chtel bych to cipnout..mam 156 1.9jtd 85kw.
16.56, 17. 2. 2008, odpovědětdalší blbec...
16.58, 17. 2. 2008, odpovědětLudia to sa vám zda, ze to ide slabo??? Kedysi bolo na DSF o chiptuningu (golf4) asi 5 firiem na to iste auto a zakazdym zmeraný realny vykon. Aj ten čo sluboval najviac cca 25PS tak po odmeraní to hodilo tuším 17 PS a tu sa sem tam človek dočita ako to má niekto chipnute aj o vyše 25kW, chlapci naprv na motorovu brzdu zmerat a potom písať !!! podla mna zbytočná vec
17.06, 17. 2. 2008, odpovědětmne to delal kamos doma, a chipnul mi to na rovnych 100kW, trochu vic to cudi ale jede to jak prase
17.12, 17. 2. 2008, odpovědětjasne a teraz ti ide určite 250km/h
17.20, 17. 2. 2008, odpovědětCaudy chlape, nejaky patekuz Afliny take delam, zacal sem spis diagnostikou a ted spolecne s jednim tunerem i cipujeme. Co se tyce tveho motoru tak to neni problem, ale abys fakt zsikal vykon a nevyhodil zbytecne prachy tak se na tom podili vice faktoru. Nejprve musis mit motor OK po technicke strance, tim myslim ze nesmi byt pred vymenou dulezitych dilu jako rozvodu apod. Dalsi vec je i vymena vzduchovych filtru za nejakej sportovni. Jinak to cipnuti neni o necem extra, ale pouze o zmene tlaku v turbu a uprave palivove krivky. Pokud ti to ten zaklad splnuje tak se muzeme domluvit, pokud budes od nejakeho druheho konce republiky tak ti doporucim nekoho v tvem okoli.Co se tyce vykonu, tak ta tva 85kw jde cipnout na 112kw, ale hlavni plus je kroutak, ktery se davyhnat az o 100nm na nejakych 360:) S filtrem a dobrym vyfukem by to mohlo solidne frcet.
8.29, 18. 2. 2008, odpověděthahahaha ty ses posral ne ty pohadkaru se prober fakt jarda
11.37, 18. 2. 2008, odpovědětCo se ti na tom zda jako pohadka? Cetl sis nekdy nekde aspon co to chiptuning je? Si jako myslis, ze ti nekdo jen chipne auto a razem mas hned o par kobyl vic a o nic vic se nestaras? Pokud chces vazne ziskat vykon a to myslim bez toho aby si mel pak jine problemy, tak musis pocitat i s jinyma vecma jako filtrem atd.. Vyfuk jsem ti napsal ze ma na vykon take vliv, ne ze ho vsak potrebujes, to bych ti pak rovnou mohl napsat atsi das jine vacky, nechas predelat valce, ale to bdues cenou nekde jinde, psal jsem ti jenco se chiptuningu tyce. Myslim ze nejaky filtr treba od Green nebo KN, je otazka okolo 2tis. A co se vysledku tyce koukni se na stranky trebas http://www.maxpower.cz/index.php?chiptuning=16/model-o/34
11.57, 18. 2. 2008, odpovědětNerikam ze je veda nekde stahnout mapy a udelat si to sam. Sou dokonce softy kde si muzes i svuj original preupravit, jako ecuflash atd.. Neposilam ho nikam at si to da delat za deseti tisice, sou lidi co mu to chipnou za babku. Jedine co tu rikam, ze na to ma vliv vic faktoru. Jde vsak, ale o lepsi prisun vzduchu a samozrejme toho dosahnes lepsim filtrem. Pisu mu obyc filtry do original boxu, samozrejme ze se najdou typci co budou tvrdit at si tam da primy kit sani atd. Nerikam ze filtr ma vliv na vykon, sam o sobe prida fakt tu chciplou mulu co pises, ale pomuze pri prechipnute jednotce k lepsimu prisunu vzduchu. Vyfuk je druha vec, je mraky veci co ti zlepsi vykon motoru a to uz sem psal, ale jsou to veci, ktere budou cenove jinde. Maxpower sem poslal jako odkaz na to ze ten vykon co sem mu napsal se da dosahnout, samozrejme ze ti to jini udelaji treba i za ctvrtku ceny.Byl to jen odkaz, ne at si to tam da udelat.
12.57, 18. 2. 2008, odpovědětTo už má hlavu a patu :) Ale jdeš s kanónem na komára. Nebo jinak - házíš perly. Troufnu si tvrdit, že až na výjimky, které by spočítal i předškolák, jde všem o to, aby to nic nestálo a šlo to vocpoda. A chtějí tunit 10 let starou shnilou jebku, s milionem v kastli a s kilem na tachometru. Čest výjimkám. A to, že někdo na webu slibuje nějaký koně a newtony nic neznamená. Jak je vidět v diskusi na cuoresportivo.net - viz link výše.
13.19, 18. 2. 2008, odpovědětAle jo jasne, je mi jasne ze si predstavuje ze vytahne trojku, da ji nejakymu Pepikovi v garazi co to tam pres nouta a OBD kabel narve stazene odnekud znetu a bude doufat, ze se to potka co nejdal od jeho garaze. Jen sem mu psal co od toho ceka, ze pokud chce aby to melo nejaky valny smysl tak by mel spoelcne s tim zacit alespon filtrem. Jasne ze muzu hazet odkazama od autodelta a cpat mu at si to chipne, koupi tam vacky a jeste at si udela rovnou celej motor. Reagoval jsem jen na to ze si mysli, ze to chipne a razem to pojede jako GTA.
13.34, 18. 2. 2008, odpovědětZ tak slabeho motoru dostaneš chiptuningom tak maximalne 15PS , všetci len píšu o kolko majú kW viac, len by som chcel vediet kolkí z nich to boli aj odmerať na brzde (peravdepodobne nikto). 1. Auto nie je nové. -10PS, 2. Malý objem a diesel 3. zvyšovanie vykonu sa najlahsie dosiahne zvýšením otačok + (chip, lahši zotrvak, vačka, sanie ...) 4. A 27kW by si mal problem dvihnúť na benzíne a nie to na Diesel , 5. Meranie vykonu na mot. brzde (rad by som sa na to prisiel pozriet aj do CR)
17.55, 18. 2. 2008, odpovědětJj xxxxx souhlasim, tech 25 sem psal pri idealnich podminkach, cili i sani a vyfuk minimalne. Samo ze vacky apod. jsou o necem jinem, ale ta cena pak splha do vysin, ze bych toho diesela radsi prodal a koupil si GTA.
19.11, 18. 2. 2008, odpovědětmna by len zaujímalo podla akych vypočtov si dostal ten vykon, ale z motorovej brzdy to určite nebolo a "teoreticke" možnosti chiptuningu by ma vobec nazaujímaly. Keby som ja chcel chip tak by som siel do firmy kde to spravia, daju na brzdu a vytlacia mi ten zasraný protokolv !!! lebo babka povedala babke a ta to povedala dalsej a 20kw narast je nasvete a dat niekomu trebars 5000 za 5 kW ??? za to by som si radšej kupil sud nafty !!!!
19.18, 18. 2. 2008, odpovědětNa brzdě Ti vytvoří tolik kW, kolik si budeš přát (rozuměj kolik kdo zaplatí). A garantuju Ti, že na to nepřijdeš, protože auto pude supr vocpoda. A jestli mi řekneš, jak se to fixluje, rád se Ti omluvím, chytrolíne. Já to vím.
19.50, 18. 2. 2008, odpovědětchcel som povedat že za nejakych 5000 ti doma poriadny chiptuning nikdo nespraví, ani vo firme za 10000. Samotný chiptuning je skoro úplne zbytočný pre zvýšenie vykonu "bez mechanichych zasahov a uprav na motore" , len tu sa sem tam najde nejaky nadržaný, čo si prave dnes kupil starú vydojenú 156, a myslý si že za 5000 mu niekto z toho vykúzli raketu...
20.14, 18. 2. 2008, odpovědětCo to je "poriadny chiptuning"? Pouč nás, lamy. Chceš nám tady tvrdit, že optimalizace map, která rozumně využije možností motoru, bez dalších mechanických úprav je zbytečná? Budeme pro jednoduchost předpokládat například +10% u JTD 85 kW, agregát v dobré kondici. Cena 10.000 Kč včetně měření na brzdě před a po.
20.45, 18. 2. 2008, odpovědětto kejml: Ano 10% je realita a presne si to nazval (optimalizacia) ale tu chce kazdy (20kW a viac) a mysli si že mu na to stačí chiptuning (u kakarada v garaži) + filter z tuzing zrazu za 500,- a chromova koncovka vyfuku a to všetko za 5000,-
21.18, 18. 2. 2008, odpovědět20 kW by určitě šlo a možná i levněji, než za 5000 :)
22.34, 18. 2. 2008, odpověděttak mu to teda vybav aj s tym dokladom o meraní , on je z toho auta tak nadrzany ze si nevsimne ze ten vykon ma iba na papieri a nie aj v motore :D (ale aspon mu tam dajte ten TUZINGOVY FILTER) ked to bude viac revat tak to zožere na 1000 %
22.48, 18. 2. 2008, odpovědětHeledte ja uz myslim ze sme se tu hadali dost, co jsem poslal za odkaz na maxpower rikam, ze bylo jako priklad kolik se da chiptuningem vytahnout. Co presne maxpower dela netusim, ale podobne firmy funguji tak, ze nahrajou modifikovanou mapu, vymeni ti filtr a to delaji prakticky vsude, kdyz pridas tak i vyfuk, pak to zmeri na dyno a to co ziskali napisou na web. Samozrejme ze vetsina to dela takze ten soubor koupi nekde na netu a pak napisou co jim napsal buhvi kdo. Myslim ze hadat se tu o kone nema cenu. Jak rika kejml samotne chipnuti je otazka koupit mapu na netu (kolem 30ti eur a jestli se chces hadat osobne ti ji prodam), pak splasit nekoho s kwp kabelem nebo si koupit svuj, s cenou uz bych kecal, ale co vim tak tyhle kabliky se daj i sehnat zhruba od 1500Kc, pak uz ti staci notebook, stahnout kwp2000 ci neco jineho a hura do cipnuti. Takze si ve finale neco pod 3tis. Pak je jeste situace kdy se neda chip v aute predelat po kabelu a musis koupit jinou EPROM pac neni prepisovatelna, takze druhy pripad je objednat odpovidajici eprom na netu (od 150Kc), sehnat nekoho kdo ma eprom programer a nahrat ecu do eprom, pak to cele zase slozit a hotovo. Myslim, ze oba pripady jsou dost trivialni na to, aby je prumerny prumyslovak s mensi znalosti PC a zakladni znalosti elektroniky udelal. Hadat se tu, zda to nekdo dela tak ci onak je zbytecne. Jo jasne ze firma si rekne deset tis, z neceho zit musi a za hubicku to take nedelaji. Uprava motoru a ostatku je o necem jinem nez chiptuning, jak rika kejml, chiptuningem ziskas tah od nizsich otacek a vetsi kroutak, souhlasim pak s xxxxxxx ze pokud z toho chci delat nejakej special na sprinty, vymenim vacky, udelam lestene sani od autodelta kde koupim i vacky, pak nejake dalsi kravinky, pripravim si na to vse tak minimalne 70tis a pak me to muze hrat u srdicka. Asi bysme meli odpovedet tomu chlapci co se ptal na zacatku, kdyz sezenes nejakeho znameh oco ti to udela budes se vejit do 3tis, ve firme ti to same vyjde nadeset,akorat srozdilem, ze kdyz ti to ...... motor tak to mas se zarukou.
9.26, 19. 2. 2008, odpovědětSom rad že sa to tu konečne vysvetlilo, je jedno či to robí firma alebo znamy, ale ked chce niekto 20kW a viac tak už dúfam každý bude vedieť že samotným chipom to nikdy nedosiahne (bavime sa 1,9 JTD). Tak ako napísal kejml kto chce chip bude mat + - 10% ... nič viac...
15.02, 19. 2. 2008, odpovědět