čau asy před mněsícem jsem si koupil svý první auto 156 1,8ts r.v.2000 prej že 108 000km a stálo 150 000,- auto vypadá fakt domře až na pár oděrek rozhodně nebylo bourané a motor po otevření kapoty vypadal jako nový...po nastartování krásne zněl a otáčky absolutně bez kolísání......skušební jížda taky v poho (až na to že prodavač z bazaru pořád řval pomaleji,pomaleji... :) )..... jenže po prvním týdnu to začalo kolísáním otáček volnoběhu což my příde že se stále zhoršuje...jenže k tomu tedka ještě přestalo jet 0-100 my to příde tak 20sec!!!i když se snažím, někdy mám pocit jakoby přestala pracovat ta ostrá váčka nebo co to je a auto nad 3000ot. syce začne řvát ale už nejede jako předtím ,krom toho motor hrozne klepe(jako diesel???) ,tak moc že když mám otevřené okna a jedu okolonejaké zvukové překážky tak motor přeřve rádio!!!!!a to není ještě stále všechno!!!! ano totiž auto jakmile se otáčky přiblíží 5000 začne reagovat na plyn jakoby pulzováním(sešlápnu plyn a motor na půl sec. zabere jakoby vypne zase zabere zase vypne??) a nejde vůbec do otáček a otáčky nejdou na otáčkoměru plynule ale po skocích???jsem stoho neštastmý protože jsem si takový průbech rozhodně nepředstavoval..... :( :( :( první slunce a sním první servys.... otázečka závěrem je mohl jsem já vůbec to auto po ůjetí cca1000 km takhle zničit??? jsem z ostravy takže co s tím?? kam s tím???? za případné rady budu vděčen..... ps -alfy jsou opravdu krásná auta a nikdy jsem ani žádné jiné auto nechtěl.... :)
15.43, 31. 3. 2008, odpověděthmm krása, to musí nasrat :c) jak to máš s tím bazarem? bych to šel reklamovat....vypadá to totiž na víc problémů, takže diagnostika by nebyla od věci. Jen takový tip: Lambda, váha vzduchu, škrtící klapka, snímač otáček klikového hřídele a popř jejich kombinace. Ten klepot vypadá na variátor, ale pochybuji, že by odešel tak rychle. Ty si po 1000 Km nemohl nic takového způsobit (pokud nejezdíš bez oleje), takže skryté vady = reklamace
16.19, 31. 3. 2008, odpovědětCao,priprav sa na viacere kritiky...ja len tak zhruba,vidim ze si ju kupoval z bazaru,tam kazdy motor vyzera ako novy,je to obycajny lapak na ludi. Ked malo este aj naboxovane gumy,tak je to uplne v prdeli:)) Mal sa na nu pred kupou podivat niekto co sa vyzna,ale to uz je teraz jedno,takze: Bez diagnostiky nepoznas pricinu viacerych tvojich skubani a volnobehov a kadejakych poruch,klepanie z motoru je podozrenie na nieco horsie. Bazaru ani radsej never ze malo nabehanych 108000km,cize ten motor bude mat asi uz vela odzite. Cize,ked si ju chces nechat,zacni to riesit,hlavne s niekym kto ti naozaj poradi,autorizak myslim je posledna moznost,lebo tam moze skonci tolko penazi co stalo auto...Mas milion zavad,a je milion rieseni. Caka ta dost prace.
16.28, 31. 3. 2008, odpovědětnejhorší je že se mi to auto vážně líbí a chtěl bych si ho nechat mám alfinu totiž v bíle barvě která není moc k vidění.....ale v tom bazaru bych jim za ty šmečka nejradši nakopal koule a auto narval do zadku,už jen s principu... tak nejspíš zajedu nekam na diagnostyku a uvidím.... jinak nevíte kam nejlíp v OSTRAVĚ na diag.????
17.56, 31. 3. 2008, odpovědětmal si kupit JTD a usetril by si kopu problemov...tie twin sparky neurobia viac ako 200000KM...BOHUZIAL
18.35, 31. 3. 2008, odpovědětproc ja ma na na TS s LPG pres 320 tisic ?? zazrak?
21.26, 31. 3. 2008, odpovědětDufam, ze sa toho dozijem aj ja :))) Moja 1.8 TS LPi 162 000 km a slape ako hodinky :)
8.07, 1. 4. 2008, odpovědětkecy že diesel u 156 vydrží,fakt kecy.nejkvalitnější motory od roku 99 jsou 1,8 TS
14.21, 30. 9. 2009, odpověděthej asis neviděls navlastní oči a našího land rovra kterej stál 2 milony a je durch rezavej a nic tam nejde že :O)
19.02, 31. 3. 2008, odpovědětAhoj, když budeš mít cestu do Litovle, tak se stav. Vypadá to na variátor, možná by tam stačil pouze kit, což je pružina s podložkou, která se tam právě unaví. Cena cca 150,-Kč nový stojí asi kolem 5500,- Ale stejně když jsi to bral z bazaru, tak vždycky udělej u každého auta rozvody, u TS je součást i variátor, kladky plus vodní pumpa!!! Olej je samozřejmost, tomu nikdy nemůžeš věřit!!! Jestli máš zájem, tak se stav. www.ksautoservis.wz.cz
19.11, 31. 3. 2008, odpovědětV ostrave je diagnostika v Af centru ve Vitkovicich a neni to moc drahe priprav si 300kč a vycte ti i km v ridici jednotce ale musis mu to rict kdyby to bylo stocene tak to vyreklamujes v klidu.
19.37, 31. 3. 2008, odpovědětZavolej mi, pomůžu Ti. 777 786 630
20.38, 31. 3. 2008, odpovědětrychlej test .. dopoj vahu, odpoj lambdu, odpoj cidlo klepani (lambdu a cidlo najdes konetrory nad sbernym potrubi sani) pokd se projevi zmena, mas cca navod kam se zamerit.
21.28, 31. 3. 2008, odpovědětZažil jsem něco podobného.Po týdnu od koupě v autobazaru traktor.Na diagnostice mi řekli: Vynechává 1 válec lambda v hajzlu.motor byl čisťonký jak dětská prdelka tak mě napadlo jestli ho nemáchali až moc a shodil dekly nad svíčkama.Svíčka která je vmístech pod zátkou dolévání oleje byla ůplně pod vodou i když je tam manžeta a když ti de motor občas jenom na 3 tak odpálíš lambdu ato byl celý problém.možná máš stejný.čauky.
22.12, 31. 3. 2008, odpovědětto henri: hmm...to by mohlo být ono???čeknu ty svíčky ale ta lamda bude asy mrtvá :( ....
23.18, 31. 3. 2008, odpovědětTen majitel bazáru sa músí valat od smiechu ešte teraz, benzínová Alfa za 150000,-, ty auta majú tak zlu povesť, že sa predávaju velmi lacno, v pohode by si kupil za to 156JTD. Všade ti spustia cenu aj v bazáre, teraz som si pozrel - priemerna cena 156 TS je okolo 110-130 tis a to by som požadoval zlavu 5000,- ver tomu že by ti ju dal. Preboha kde si mal oči !!! Ty si mu dal o 20-30tis viac, zožral si všetko čo ti povedal, tak na takýchto hlupakov čakajú v každom bazare...
20.02, 1. 4. 2008, odpovědětčau no ja pravě kupoval tu široko daleko nejdrahší s nejnižším stavem tachometru co jsem našel (108 000km) vyrobeno 12/2000 dovezeno z itálie já první majtel tady...tak jsem doufal že když sy připlatím a nebudu kupovat nějakou vylítanou plečku co už mnělo 10 lidí u nás.....že se případným problémům vyhnu no a nevyhnul.. ......jinak já vyděl i kusy za 170 000 .....
20.54, 1. 4. 2008, odpovědětza 170000 ???, čo je zo zlata ? to predáva len taký čo ju kúpil draho a nechce na nej tolko stratiť. Ja by som nekupoval tak drahu, kupil by som si za priemer a ten zvyšok by mi ostal na údržbu, teba to teraz víde aj na tych 170000,- pokial to nevyreklamuješ. Ja som mal kamaráta čo si kúpil Bravo rv2000 za 140000Sk a predstav si že podla mna vyzerá tak isto ako to z rv 95. Ked kupujem auto tak chcem aby to bol vzdy novší model. Pokial si nekupil 156 po facelifte, tak je úplne jedno či máš 98 alebo 2003
21.09, 1. 4. 2008, odpovědětTaky si myslím že záleží spíš na tom kdo s tím autem jezdil před Tebou jestli pohodář nebo prase.
21.02, 1. 4. 2008, odpovědětdneska k tomu všemu jsem dostal chřipku tak auto bude muset chvíly počkat ale určitě si zajedu na ten diag. a nechám skontrolovat ten stav kilometrů v řídící jednotce...... a at sy mně nepřejou jestli je to stočený.... jinak žlutas až my bude líp určitě se ozvu....
21.08, 1. 4. 2008, odpovědětHergot chlape měl jsi alspon nekoho znalého s sebou? Nezlob se na mě ale za blbost se platí a ty jsi udělal velikou blbost. Ta cena je naprosto přitažená za vlasy, ale dle množštví pravopisných chyb které v textu naděláš, soudím, že jsi mohl dopadnou mnohem hůř, např kdyby ti v bazaru o kus dal nabídnuli alfinu s 90tis.km za 160tis. kč :DD
14.00, 30. 9. 2009, odpovědětby mě zajímalo kde tady některý moudráci vzali že benzín nevydrží.podle kteréhokoliv testu jednoznačně nejkvalitnějším motorem je 1,8 TS od R.V.99,moje alfa 1,8 R.V.2000 má nalítáno 180000 a jediný co se na ní nesere je motor.takže propagace petroleje na místě není,je vidět že někteří místní hoši si chráněj svoje petrolejky (ale to bylo asi od jakživa,že ten co benzín brání benzín a ten co petrolej zase to svoje)ale pravda je ta, že 1,8 TS je jeden z nejlepších motorů od alfy 156 (podotýkám že tedy až po 99 a výše)
14.28, 30. 9. 2009, odpovědětJedna 156ka 1.8ts mal pre dpar rokmi 420tis km ked sa predavala, a lieta dodnes, majitel ju vydava kedze ostala v meste. Inak v nemecku je dost alf aj s 2.0ts motorom ktore maju daleko Viac ako 200tis. km.
14.34, 30. 9. 2009, odpověděthm,rozeběhni se čelem proti zdi aby jsi tu nemlel takový hovadiny.Co je tak kvalitního na motoru T.S po roce 99???Nevím o tom že by v tom roce udělali nový motor bez konstručních chyb které zapříčnívali poruchovost motoru T.S.
14.41, 30. 9. 2009, odpovědětmě se stalo to samí,taky po týdnu..oprava 40 000Kč.. naštěstí jsem ji soudně vyreklamoval a už si v životě nekoupím itala..
22.14, 3. 11. 2009, odpovědětTAK SE TAKY KURVA NĚKDY PODÍVEJTE JAK JE PŘÍSPĚVEK STARÝ:-)))))))))))
15.51, 30. 9. 2009, odpovědět