách Alfa Romeo 156,166 pri motoroch 1,8 TS, 2,0 TS dokonca aj pri 2,5 V6 sa táto “závada” objavuje ako ste aj vy popísali po naštartovaní za studena v trvaní cca 30 sekúnd niekedy 1 minútu záleží od teploty vzduchu. Staršie typy vozidiel do roku 1999 nemali modifikované riad.jednotky a nedá sa na nich vykonať ani preprogramovanie.Aj napriek tomu by som Vám odporučil návštevu autorizovaného servisu Alfa Romeo aby pomocou diagnostiky možnosť preprogramovania preverili.Táto “závada” je vlastnosťou vozidla a teda nie je možné jej úplné odstránenie.Motor ani riad.jednotka žiadnu závadu nezaznamená a teda sa jedná iba o samotný software jednotky ktorý dokáže identifikovať teplotu a všetky potrebné údaje s posunom cca. 30 sekúnd až 1 minúta. Moje doporučenie ktoré však nie je odstránením je viac krát po sebe pred naštartovaním otočte klúčik do polohy MAR tak aby sa rozsvietili kontrolky a až po 3 otočení naštartujte vozidlo. Prípadne mi ešte dajte info či ste zaznamenali zmenu.Ja dúfam že i napriek tomu je pre Vás toto vozidlo cuoresportivo. LUDIA CHCEM SA SPÍTAŤ ČI JE TO PRAVDA ČO TVRDÍ TENTO AUTORIZOVANÝ TECHNIK ALEBO SA TO DÁ NEJAKO RIEŠIT ???!!!
12.27, 5. 2. 2008, odpovědětdea sa to riesit a to na 100percent , mne to robil jeden pan v trebisove, mal som presne ten isty problem , volal som priamo do alfi romeo,kde mi povedali ze sa ten problem neda odstranit,,,, je to blbost!!!!! auto som odniesol rano do servisu a na obed mi uz volal ze to ma hotove. doteraz (asi roka pol) uplne ziadny problem zo studenym startom nemam! inac bol to servis u pana Horoza ,,,,, odporucam,dobry pristup a hlavne vedia co robia!!
12.39, 5. 2. 2008, odpovědětA vedel by si mi poradit že kde je ten servis?Ja som zo Zvolena.A v čom bola vlastne chyba a kolko to koštuje?
15.05, 5. 2. 2008, odpovědětehm, aka zavada sa to mysli ?
15.21, 5. 2. 2008, odpovědětno v com bola presne zavada tak to vazne neviem , ale sa mi zda len ze zadal uplne nove udaje do riadiacej jednotky( nieco take ) viem ze ked som bol pred tou opravou na diagnostike tak mi nic nenasli, len stale lambda sonda,,,, to je najlepsie ak pojdas za niekym kto vie presne oco vlastne ide,,, ja som uz ani nechcel to dat opravovat ,ale zhodou nahod som vtedy na slovensku robil sadrokarton a mal prave zakazku u neho, a ked videl ze co mi to robi tak mi povedal ze to zrobi a aj to zrobil... cenu neviem , bola to vzajomna dohoda o cene ,,,,ja pre neho a on pre mna :-))
15.30, 5. 2. 2008, odpovědětTak potom v tom Fiate alebo v A.R majú fakt kvalitných mechanikou.Ja som menil sviečky, indučky, čidlo teploty motora a nič nepomohlo.Akurát teraz som tam skúsil pichnút druhý vážič vzduchu uvidím čo to ráno spravý ale mislím že prd!Rozmíšlam nad tím ak mám dat preprogramovat riadičku tak by som to dal radšej chipnút je to o niečo viac dukátov ale aspon bude trocha viac koníkov.Len zase či pri tom chipe sa to odstráni.Už mám na to také nervy, ked počujem ten motor ráno ledva brechtať.
18.03, 5. 2. 2008, odpovědětrobo je to jeden mechanik , co ma dielnu hned na zaciatku trebisova(ak pojdes cez Hriadky), je vazne super , mozes mu aj spomenut ,ze mas cislo od Dusana zo secoviec,,, on na mna bude urcite pametat..... opravuju tam aj jeho synovia ,ale ak na alfu tak najlepsie ist priamo za nim, tak cislo priamo na neho je Horos st.0905603170.... vela stastia .
7.42, 6. 2. 2008, odpovědětCo je to za problem ?
9.35, 6. 2. 2008, odpovědětSkúsil som to s tou váhou vzduchu a pomohlo to, už to nerobí.Ale mal som len po ruke z 1.9.Teraz ide ako hodinky len musím zmerat spotrebu.Asi bude väčšia, uvidím.Neviem či to motoru môže nejako ublížit asi tam budem musiet dat origo.
17.57, 8. 2. 2008, odpovědětchlapi sorry, ale ja stale neviem o akom probleme sa tu bavite
19.30, 8. 2. 2008, odpovědětDebata je o studenom štarte, technik z A.R mi napísal že sa to nedá odstránit a odstránil som to.Vimenil som váhu vzduchu.
7.50, 10. 2. 2008, odpovědět