Zdravim. Dnes som bol v AAA Auto, len tak sa pozriet co maju. Velmi sa mi pacia 156ky a bola tam jedna co ma zaujala: rok 98, 2.0TS 114kW, 213 000km. Mala buchnute, mierne preliacene prave zadne dvere a prasknuty naraznik pod kufrom, prislo mi zvlastne, este nikdy som tam nevidel prasknuty naraznik, inak neboli na nom skrabance, cize neviem ci buchnuty alebo co. Auto ma vzadu velky spojler, myslim, ze ten co sa montoval na GTA, celkovo vyzera dost "huste". Inak ziadne skrabance na naraznikoch ani nikde, len na obidvoch spatnych odskripnuta cierna farba, bolo pod tym biele (alebo to bolo osrate???) Vnutri nadhera, hneda koza, zachovala dreveny volant, fakt taliansky design, niet co dodat. Nema to radio a je to na dost zjazdenych original 205/15kach. previezol som sa s tym, brzdy absolutne nebrzdia a zatah motora do 4tisic otacok dost slaby, porovnavam s 2.0 115PS od VW (Passat), coz ma prekvapilo, v zakrutach sedi, tlmice tvrde, vobec ziadne zvuky ani mechanika ani interier. Mam najvacsie obavy z toho, ze auto ma 213tis km a ako tu citam, tak vymena motora byva u tychto aut dost casta, v AAA mi k tomu nic viac nevedeli (nechceli povedat). Pytaju za nu 119tis. SK, myslim, ze by sa to dalo este dohodnut. Som ale studentom a moj rozpocet je obmedzeny, cize vymenu motora by som len tazko financoval, samozrejme ale ratam s vymenou vsetkych naplni, servis a nove gumy...Tak co, kupit ci nekupit? Alebo sa celkovo pozriet po inom aute?
22.37, 9. 2. 2008, odpovědětAhoj! byl bych sakra opatrný!Asi bych raděj počkal,nebo koupil od alfisty! Určitě se dá i u vás koupit pěkná a udržovaná alfička!
23.13, 9. 2. 2008, odpovědětNo tak s AAA by som nekúpil ani bicykel... Kamarát kupil Megane Scénic 98, auto vyzeralo v slušnom stave , motorický výborne. Len že mal nehodu auto zobrali policajti na expertízu lebo nestrelili airbagy, potom ešte zistili že to nemá ABS, a v TP bolo zapísané, samozrejme sa ihned riešil predchádzajuci majitel, čiže AAA (súdne) bol to dovoz zo zahraničia. Navrhli mu teda že ak si kúpi u nich iné auto tak mu dajú zlavu ako odškodné za ten Scenic, tak si teda zobral Feliciu 1,9D a po dvoch dnoch sa vybral do Tesca tam prišiel a ked chcel domov tak sa nedala naštartovať, tak znovu do AAA kde mu po týždni povedali že mu vraj preskočil rozvodový remen, síce mu to dali zdarma do poriadku ale už ten bazar nechce ani vidiet !!!
11.44, 10. 2. 2008, odpovědětkamarád z PHY mi vyprávěl,že tam v servise dělá jeho známej. Nejen,že prý tam stáčejí km ostošest, ale když prý si tam někdo kupuje auto na lízačku,tak mu mezitím vymění snad celej spodek na autě. Takže: pokud to při zkušební jízdě nevrzalo,nepískalo a nedrnčelo,tak teď tam bude vrzat skřípat a drnčet starý tlumiče,vejfuk atd. nevím podrobnosti,tak nevím zda je to pravda,ale témeř všechny auta z 1998 z AAA mají 130000- 140000km...
11.58, 10. 2. 2008, odpovědětNebd blazen, ani nahodou!!! Podívej se na různý fora lidi prodávaj alfy neustále..
12.01, 10. 2. 2008, odpovědětNo tak asi budem musiet predsa len rozmyslat rozumom...to pri Alfe ide dost tazko :) Dik za reakcie
14.15, 10. 2. 2008, odpověděttak podle toho jak to popisuješ bych ji nebral ani náhodou !
15.06, 10. 2. 2008, odpovědětZdar studente ,nevím sice jaký máš kapesný,ale pokavad nemáš pemanentně pár desítek tisícovek na kapse,tak si to rozmysli od základu znovu. Je putna jestli AAA nebo BBB,prostě koupi auta věnuj Maximální pozornost. Lidé si zvykly nakupovat auta stejně jako kupují boty nebo TV. Nevědí co všechno je možné a jaké obkladačky se dějí. Dají se sehnat pěkný kusy i v bazaru a to že je něco maskováno či opraveno vždycky neznamená,že auto bylo a je total.A když budeš hledat,objíždět,čekat,zkoušet potrvá to třebas půl roku a nasypěš do toho 20000Kč +/- x, tak to je naprosto nic a nula oproti tomu když koupíš poděl to potom je +/-X00000.Na mašly a to myslim vážně hlavně to platí pro leasing a podobný lichvy.
18.47, 10. 2. 2008, odpovědětNo pri kúpe na slovensku by som si dal VEEEEEELKÝ pozor.V každom prípade chci VŽDY vopred vidieť techničák.Napríklad auto dovezené pred pol rokom,už napísané na nejakého majiteľa a teraz predávané=veľký prúser.Nikto,kto presadne z auta do Alfy a je OK ju za pol roka nepredá.Ani za nič.Alfáci mi dajú za pravdu.A ku AAA?Keď som si pred rokom zaumienil(nevyvrátiteľne)že si ju kúpim,tiež som zablúdil do spomínanej inštitúcie(ale len si miláčika pozrieť,previezť sa,posadiť sa,uistiť sa...).Najprv som ju 10min.len obzeral a môj tušák sa potvrdil.Bolo 4mesiace na papieroch.Malo dvojmesačnú batériu.Predávajúci sa nevedel ani dostať dnu.Elektrika v pi..Dôvod?Prásknutá sprava skoro až po sklo.A nie dobre opravená.15min ma presviedčal že s ňou NIKDY NIČ nebolo.Tak som si len sadol,ani po pol hodine ju nenatočili.Ponaučenie?Na slovensku,z bazáru,výhodnú kúpu a ešte z Á-čiek.N I K D Y.Doviezol som si moju z DE,netknutá,nebuchnutá,málo km a predsa to stálo skoro 40litrov dať ju do supr.stavu.Neviem si predstaviť takú bazárovú,asi by som už dade visel.
9.39, 13. 2. 2008, odpovědětAk vydrzis pol roka tak Ti predam moju ;) 1.8. rv.99 V maji sa tahujem do svajciarska a budem koli rodine a dlhym trasam potrebovat nieco vacsie ... ale znova len alfa ale kombik a urcite nie starsia ako rv.04 ;) Ma male skrabance na naraznikoch od parkovania, ale inak v rozumnom stave.
11.01, 13. 2. 2008, odpovědětJa by som to tak isto osobne nebral mam podobne skusenosti pokym nemas auto od sluseho cloveka je to uplny nezmysel kupovat a ktomu pre studenta.A student som aj ja tak daco o tom viem.
14.20, 4. 9. 2008, odpovědětDobrá rada: Túto alfu neber v žiadnom prípade, v AAA auto auto nekupuj, Nevieš o tom aute nič, km nie sú problém, ale stav a minulosť. Pozri sa dobre po nete, www.autobazareu.sk alebo na www.autovia.sk Najdu sa tam aj seriozne ponuky.
16.09, 4. 9. 2008, odpovědětJak to tak ctu tak je to vysypany... Nebrzdi, prasklej naraznik, nejakej mix barev... To by tak odpovidalo na AAA... 213 000 km je taky dost, uplne sjety gumy... kdyz si vezmes kolik bys do toho musel investovat... tak si vyber nejakou krasku od soukromnika treba za 150 000... a mas to...
18.32, 4. 9. 2008, odpovědětKDyž máš auto který ti nikde nechtěj vykoupit,tak ho odvezeš do AAA a sice ti za něj daj mín,ale vykoupěj ho.To samo je BRNO A SLAVNEJ EUROCAR.Vykoupí kde jakou mrdku a pak to ani ne prodají,spíše vnutí nekomu kdo je s toho neštastnej.Jinak 2,0 ts a najeto přes 200 000km,když ani nevíš jakej byl předchozí majitelJE SKOK DO MACOCHY.TO JE FINANČNÍ SEBEVRAŽDA.Jinak nevím jaký máš kapesný,ale 2,0ts tě sežere.Vem radši 1,9jtd nebo 1,6ts.
18.44, 4. 9. 2008, odpovědět