Moc prosím někoho z Brna, Vyškova,Prostějova, Přerova či okolí jestli by si se mnou na zkoušku nevyměnil Váhu vzduchu a případně lambda sondu (mám TS 1,8 1998). Po diagnostice, výměně variátoru, a po pročištění škrtící klapky a krokovacího motůrku mi celé spektrum otáček zlobí, jako by tam chvílemi nešel benzín. Nejhorší je to při rozjíždění -většinou to ukrutně cuká při akceleraci. Jediné co jde bezchybně je volnoběh, který dříve zlobil. Na oplátku mohu nabídnout pomoc s jeho Alfinkou - např. při výměna oleje, brzd, brzdové kapaliny atd.atd. Klidě v mé garáži. Komu by se chtělo pomoci alespoň radou čím by to ještě mohlo být i tomu ode mně patří velké díky.
15.53, 27. 3. 2008, odpovědětZkus tu váhu odpojit a mělo by to jet dobře bez nějakýho cukání,vynechávání atd..A co hlavně,až jí odpojíš,tak odpoj na chvilku baterku aby se načetly nový (původní hodnoty). To co popisuješ můžou klidně dělat svíčky,nebo některá ze zapalovacích cívek...Ale i cokoliv jinýho samozřejmě..
16.18, 27. 3. 2008, odpovědětOk zkusim to. Už jsem zkoušel odpojit lambdu a docela to pomohlo ale stejně žádná sláva... :-(
16.22, 27. 3. 2008, odpovědětA nediv se,že se ti pak bez tý váhy rozsvítí kontrolka motoru...Ona pak časem sama zhasne.Každopádně když jí odpojíš,projeví se to jedině v případě,že máš tu váhu špatnou-ale to je logický,ne?Bez váhy-pokud máš všechno ostatní OK-to jede skoro stejně dobře jako s váhou.Ani bys nepoznal,že je odpojená-pokud by ti tedy nesvítila kontrolka motoru.
16.33, 27. 3. 2008, odpovědětTak jsem odpojil váhu vzduchu a baterku, nechal jsem to celou noc a pak napojil baterku a váhu nechal vypojenou, nastartoval jsem, chvíli nechal na volnoběh a poté sešlápl plyn, bohužel se to jen dusilo a byl cítit benzín, kontrolka vstřiku svítila. Z výše uvedeného soudím, že váhou to nebude. Napadlo mě, zda tam při výměně variátoru nemohli něco podělat ale netuším... Snad někdo poradí či pomůže.... Ještě mě napadá ta lambda ale že by takový nešvar mohla způsobit taková blbina jako je právě lambda? V servisu mi řekli, že ta má zásadní vliv jen na emise tak nevim ale to se mi také dvakrát nezdá... :-(
8.05, 28. 3. 2008, odpovědět