Zdravim vas tu vsetkych priatelov a nadsencov Alfy. ja som sa tiez jednym stal v novembri minuleho roka. Alfa 156 2,4 JTD 2001 100kW:) po mensich opravach (rozvody, termostat, manzety na poloosiach) je auticko uplne v pohode a som s nim nadmierne spokojny. je len jedna vec, ktora ma trapi a tou je prevodovka. Za studena idu strasne tazko preradovat stupne ale pozahriati je to uplne pefektne hladke a presne. Neviem kde by asi mohla byt chybicka. netusim v com by mohla byt zrada. a este dalsia vec dlho toci motor pri startovani kym naskoci, moze to byt v zhavicoch? Vopred dakujem za radu alebo napad ako by sa problem dal odstranit.
21.44, 15. 2. 2008, odpovědětolej v převodovce máš vyměněn.
22.26, 15. 2. 2008, odpovědětUrčitě dej novej oil a moc na něm nešetři,přeci jen se nemění tak často.,když jsem koupil Alfu já tak klasika fungl výměna standard věcí na oil v převodovce jsem jaksi kašlal pak mi to nedalo a jen sem se číhnul kolik tam toho je a co myslíte? Asi tak 1l .Po výměně oleje se to ztišilo a kvalty tam jdou o poznání lépe.
8.14, 16. 2. 2008, odpovědětdakujem za tipy. uz to slape. len sa mi pedal zasekol a nedvihal sa po celej drahe tak som ho pridvihol a zacalo to zaberat. len neviem ci sa daju tieto spojky nastavovat lebo mi zabera takmer uplne hore. no pozriem na to ci sa to neda nastavit posunutim pripojenia spinaca na pedal. Co sa tyka oleja mam problem sa dostat k meracu hladiny to asi nepojde bez toho aby som musel vybrat bateriu alebo je tam ina moznost?V pripade akejkolvek rady alebo potvrdenia mojej teorie budem povdacny. Dakujem
18.46, 18. 2. 2008, odpovědětNo mierku oleja v prevodovke som hladal asi tyzden :-) Nevidel som ju ani ked som mal bateriu vonku. Ale nakonie som ju nasiel a olej vymenil. Moj postup: si pod autom, plastovy kryt je samozrejme demontovany.postavis sa pod prednu napravu smerom aby si videl predny naraznik. pravou rukou siahnes ponad vyfukove potrubie smerom ku prevodovke. A v urovni kde su bowdeny radenia blizsie k naprave je mini tycka. V mojom pripade ma modry koniec. Ale bolo to take spinave prach a olej, ze som ju nasiel iba po hmate.Inak da sa to najst aj zhora bez demontaze baterie. Odpredu si urobis polohu: pololah na motor a pravou rukou ides smero medzi diferencial a napravu. Skratka ... Italia :-P
20.06, 10. 3. 2008, odpovědětAhoj nejsem si jistý,ale dole na převodovce jsou dva šrouby jeden je výpustní a druhý možná hladina,ale spíš využij měrky na převodovce a tu baterii vyndat asi budeš muset,ale i bez ní je tam prdlajs vidět a přístup to samý. Dělal jsem to nedávno,nejdřív jsem to vypustil komplet a potom jsem koupil dlouhou hadičku,kterou jsem nasadil na víčko od oleje (valvoline) a vsunul do napouštěcího otvoru převodovky a zavěsil jako kapačku a šel jsem si dřepnout k Tv pumpnul jsem tam 2l za cca 90min.
19.56, 18. 2. 2008, odpovědět