Zdravím. Mám 2,4 JTD a po zohriatí sa motor ozýva cvakaním. Na olejovom čerpadle je reťaz a tá je mierne vyťahaná. Vie mi niekto poradiť, či sa dá vymeniť iba tá reťaz, resp. nejak inak to repasovať. Nechce sa mi kupovať komplet aj s olej. čerpadlom za 8-10 tisíc. Dík.
18.46, 14. 2. 2008, odpovědětSi si isty, ze to cvakanie je retaz na olejovom cerpadle? Moze to byt aj napinacia kladka, pripadne lozisko alternatora. Mne to tiez cinka (vysoky ton) a zameral som sa na kladku a lozisko alterantora...ked vymenim, dam vediet ci to bolo ono. Zdar a silu! ;o)
7.54, 15. 2. 2008, odpovědětto maosko: nebude to napinacia kladka, ani lozisko alternatora, ani remenica, ani klíma, lebo ked som zhodil dole klinový remen, tak cvakanie pokračovalo dalej. A rozvody mi menili pred týždňom, takže ani tam neni chyba. Možno je v tom motore ešte nejaká iná reťaz o ktorej neviem a tá mi robí nervy po zohriatí.
15.21, 15. 2. 2008, odpovědětno to jsi objevil nemoc vsech 2.4 italskych dieselovych motoru...ja to mam taky...delaj to pry motory ktere maji najeto 200 000 km a vic...jinak nikde se neprodava replika..samotny retez by jsi musel menit i s tema ozubenyma koleckama,takze vse na zakazku....coz se asi nevyplati...takze budto setri korunky a nebo se na to vybodni...nicemu to na 99,99% nevadi...jen to proste neni pekny zvuk...potvrzeno ve Fiatu...
8.42, 15. 2. 2008, odpovědětpokud retez nebude preskakovat, nebo pokud nepraskne tak to nevadi
14.00, 17. 2. 2008, odpovědětdobry, ja by som sa chcel opytat mam alfu 156 2004 po facelifte 1,9 jtd v sportivo uprave cize ma 140 koni a neviem co sa stalo ale pred tyzdnom som si vsimol ze ked idem cez 170 km/h tak mi zacne nieco brutalne ani nie klepat ale skor ako keby nejaky kus gumy buchal o nieco a neviem si to vysvetlit co to moze byt lebo predtym to nerobilo a teraz to robi ak niekto vie nech poradi
4.23, 8. 6. 2008, odpovědětDobry den zacala my svietit kontrolka mazania poradte co to moze byt .
9.44, 5. 2. 2012, odpovědětmálo oleje, řidký olej- malý tlak, čidlo tlaku - přerušené kabely a tak...
20.35, 6. 2. 2012, odpovědět