naco sluzi vaha vzduchu?mam ten problem ze auto nema vykon aky by mal mat podla mna a stava sa mi teraz poslednu dobu ze mi normalne za jazdy zhasne motor... moze to byt aj vahou vzduchu?
20.14, 30. 3. 2008, odpovědětUrčitě to může způsobovat váha vzduchu - jako jedna z mnoha dalších možností..jestli to je váhou,poznáš nejlíp tak,když jí odpojíš.Mělo by to s tou odpojenou váhou jet dobře,bez nějakýho vynechávání,chcípání atd..Pokavaď to tou váhou není,bude to pořád dělat tu samou věc...Nezapomeň ještě na pár minut odpojit baterku aby se načetly originální hodnoty z ŘJ.
21.03, 30. 3. 2008, odpovědětmyslis tak ze ked odpojim vahu vzduchu tak to auto pojde bez zhasinania a ze vo vykone sa akoze nic nezmeni,tak to znamena ze je to vaha vzduchu?
21.28, 30. 3. 2008, odpovědětja ked odpojim vahu, motor okamzite zhasne a koniec. pri hociakych otackach. 1.6-ka
21.33, 30. 3. 2008, odpovědětked ju odpojis tak nastartujes a potom ti zhasne motor?
21.41, 30. 3. 2008, odpovědětladislav - Jo,pojede to bez váhy líp než s vadnou váhou.Ani bys nepoznal,že jedeš bez váhy když by nesvítila kontrolka motoru..Tak to alespoň dělá mě.taky jsem měl špatnou,odpojili jsme jí a jelo to jako drak..S novou váhou to jede o malinko líp než když byla odpojená.K když jsem měl tu vadnou,tak to nebylo nic moc-do otáček to šlo hůř,protože tam šla chudá směs-bylo to vidět i na zabarvení elektrod svíček....Tak to dělá alespoň mě.. peter - zkus odpojit barerku aby se načetly originál hodnoty z řj - a taky je možný,že tam máš špatně i něco jinýho..Já mám originál svíčky,lambdy jsou vyměněný,překontrolovaný rozvody,pročištěný vstřikovací trysk atd..Když tu váhu odpojim,jede to dobře-je tedy fakt,že mám euro III (2001).
22.13, 30. 3. 2008, odpovědětno tak teraz som tatar z toho ale jednoznacne behnem do servisu.. proste mne to auto strasne tazko ide do otaciek,akurat tak jednoka,ked chcem dat auto do nejakeho vykonu tak musim pomaly slapat na plyn,lebo slapnut podlahu by nemalo vyznam,nezobere sa to proste hned,strasne pomaly.. a co som siel na druhej alfe,motor ten isty bol tak to auto proste letelo,drak na ceste.. dalej mam problem so startovanim,tazko mi strasne startuje,na druhy raz vzdy nakone ale na prvy malokedy.. a ked naskoci tak zatrasie celym autom,strasne nieco.. rozvody mam nove,termostat tiez,filtre tiez,dopravne cerpadlo tiez.. zostava mi asi uz len ta vaha vzduchu a trysky.. a ked odpojim tu vahu vzduchu tak potom musim na chvilu odpojit aj baterku ci jak ste to tu mysleli?
22.23, 30. 3. 2008, odpovědětNo pokial ti to aj straaašne ťažko štartuje a nemáš zlu baterku ani zly štarter, tak problem može byt jedine mechanického charakteru, možno sa ti zadiera...
1.44, 11. 5. 2008, odpověděta tak ked to bez vahy pojde este lepsie a nezhasne mi to potom tak naco tam potom ta vaha vzduchu vlastne je?aka je cenova relacia tej vahy vzduchu 156 r.v.12/98 1,9jtd 77kw
22.24, 30. 3. 2008, odpovědětKá netvrdím,že to bez váhy jede líp-rozdíl moc nepoznám.Ale zato poznám špatnou váhu-stačí jí odpojit a pokud auto pojede pořád stejně špatně,váhou tvůj problém nejspíš nebude..No a na co tam je?měří množství nasátýho vzduchu do motoru a podle toho se dávkuje množství paliva.Je to určitě kvůli účinnosti,ale taky kvůli emisím.Když nemáš zapojenou váhu,motor jede na hodnoty uložený v ŘJ.ŘJ si prostě si hodnoty z váhy domejšlí,nebo se vychází jen z polohy škrticí klapky,to nevim..každopádně to jede,necuká,nechcípá - i s odpojenou váhou alespoň mě.
23.50, 30. 3. 2008, odpovědětJo,odpoj na chvíli baterku,tak na půl hodiny-možná stačí i míň..Takže odpoj váhu,odpoj baterku,počkej půl hoďky,připoj baterku,váhu nech odpojenou a bež to zkusit..Pokud se to nezlepší,asi tvůj problém váhou nebude.Měla by se ti rozsvítit kontrolka motoru,ale časem sama zhasne
23.52, 30. 3. 2008, odpovědětmám problém co se tu píše, zkusím odpojit baterku a váha a pak zapojím jen baterku a uvidím.Ale až budu chtít zase zapojit váhu tak ji stačí jen zapojit nebo zase musím resetovat jednotku, to znamená odpojit baterku nechat pul hodiny a pak zapojit váhu a pak baterku a nastartovat??
0.38, 11. 5. 2008, odpovědětporadí někdo co s tou baterkou?musím odpojit nebo ne?
8.36, 11. 5. 2008, odpovědětnazdar alfaci potreboval by som radu. Ked sa zohreje motor na normalnu prevadzkovu teplotu tj. okolo 90stupnov auto my zacne trhat a skacu mi otacky. Vycistil som skrtiacu klapku ale roby to stale. Myslim ze by to mohla byt vaha vzduchu no neviem isto ,, ked ju odpojim otacky uz vobec neskacu ale tazko sa rozbieha. Prosim kto my poradi? Dik moc za rady..
17.30, 14. 8. 2008, odpovědětnazdarek kupim vahu na 156 1,6ts rv.99 , nemate niekto nahodou?? Dik moc
16.50, 25. 8. 2008, odpovědětmám novou váhu vzduchu, nicméně turbo mi spíná až ve vysokých otáčkách a při pátém a šestém stupni mi motor v kopci padá výkon, prostě netáhne! Může to být v něčem jiném než v turbu?
9.18, 2. 9. 2008, odpovědětchlapi , poradte ktoru z tych dvoch vah vzduchu za cca 3000Sk kupit?
19.07, 3. 9. 2008, odpovědětkuaz zabudol som , 1,6 TS.1998:)
19.09, 3. 9. 2008, odpovědětnabízím použitou, ale funkční váhu vzduchu BOSH z AR 156 1.9JTD 103kW. Cena 1650,-
17.54, 5. 9. 2008, odpovědět