Ahoj alfaci, potrebuji poradit, nedavno jsem koupil 2.5, ma uplne vymlacene tlumice, tak chci koupit rovnou Koni Sport s nastavitelnou tuhosti a premyslim i o pruzinach, treba HR. Jde o to, ze to auto uz je takhle dost nizko, tak bych potreboval poradit zda to pak nebude lezet uplne na zemi. Co myslite, jakej to bude mit vysledek, kdyz pujdu jen do tlumicu a pruziny necham? Popr poradte nejake jine tlumice nebo jinou znacku, rad uvitam zkusenost nekoho z vas, ty co tam mam jsou uz uplne v prd...
17.51, 19. 2. 2008, odpovědětčus mam totež 2,5V6 a delal jsem ted komplet předni nápravu trw ramena horni i spodni a komplet tlumiče na sport paket a ted je to super tlumiče Magneti Marelli.
21.52, 19. 2. 2008, odpovědětTo Mystique: Co tam je teraz,normal seria ci sportpaket?
1.11, 20. 2. 2008, odpovědětTakze ste tam foukli sport packet? Jak poznam jestli je tam sportpacket? No pravda je, ze alfa je cela niz nez kdyz vidim ostatni alfy. Co tam je to netusim, ale u 2.5 se pry davali uz nejake sportovnejsi od vyroby. Na tlumicich sem zadne napisy nenasel, jedine co vim je ze tlumice jsou nejaka divna ruzova a pruziny cerveny. Takze se mi nezda ze by to bylo neco tovarniho, teda aspon ty tlumice.
11.58, 20. 2. 2008, odpovědětNeviem ci len ja som to mal tak,ale povodne sp tlmice aj pruziny boli cierne. A ked je cela alfa oproti ostatnym viditelne nizsie,tak tam urcite nieco sportove mas. A ta nejaka divna ruzova mozu byt KW,mozno aj najdes stitok. Kazdopadne seriove tlmice na sportpaket su dost drahe,ale niekto tu pisal ze sa daju zohnat znizene magnetti marelli,ale neviem kde. Inac ta lacnejsie vyjde kupit cely kit aj s pruzinami ako menit iba solo tlmice,alebo to vyjde na jedno.
13.06, 20. 2. 2008, odpovědětAhoj alfáci.Taky mam jeden dotázek.Nejspiš mi odešel přední tlumič.Budu to muset nějak řešit.Namám sport packet ale normál oregoš podvozek a začínam přemýšlet o sportovním.Budu muset měnit i pružiny,nebo se to dá zmáknot na těch oregoš pružinách???Jedná se o 2.0T.s. rv.00 Múžete mi někdo poradit...
17.17, 18. 3. 2008, odpovědětZakladna otazka je ci chces auto aj znizit,alebo len das sportove tlmice a bude to trochu tuhsie,pri rovnakej vyske. Od toho sa odvija ci vymenis len tlmice,alebo komplet aj so spruzinami.
8.55, 19. 3. 2008, odpovědětPoraď prosím...dal som tam klasické fungel nové tlmiče MONROE dopredu...ale mám tam klasické pružiny....chcem ho dať asi o cca 30mm nižšie môžem tam dať myslím dopredu športové pružiny??? nebude to vadiť nemôžu vyskočiť, ALEBO NIEČO PODOBNÉ...ĎAKUJEM...
16.47, 8. 5. 2008, odpovědětNic sa nestane, len znizis ich zivotnost, lebo znizene pruziny nerobia moc dobre normalnym tlmicom (ci uz obycajnym alebo sportovym)...
8.40, 9. 5. 2008, odpovědětdakujem...
0.25, 10. 5. 2008, odpovědětS tymi pruzinami je to dost rozne,mozno tam pojdu,mozno nie. Pred montazou sa pozri aku maju vysku uz nestlacene,porovnaj. Aby si rozumel,nepriklad original sportpaket pruziny su uz nestlacene nizsie,a to by ti mohlo robit problem pri kazdom nadvihnuti auta,ze by ti pruzina vypadla z ulozenia. Ale niektore pruziny su take ze maju dost nepravidlne zavity,maju normalnu vysku ked ich tam montujes,a do tej znizenej dosadnu az ked spustis auto zo zdvihaku,tym ze sa ponoria tie huste zavity. S tym problem nebudes mat. Myslim ze take su niektore druhy od HR,Vogtland,Supersport,aj Eibachy som uz take videl,ale nie tie co sa davaju original. Ja mam -40mm KW,ale su pravidelne,a dost aj tvrde.
8.45, 11. 5. 2008, odpovědětA co NOVITEC? ten by mal sadnut aj do povodnych tlmicov nie?
22.27, 12. 5. 2008, odpovědět