Zdravim všechny před rokem jsem koupil 1.8TS a nedávno jsem našel pod rezervou originál zabalenou součástku značky BOSCH kterou můj kámoš identifikoval jako snímač otáček.Nikde jsme nenašli místo pod kapotou kam by měla patřit..:( Jěště by mi zajímalo jakým způsobem se projevuje nefunkční snímač?Myslím že ho minulý majitel koupil a nestihl nebo už nenamontoval,občas po studeném startu otáčky kolísají a jakoby běželo na 3 válce a asi 2km jízdy to škube tak si myslím jestli to není tím vadným snímačem poradí někdo?
12.31, 7. 11. 2006, odpovědětSnimač táček klik.hřídel je umistěny vzadu na setrváku nad starterem,super přístup.Když je špatný tak nejde nastartovat (zahřáty motor u studeného v poho)motor točíš a nic jenom zůstane svítit kontr.vsřiku.Po 10 minutách jako by nic otočíš klíčkem a motor na první šup naskočí a jede normálně.Nebo když stojíš máš motor na volnoběh tak najednou vypne a můžeš si dát kuř pauzu protože 10-15 minut máš čas než to vychladne.To je má vlastní zkušenost několikrát jsem takhle fajně zacpal křižovatku něž jsem to čidlo vyměnil.
14.20, 7. 11. 2006, odpovědětDíky za vysvětlení...Tak s tímhle nemám zatím problém takže by asi mělo být v pohodě a nebudu se v tom zbytečně hrabat..:)
0.06, 8. 11. 2006, odpovědětPro Kocúra: Mám otázku, je nutné při výměně snímače otáček šahat do rozvodů? Třeba jen sundat řemen. motor: 2.0 TS 114kW AR32301 Díky
22.16, 18. 6. 2008, odpovědětAha, sorry to je dost starý příspěvek. Nevíte to náhodou někdo?
22.23, 18. 6. 2008, odpovědětPři výměně šahat do rozvodu nemusíš protože je snímač nad startérem,avšak nikoliv na setrváku ale je zasunut do motoru ozubený kolo je na klice v motoru a snímač je utěsněn O krožkem aby neunikal olej.
22.27, 18. 6. 2008, odpovědětJe nějakým způsobem možné, že při jeho výměně v servisu mohli shodit řemen?
22.33, 18. 6. 2008, odpovědětLeda že by měnili kontrolní snímač,který je pod rozvodovým kolem výfukové vačky.Při troše dobré vůle jde vydělat bez zásahu do rozvodu.
22.44, 18. 6. 2008, odpovědětHmm, to nebude ono. Asi takhle...po výměně snímače otáček motor, jakmile dosáhne 2700 ot./min, málem vyletí z uložení jak začne škubat.
22.54, 18. 6. 2008, odpovědětpřijde mi to jako problém s časováním...
22.55, 18. 6. 2008, odpovědět