Mám AR 156 1,9 JTD, r. 99 a dnes ráno som s nou chcel vyraziť a úplne mi stvrdol volant, hrozne ťažko išiel volan a nevedel som ani auto otočiť, lebo som nevedel vytočiť volant. Myslím že je niečo so servom, ale neviem čo, myslel som si že ked bol mráz tak niečo zamrzlo :-))), ale myslím si že v tom to určite nebude. Poradte mi čo to môže byť? Večer som ho odparkoval a nič mu nebolo, všetko fungovalo. Ďakujem za radu.
11.07, 11. 2. 2008, odpovědětZistil som že mi vytiekla všetka tekutina so serva, ale neviem prečo....
14.58, 11. 2. 2008, odpovědětpresne mne sa to tiez satlo mesiac dozadu vymenil som SK pasku inac dost blbi pristup dolial servo kvapalinu DEXTRON II resp do automat prevodoviek a rozvodoviek cervena Castrol kup 2 l lebo 1 ti bude malo daj novu Sk pasku nastartuj motor nalej do plna a cakaj nech ti ide auto na volnobehu 5 minut potom pootacaj s volantom do krajnych poloch all to rob uz aj pocas tych 5 minut
21.40, 11. 2. 2008, odpovědětna kazdej 3 tej alfe je to problem orig SK pasku su tak naprd
21.47, 11. 2. 2008, odpovědětVelmi pekne dakujem za radu, dnes sa mi na to má pozrieť mechanik, tak dúfam že to bude len tá hadica..., som rád že sú tu aj normálny ludia ktorý si radi vymenia skúsenosti, všetkým vela zdaru a všetko dobré. Po oprave dopíšem v čom bol problém, ešte raz dík
13.05, 12. 2. 2008, odpovědětMne ta hadica uuuplne praskla.. cela bola na marne kusy... Origos nova 3500sk, z obchodu kde robia hadice (v TN) ma vysla na 45 sk!!! :)))) a je to presne to ISTE!! Mam 2.5V6 takze pristup k nej bol uzastny! :D
13.43, 12. 2. 2008, odpověděttomy: Mal si úplnú pravdu! Stiahla sa mi hadica z výtlačnej hadice. Bolo treba len vymeniť skrutkovaciu sponu a doliať kvapalinu. A všetko je ok. Povedal som mechanikovi čo by tomu asi mohlo byť a ked sa pozrel, nechápal že som to presne trafil :-)), tak že "tomy:" dík za radu. A apropó, mierne počujem motorček, to sa odstráni?
21.15, 13. 2. 2008, odpovědětNení zač, u 156 je tato závada hodně častá, i mně se to stalo, a kdybych teď koupil 156, tak tuto sponu (a i jiné) vyměním preventivně. Pokud je servo v záběru, tak trochu "kňučí". Pokud máš volant v krajní poloze, tak kňučí ještě víc, zvlášť ve vyšších otáčkách, jak olej teče přes přepouštěcí ventily. Záleží na tom, co je to za zvuk, normálně pokud není servo v záběru, by mělo jet potichu. Každopádně je divné, pokud po opravě slyšíš nějaký zvuk, který to předtím nevydávalo.
14.48, 14. 2. 2008, odpovědětMožno som ho nepočul, resp. som tomu nevednoval pozornosť. Nehučí, len ho registrujem, ok. Ešte raz dík.
16.06, 14. 2. 2008, odpovědětAhoj kluci, mám prosbu a já to mám už týden tak, že mi to zničeho nic začalo hučet a když dám rejd uplně nadoraz, tak to přestane a hučí mi to u za jízdy rovně, mění zvuk v zatáčkách a přitom kapalinu mám na horní rysce, neztrácí se. Čím by mohlo být tohle, dík za radu.
15.13, 1. 5. 2008, odpovědětprosim te jestli bys mi poslal na mail tel. cislo na sebe potreboval bych se neco zeptat ohladne serva na alfe dekuji zsolt molnar ct.00421918431405
15.55, 24. 11. 2011, odpovědětTaktiež mám problém so servom prosím o radu. Mám AR 156 2.4 JTD a včera mi z ničoho nič vytiekla kvapalina so serva. Nemal som ešte auto na zdviháku,2 takže neviem čo to može byť. Ak by to nebola ta hadica čo tu opisujete, tak na čo sa mám pripraviť? Dik za všetky rady
17.58, 6. 8. 2013, odpovědětZdravím , potreboval by som pomoct tečie mi servo olej len neviem skade od spolujazdcovej strany rovno na remen z dakadial od pumpy len neviem na 100% nemal stým dakto skusenost ?
19.19, 17. 12. 2013, odpovědětJe potreba presne zjisti jestli to tece z trubky nebo cerpadla sundej kolo a mrkni se odkud to presne tece.
12.09, 18. 12. 2013, odpovědět