Zdravim ....pred nedavnom som bol zo svojou alfou156 2.0ts 114kw na emisnej a tam my namerali prilis bohatu zmes ...neviete my niekto poradi co by to tak mohlo bit ????? ci to moze mat za nasletok vaha vzduchu ( lebo do 3000 ot/min vobec netaha ) alebo skrtiaca klapka ???? lamda sonda je OK
18.05, 10. 2. 2008, odpovědětno ja neviem, tiez som mal minule problem. z jednej emisnej ma hned vyhodili, ze mam zly katalyzator ale lambda je vraj dobra. tak som si kupil novy katik ( zbytocne ) a siel na dalsiu emisnu , ale uz inde. a tam dedo za pocitacom mal naozaj co robit aby dostal tie hodnoty kde treba. tocil to hodnu chvilu na 5500 ot. namiesto 3000, , krutil hlavou, teplota isla cez 90, z vyfuku sa kudolilo ako z parnika....neviem co s tym je, inac ide auto dobre, len ma velmi velku spotrebu. volnobeh si drzi na 1000, s plynom netrha.
18.22, 10. 2. 2008, odpovědětA to ze je lambda dobra ti rikali na diagnostice treba jen podle toho ze neni ulozena zadna chyba?
19.52, 10. 2. 2008, odpovědětno mne to povedal typek na emisnej, na diagnostiku radsej ani nejdem :)))) aj tak tu v okoli nemam kde
21.25, 10. 2. 2008, odpovědětpokud mas bohatou smes nebo chudou pricin muze byt nekolik,jednak spatna lambda ktera dava zkreslene informace a tim ovlivni cely prubeh pripravy smesi,dale to muze byt teplotni cidlo prubeh je pak uplne stejny a projevi se treba pri startu nebo kdyz je motor uz zahraty,co se tyce ztraty vykonu muze to byt vaha vzduchu ale i spousta jinych veci kazdopadne bez diagnostiky budes jen badat.
23.34, 10. 2. 2008, odpověděta pokud mas velkou spotrebu a volnobeh stabilne na 1000ot/min tak to vypada na tepl.cidlo a mozna i lambdu nekdy je to obji v haji ale melo by to byt urcite neco z toho
23.39, 10. 2. 2008, odpovědětjá mněl ten samý problém ale u V6 bohatá směs vymněněna lambda a vše OK i spotřeba šla dolů.
7.01, 11. 2. 2008, odpovědětpredam zadne podnarazniky na alfu 156.su to dve polky .take iste su na tej mirovej krasavice co je v galerie.cena je 1600.za par.
12.18, 13. 2. 2008, odpovědětDik za radi,no podla novych infirmacii je stav taky ze som s tym siel jednemu tipkovy olet na diagnostiku (inde ako pred tim) a ten my s fleku povedal ze lambda .....vypisovala ze je OK ale jej vystupna hodnota bola stale rovnaka ..........(mala by sa menit ) tak som objednal novu a uvidim .....
20.06, 27. 2. 2008, odpovědětLambda nemusi ukazat chybu, zalezi, jak rychly je cyklus zmeny bohata chuda, jak rychle zacne pracovat, atd... a na to nestaci vycist pamet zavad:-)
21.39, 27. 2. 2008, odpovědětPro atley. Jak píšeš, že by to mohlo být teplotním čidlem, který teplotní čidlo máš na mysli? To jak je na termostatu, nebo je tam ještě nějaké jiné??
19.39, 28. 2. 2008, odpovědětno tsk nic lambda vymenena ,telotne cidlo vymenene a nic ,,,,..a dokonca horsie ...teras nie len ze kolisu otacky ale dokoncy kolisu pod400 tak ze motor po vyradeny rychlosty zhasina .....v zakrutach a na krizovatkach je to o drzku ....
21.53, 18. 3. 2008, odpovědětTo mi taky dela ze mi to zhasina, jak se to vypne v zatacce je to fakt o hubua nevim co s tym :-(
22.05, 18. 3. 2008, odpovědětno tak uz sa to trosku zlepsilo ....vymenila sa vyha vzduchu a a u je to celkom dobre ...... ale malo to rve pricicny jedna bola ta vaha vzduchu a ta druha ( este stalke nedoriesena) je ta ze zajky na svieckach su cele popraskane a tak sem tam tam asy preskoci iskra a blbne to .....
22.01, 6. 4. 2008, odpovědět