No je toho mnoho, koupil jsem alfu před 4ma měsícema a mám s ní pár teda hodně problémů, snad najdu i pár rad: Mám 156 1.8 TS 106Kw rv 2000 najeto 90.000km 1) spotřeba byla mezi 15-30L / 100km 2) vyměnil jsem lambda sondu a spotřeba klesla na 11-11,5 l / 100km,ale permanentně ať jedu po dálnici nebo po praze, je to jedno, když se krotím, papá 11, když to honím tak 11,5. 3) výkon zůstává stále někde mimo mé vozítko, i před výměnou lambdy i po ní to vypadá nějak tak, jako když jsem měl feldu 1,9D, protože z 0-100km/hod má moje bývalá felda pořád nad mou nynější alfou navrch, s alfou je 0-100 za cca skoro 18sekund, děs běs hrůza. prostě na výkon 106KW sem se ještě nedostal nikdy :-( 4) při studených startech to s normálním palivem trvá pár minut, než můžu jet, protože po sešlápnutí plynu mi otáčky klesají a motor se dusí, rozjet se ani nejde, po tankování shell V-Power to trvá jen cca 1-2minutky,ale dělá to taky 5) spotřeba oleje při normální jízdě je cca 1,5l/3500km a mám Castrol magnatec 5w/40 6) když udržuji konstatní rychlost na 3ku cca 50km/hod kolem 2,5tis ot/min ve městě,tak slyším jako by mi klepaly ventily a po sešlápnutí plynu na plno to přestane ale zase jen po dobu, než udržuji zase konstatní menší rychlost, při vyšší rychlosti to nedělá 7) slyším nějaké divné vrzání od levého předního kola, dřív to bylo jen při jízdě po nerovnostech,ale ted mi to dělá i při stání na místě po zhoupnutí nebo mírném točení volantu vlevo či v pravo. Dostal jsem radu od kamaráda co se trochu vyzná v autech,že co se týká výkonu je to spíše na genrálku motoru,ale to se mi zdá brzo vzhledem k tomu, že má motor 90tis,ale ale spotřeba benzínu a oleje se stává tak nějak neúnosnou a zajímá mě váš názor, protože je tu spousta z vás, co mají alfíky déle a určitě ste se s něčím podobným setkali, nerad bych měnil vozítko, docela se mi alfa líbí, je pohodlná, tichounká a hezká na oko i na dotek :-) předem díky za rady. Paťa
11.43, 19. 2. 2008, odpovědětJak víš, že máš najeto 90 tisíc? Takové kilometry mají dnes auta po třech letech.
11.52, 19. 2. 2008, odpovědětno tak nějak ani nevím,koupil jsem z bazaru,dovoz z francie,ale to těžko říct, ale co se týká stavu vozu mi v servisu řekli, že by to nějak odpovídalo, vše ostatní je fakt ve slušném stavu
11.55, 19. 2. 2008, odpovědětTaková příhoda: kluci dílenští měli na servis Audi A4. Moc pěkně vypadalo, starší, ale málo najeto. Důchodce šťastný, jak dobře pořídil na klidné stáří. Prý 80.000 km. Kluci mu diagnostikou zjistili, že to auto má 360.000km! Co myslíš, jak to dopadlo? Blbě. Infarkt, a pána odvezla z dílny záchranka... Tady v Česku si člověk nemůže být kilometrama VŮBEC jistej.
12.10, 19. 2. 2008, odpovědětmyslim ze mas motor po smrti
12.31, 19. 2. 2008, odpovědětHele vím že je to asi rada na prd, ale opravdu zajeď do servisu a nech udělat GO, zase tolik tě to nevyjde, nedávno tady dával někdo odkaz http://alfa-romeo-go-motors.wgz.cz/ Jinak to co píšeš, že ti to dělá, je fakt otřesný a ten motor musí být totálně vylágrovanej. Každopádně stane se, škoda že si to tomu bazaru neomlátil o hlavu. Mě se stalo něco podobnýho, vyjel sem z bazaru a za 150km šel motor do kytek, ale nenechal sem se odbýt, takže mě vrátili všechny prachy a auto si odvezli (to byla má první 156 1.8TS). Druhá 156 1.8TS byla v pohodě rok a čtvrt (pak sem jí bohužel zase já rozstřelil - najeto mnou 25tis. km). No a teď mám třetí 156 1.8TS a tam sem zase hned po koupi musel vyměnit variátor a teď mám najeto zatím 10tis. km a je v pohodě. Každopádně s tím GO bych moc neváhal ať si ten motor úplně neodrovnáš, pak bys ho asi musel vyměnit komplet. Cuore Sportivo
12.58, 19. 2. 2008, odpovědětOlej bys tam měl mít 10w40 to je taky další věc,ale mrkni na ty stránky co tu kluci radí a napiš mu do diskuze nebo zavolej.
13.22, 19. 2. 2008, odpovědětV prvom rade zajdi na diagnostiku, bol si? Ake su tam chyby? Bez toho by som na tom aute nic nemenil. Moze to byt milion veci. Daj si aj precitaj kilometre z RJ, najlepsie keby vedeli aj z inych miest (tusim RJ ABS alebo airbagov), kedze v RJ sa daju prepisat. Tak si budes isty kilometrami. Standardne ale pocitaj zo zahranicia 20-30 tis. km rocne, takze mas cca min 160 000 km (max radsej nepisem). To je na vymenu vahy, sviecok, sond a inych veci, ak neboli.. je k tomu servisna knizka? atd atd atd...
14.12, 19. 2. 2008, odpovědětJe jedno ake auto kto kupuje, ale pred tym by som prečital vsetky fora, dlhodobe testy, a v neposlednom rade by som si zavolal niekoho kto sa danemu typu rozumie, zvlášt pri Alfe Romeo !!! Teraz je už neskoro plakat... Podla toho co si písal je aj podal mna motor na konci svojej životnosti
15.12, 19. 2. 2008, odpovědětHmm hoši to ste mě zatím moc nepotěšili :-) ale s go tak nějak počítám. Jinak co se týká diagnostiky,tak jsem byl a tam našly před výměnou lambdy 3 chyby a ty měla hlásit právě lambda sonda, víc mi neřekli :-)
19.17, 19. 2. 2008, odpovědět