Ahojte,máte niekto skúsenosti s výmenou klasických žiaroviek za diódové...jazdíte s tým už niekto? Pýtam sa, lebo chcem do toho ísť. Ď.
9.52, 6. 2. 2008, odpovědětA ktorych? Smerovky, parkovacky, brzdove, interierove, ...??
10.57, 6. 2. 2008, odpovědětoSOBNE DO TOHO chci jit taky. V obchode rekli ze v tom neni problem ve vymene. Jen ti to bude na pristrojovce hlasit chybu v okruhu. Bude ti svitit kontrolka zavady na svetlech (ikdyz zavada nebude) jelikoz diody maji o poznani mensi odber enegie. Jinak by vtom nemel byt problem.
11.19, 6. 2. 2008, odpovědětJa som dal do parkovaciek 2 wat ziarovku lebo som momentalne inu nemal a kontrolka zhasla.Ibnac tam boli 6 wat.
15.58, 6. 2. 2008, odpovědětNebo si tam někde hoď falešnou žárovku,aby ti to neblikalo na desce.
11.50, 6. 2. 2008, odpovědětVšade tam kde sa to bude dať...majú mnohonásobne vyššie životnosť a podľa mňa to bude vypadať aj lepšie. To s tým napätím uvidím...nejako to ale skúsim poriešiť (hehe...trebárs vyhodením žiarovky kontrolky z palubovky). :o))))
12.40, 6. 2. 2008, odpovědětLedky v palubovke uz mam, nie je to problem.. parkovacky su problem, lebo v alfe su umiestnen tak, ze sa vyuziva rozptyl svetla (vlastne svietia len do boku, pretoze priamo pred nimi je plast) a kedze diody nie su rozptylove, tak to nebude svietit dobre (uz som skusal), inde som to neskusal....
13.36, 6. 2. 2008, odpovědětdas tam do serie odpor a je to vyriesene, riadiaca doska vyhodnocuje odoberany prud...
13.01, 6. 2. 2008, odpovědětJá jsme to zkoušel - všechno funguje, ale na palubovce ti to ukáže chybu, i když žádná není. Je to opravdu tím odporem - diody mají oproti žárovkám odpor menší - proto ta chyba na palubce . . .
1.12, 9. 2. 2008, odpovědětjen tak mimochodem vyhodí tě s nima z technický
12.42, 13. 9. 2008, odpovědětPred technickou si ich asi vymenim,ne?Ja ich mam na Delte2 v parkovackach,zadnych koncovych,osvetlenie Spz a komplet interier a je to super.Diagnostika ukazuje sice vypalene ziarovky v oblastiach ako som menoval,ale to neriesim,lebo na funkcnost to nema vplyv..Davat tam odpor paralelne k ledke,naco?Budes mat akurat omnoho vyssi odber prudu a to co usetris ti odpor spapka,aby sa to rovnalo tej ziarovke,jedina vyhoda z toho plynie,ze ti zhasne ta Led-ka na diagnostike..V tom pripade treba zmerat aky prud berie Led-ka a pridat podla vypoctov k nej paralelne odpor vyslednej hodnoty.Dioda je polovodic a ta ma odpor uplne iny ako ziarovka,urcite nie nizsi ako tu niekto spominal
15.15, 13. 9. 2008, odpovědět