zdravim vas, nevie mi niekto poradit co mam robit, ked mi zacala svietit kontrolka dobijania/ kontrolka v tvare baterie/ z nicoho nic. jedine co mam v aute nove je subwoofer 75watovy. ked meriam bateriu je na nej cca 12voltov, ked nastartujem, je tam rovnako.co tam mam zle???? mam 1,9jtd.dakujem za rady
16.56, 17. 2. 2008, odpověděttak na baterkr by si mal mat niečo cez 12V, ale po nastartovani by si mal mat 14,4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nedobija ti to , ale subwoofer s tym nema nič spoločne. Pravdepodobne zly alternator
17.19, 17. 2. 2008, odpovědětja tusim ze je zly alternator, ale je zly cely, alebo sa na nom da nieco vymenit?? napriklad uhliky alebo regler alebo co. je tam strasne zly pristup a nemam si potom ako ist kupit veci ked to rozoberiem
17.25, 17. 2. 2008, odpovědětskusil som znovu nastartovat,teraz uz kontrolka nesvieti ale zadrhava klinovy remen. pravdepodobne to ide z alternatora.moze sa zadriet alternator???
18.07, 17. 2. 2008, odpovědětno na altiku je lozisko....ale zeby ho motor nepretocil pri riadne nasponowanom remeni... no newiem....
18.40, 17. 2. 2008, odpovědětMOTOR HO PRETOCI ALE RIADNE ZADRHAVA, az tak ze padnu otacky,neviem dat narychlo dole klinovy remen aby som ho skusil potocit bez zataze ci sa naozaj zadrhava
18.46, 17. 2. 2008, odpovědětmne robi nieco podobne ale s tym rozdielom ze remen a vsetko okolo neho je OK. Po nastartovani a behu na volnobeh svieti kontrolka dobijania. Staci mi ale trosicka pridat plyn a zase nechat spadnut na volnobeh a je to
20.00, 17. 2. 2008, odpovědětPokud se po nastartování a přidání otáček nezvýší napětí na cca 14V, tak nezbývá než altík vyhodit ven z auta a rozdělat. Nepředpokládám, že by byl v motoru přístup na vyšroubování regulátoru bez vymontování celého altíku ven. Vadné může být skoro všechno. Nejpravděpodobněji sjeté uhlíky, ale už jsem se setkal i s vadným rotorem, takže se v tomto případě radí dost těžko.
20.25, 17. 2. 2008, odpovědětale este jedna otazka na ktoru mi nikto neodpovedal, moze sa zadret lozisko??? ked mi seka klinovym remenom?????
21.36, 17. 2. 2008, odpovědětJakékoliv ložisko se může rozsypat. Ale nejspíš by to dělalo pěknou melu. Zkus shodit plochej řemen a zatočit s hřídelí alternátoru a uvidíš. Musí se točit lehce, hřídel nesmí hrkat.
21.45, 17. 2. 2008, odpovědětto mi je jasne, zajtra mam vybavenu jamu.len neviem kde budem zhanat nahradne diely.nieje nejaka firma ktora ma aj obrazky suciastok ktore predava???
21.59, 17. 2. 2008, odpovědětŽádnou takovou neznám. Uhlíky do altíku jsem sháněl většinou v Elitu. Ložiska případně poptej ve specializované prodejně s ložisky, já to většinou zkoušel v prodejně v Brně na Dornychu. Přední ložisko u řemenice většinou není problém sehnat, horší je to se zadním, někdy mívá nestandardní rozměr, je širší. Nicméně pokud je neseženeš, jde tam obvykle dát i klasické úzké.
22.14, 17. 2. 2008, odpovědětok, zajtra sa do toho pustam aj ked nerad lebo viem ze to bude o drzku dat von ten altrernator
22.26, 17. 2. 2008, odpovědětak je zadrete lozisko budte v pohode vymena do 500 sk ak odisiel alteranator oparava cez 1500 sk
22.25, 17. 2. 2008, odpovědětha, ale kto to vymeni???? mam menit aj hned uhliky, a co treba preventivne menit, ked to bude vonku??
22.29, 17. 2. 2008, odpovědětako je to mozne, ze kontrolka uz nesvieti, dobija to ako ma na 14voltov???!!! vecer niekde pri alternatore riadne skrypalo tak som ho dnes dal von, /riadna makacka/ a na nic zvlastne som neprisiel,vsetky kladky idu tak ako maju, ziadna vola,bojim sa to zlozit ze to bude robit znovu. to by ma asi hodilo o zem, lebo uz ma cela alfa pekne serie.
20.50, 18. 2. 2008, odpovědětAhojte mam alfu 2.4 jtd 100 kv mam tak. Problem ze ked nastartujem auto svieti kontrolka baterie ake ked kus pridam na otackas shasne je tam nova baterka a alternator je po repase ked pridam dava 14.4 v dobija neviem co to moze bit ci je to normalne poradte my uz ju mam dlho a od kupi to tak bolo len po case my zacalo klepat lozisko na alternatore tak som dal na repas a menili aj uhliky aj loziska a stale to robi dakujem
23.25, 15. 11. 2017, odpovědětAhojte mam alfu 2.4 jtd 100 kv mam tak. Problem ze ked nastartujem auto svieti kontrolka baterie ake ked kus pridam na otackas shasne je tam nova baterka a alternator je po repase ked pridam dava 14.4 v dobija neviem co to moze bit ci je to normalne poradte my uz ju mam dlho a od kupi to tak bolo len po case my zacalo klepat lozisko na alternatore tak som dal na repas a menili aj uhliky aj loziska a stale to robi dakujem
18.42, 20. 11. 2017, odpovědětAhojte mam alfu 2.4 jtd 100 kv mam tak. Problem ze ked nastartujem auto svieti kontrolka baterie ake ked kus pridam na otackas shasne je tam nova baterka a alternator je po repase ked pridam dava 14.4 v dobija neviem co to moze bit ci je to normalne poradte my uz ju mam dlho a od kupi to tak bolo len po case my zacalo klepat lozisko na alternatore tak som dal na repas a menili aj uhliky aj loziska a stale to robi dakujem
20.34, 10. 3. 2018, odpovědět