no mam uz termostat skusal niekto novy termostat pred namontovanim prefuknut ustami mne prepusta sici ked don fukam je to normalne all ho mam ist reklamovat je este nepouzity ake mate s tym skusenosti
18.54, 5. 3. 2008, odpovědětale tam je ventilek na vyrovnavani tlaku, prece :-)
19.00, 5. 3. 2008, odpovědětaky ventil ??? ci fukam alebo nasavam stale to netesni ani na pretlak ani na podtlak takze tak kto ma s tym nejake skusenosti kto testoval termostat na prefuknutie ????
20.53, 5. 3. 2008, odpovědětno ja som donho nefukal , ale varil som ho v hrnci a pri cca 80-85 "C sa začal otvárať tak som ho namontoval a funguje super
21.00, 5. 3. 2008, odpovědětNe nic nikde "neprepustalo" a neprepusta ani na tom co jsem vymontoval ven, jelikoz oteviral pri 74 stupnich, ale treba mas jinej termostat, ja mam 2.0 T.S. motor http://pop-art.cz/WbaMainPictureGet.ASP?Typ=2&Rec_rc=28959&ImgNo=2 - kdyz foukam do trubky zleva nic neprepusta nikde.
0.03, 6. 3. 2008, odpovědětNemal by prepúšťať vôbec, skús jemne nejakým šrobovákom zo strany vývodu do chladiča(najhrubší vývod z termostatu) trochu zatlačiť na samotný termostat, možno zle sedí v tom sedle. Ale asi bude najlepšie hneď reklamovať, lebo sa ti to môže opäť opakovať, keď ho potom nahodíš.
7.39, 6. 3. 2008, odpovědětno bol som to konzultovat v predajni kde som ho kupil ukazali mi nejake tie termostaty take co b oli zaliate ako tie na nase vozidla neprepustali a ukazali mi aj take vlozky do termostatov niektore mali taky mali cudlik ventilcek cca 1-2 mm dierka na vyrovnanie tlakov resp ovzdusnenie
19.38, 6. 3. 2008, odpovědětci vyreklamovat mi ho nevyreklamovali uvidim co bude ked ho vymenim resp zajdem pred tym easte na diagnostiku a po vymene termostatu tiez ze ako sa to zmenilo
19.39, 6. 3. 2008, odpovědětKeď ti to nevyreklamovali, skús ešte z vývodovej strany termostatu jemne vytlačiť a vychýliť samotné teleso termostatu z toho vodiaceho púzdra. V tom púzdre je tyčka telesa termostatu. Túto tyčku skús trochu zbrúsiť, možno je dlhá a nepustí termostat až na doraz zavrieť. Ja som to robil, pomohlo to.
7.23, 7. 3. 2008, odpovědětNovy termostat takto brusit? Pripadam si obcas na tomhle foru jako Alenka v risi divu.
11.04, 7. 3. 2008, odpovědětTo JARO.: a to ti slo ved ten vnut. diel toho celejo celku to nejde vybrat vom ma jeden stary od kamosa vedel by som na nom skusit no neviem neviem ako ze to mzylis daj na seba kontakt ked to budem robit zavolam t i keby nieco
19.45, 7. 3. 2008, odpovědětja ma tiez jeden stary z mojej alfi. menil som ho preto lebo tiez ostal pootvoreny tak 1-2mm.novy co som kupil uzatvara na 100percent
22.21, 7. 3. 2008, odpovědětOpravu termostatu jsem popisoval asi před měsícem v rubrice Tlachání
19.04, 8. 3. 2008, odpovědětTo robo KE - 0908943693. Ja som to robil ako písal Henri, ale sa nedá vybrať teleso termostatu. Takže som to robil len cez ten výpustný otvor do chladiča. A pre Bt - je lepšie skúsiť upraviť, aj keď nový, ale prepúšťajúci termostat, ktorý nechcú reklamovať, ako ho mať nepoužiteľný doma na polici.
11.34, 10. 3. 2008, odpovědětJojo a pak se tu objevuje porad dokola, jaky jsou ty Alfy mrdky italsky, jak se v cechach nezahrejou, jelikoz jsou to prece italky a jak je normalni jezdit s teplomerem na 70stupnich, tak gl a hf:-)))))
12.17, 10. 3. 2008, odpovědětkdybych měl stopkovou brusku udělal bych to jako Jaro je to méně pracnější.Nedivím se že motor někomu klekne při 150000 km když najede třeba50000 km se studeným motorem a stěžuje si že mu 1.8 ts žere 12 litrů protože to de furt v režimu sitiče. Studený motor je hlavní příčinou malé životnosti a větší spotřeby benzínu a oleje.
21.27, 11. 3. 2008, odpovědětno vymenil som minuly tyzden a mam zmiesane pocity jazdil som cca 15 km a teplotu som uz mal na 70 stupnoch a ani sa potom nehla teraz ked na nu dupnewm po 15 km horko tasko 80 stupnov po 20 km ked na nu slapem 90 stupnov ked idem zvolna naspat 70 stupnov ked zastavim na cca 10 minut teplota padne na 60 a ide potom na 70 po 5 minutach a potom max 80 stupnov a zasa ked an to dupnem tak horko tazko 90 stupnov takze tak znepokojuje ma to vychladnutie
20.35, 19. 3. 2008, odpovědětZměř si teplotu vody v expanzní nádržce klasickým teploměrem který se používá při zavařování nebo multimetrem který má teplotní čidlo a porovnej to z budíkem ,třeba kecá.
20.50, 19. 3. 2008, odpovědětmno a ted nam robo KE jeste povez, ty pocity zazivas s tim vytuningovanym termostatem, kterymu si neco upiloval, prihnul atd nebo jsi zakoupil novy, ktery vsak uz od vyroby jak rikas nepustal a do nej jsi zadnym neodbornym zpusobem nezasahoval?
23.59, 19. 3. 2008, odpovědětnie nie kupil som novy konzultoval som ho v predajni siel prefuknut aj tak hoc tazko ale siel stary ked som vybral tak som ho prefukol ako keby som led do rury fukal dal som, tam novy a od vtedy si vsimam tu teplotu ked jej nalozim a po jazde cca 10 minut teplota max 70 stupnov po 15 minutacxh ked jej nakladam cca 90 stupnov telo na max fukar na 1 stupni a ked idem v pohode teplota mi klesne na 70 supmov ak dam fukar na 4 teplota mi spadneš na 60 stupnov ak jej nalozim a fukar je na 4 ke teplota max 80 stupnov takze neni to to ako iny pisu ze po vymene termostatu sa rucicka nepohne z 90 stupnovej hranice
23.04, 20. 3. 2008, odpověděttakze situacia je vazna nie vsak zufala
23.05, 20. 3. 2008, odpovědětkamo, ja to mam s tou teplotou rovnake. Pred necelym rokom som menil novy termostat a auto sa sprava rovnako. Tazko sa mi zohreje, az ked idem do kopca alebo pridam a rychlo vychladne. Nie som si teda isty,ze prave novy termostat to vyriesi, ked ty si teraz kupoval novy. Aj sa mi zda,ze papa trochu viac ako by mala.
17.17, 21. 3. 2008, odpověděthej zera tak isto cca 7,5l b meste a mimo sprav im tak 7 1.9 JTD 77 kw 98
19.49, 21. 3. 2008, odpovědětja idem maximalne na 6litrov. mam1,9jtd 77kw. teplota sa mi ohreje na 90stupnov a drzi stale.
22.32, 21. 3. 2008, odpovědětja mam sice 2,4 JTD a ta sprava trochu inak ale mam podobny problem s tym rychlym vychladnutim. Mozem vymenit zas novy termostat, ale obavam sa,ze to moze zostat rovnake. Napis, ak sa ti podari vyriesit tento problem.
9.19, 22. 3. 2008, odpovědětno ja este uvayujem ye vratim spet" stary termostat siel prefuknut lahko ale troska som sa s nim pohral a uy yatvara zda sa mi ze bol zaseknuty tak uvidim este pobeham tak 1 tyzden a potom idem na t o nejde mi dohlavy ze niekto vravi ze sa mu teplota drzi v kuse na 90 stupnoch
10.43, 22. 3. 2008, odpovědětani mne to nejde do hlavy a trapi ma to. Nechcem drasat motor zbytocne, napis ako ti to pojde potom.
13.27, 25. 3. 2008, odpovědět