nazdar chcem sa spytat .. ze ked bol liaty do alfy 20k selenia ci to mozem len tak zmenit za selenia racing .. dik za nazory.. a ak to uz niekto menil tak aka je skuusenost
22.28, 16. 3. 2008, odpovědětJá jsem to v sobotu udělal,takže zatím zkušenost žádná.Vypláchnul jsem motor ještě před výměnou přípravkem ny vyčištění a když jsme sundali víko rozvodů,tak byl čistej,že by jsi z něho mohl jíst.Pak tam šla místo 20K racing,byl přeměřenej tlak oleje v mazacám kanálu a všechno je OK.Každopádně se uvidí pozdějc,ale nevidim důvod,proč by to nemělo jít.Mě osobně šlo hlavně o spotřebu oleje kterej mi to při mém stylu jízdy brzda plyn,neustálém točení k mezovači bralo celkem hodně.Jsem zvědavej jak to bude s tou spotřebou teď.
22.54, 16. 3. 2008, odpovědětBohuzel Vas musim sklamat delam do olejů 15 let a spotřeba oleje ve Vašich autech neni dana typem oleje a to ze vyrobce aut doporucuje olej selenia 20k neznamena ze auto na jiny olej nepojede. Je jedno ktery olej pouzijete pri zachovani urcitych pravidel ale urcite to nema vliv na spotrebu oleje
11.10, 17. 3. 2008, odpovědětno mne nejde o tu spotrebu oleja ale racing ma inuu vyskozitu a chcem vediet ci to tomu pomoze alebo uskodii
15.54, 17. 3. 2008, odpovědětco třeba mogul 15w 40??? lil jsem to tam když mi z ní chcal olej .. teď už mám vanu vyměněnou a jezdím na 10w40 ... nic se nestalo na 15w 40 jsem najezdil 10 tis.... alfa jezdí dál.l.. proč tedy dražší oleje??tedy rozumím lepší kvalitnější ..motor tolik nedostává zabrat atd,,,déle vydrží..
16.20, 17. 3. 2008, odpovědětpane boze 15 w 40 je mineralny olej a 10 w 40 je polosyntetika """"""!!!!!!! tak to si mohol pekne zavarit ked si tam nalial 15 w 40
16.31, 17. 3. 2008, odpovědětmne nejde o to ze aby som s tyym dlhsie najazdil vymenu som robieval vzdy po 8 tis... ale proste aby sa mi tak neopotreboval motor...
16.33, 17. 3. 2008, odpovědětPovavaď tomu dáváš zabrat,pořád to vytáčíš,tak jdi do tý selenie racing - určitě vliv na opotřebení mít bude - pokavaď tedy ten motor provozuješ extrémně a taky pro tvůj dobrej pocit.Když tímhle stylem budu jezdit na nějakej mogul,asi by ten motor moc nevydržel - ono těch 10 tisíc km není nic,to nepoznáš jestli se s tím něco stalo a nebo nestalo.Následky nejspíš ponese ten,kdo to od tebe pak koupí.Pokud to jen občas vytočíš a jinak jezdíš okolo 3 tisíc ot klidně bych tam nechal 20K.No a hlavně já chci mít rezervu-nechci se bát tomu v létě pohulit až mě to chytne a selenie racing je na tvrdý zacházení určená - nemínim se bát,že se něco podělá,zapeču kroužky nebo tak něco.taky proto si namontuju tlakoměr oleje abych byl schopnej případnej průser včas podchytit.A jestli bude mít selenie racing vliv na spotřebu oleje a nebo ne,to se teprve ukáže - ale plno lidí tvrdí že jo,protože je ten olej hustší,nevypaluje se tolik.Hlavně mi toho oleje dost vyteklo - i když si netroufám říct kolik.Motor v háji nebude,šlape jako hodinky,jde za plynem.startuje za studena-no problém.Taky má najeto nějakejch 19 tisíc po opravě hlavy,výměně kroužků atd.Tak co ho hned huntovat nějakým mogulem,fakt nejsem magor..
21.43, 17. 3. 2008, odpověděttak je tu niekto kto to ma uz vyskusane .... dik moc :)
17.45, 18. 3. 2008, odpovědět