Nazdar alfáci, mám nově vyměněný olej v motoru 1.6 ts a je asi 5 milimetrů nad maximem. Nemůže to něčemu vadit?
22.56, 17. 11. 2006, odpovědět5 mm se mi zdá moc ! Rači bych ubral, protože více oleje a navíc 5 mm nad hranicí znamená vyžší tlaky v maz. soustavě a nemuselo by to něco vydržet.
12.28, 18. 11. 2006, odpovědětčau,může se ti vymáčknout simering na klice vepředu nebo u spojky,navíc to většinou nahází do sání.Abys to nemusel odpouštět spodem tak to můžeš odsát slabou hadičkou velkou injekční stříkačkou přes měrku zvrchu.Hadičku jsem štípnul babičce od jehlic na pletení (některý západní servisy maj odsávací pumpy a vůbec při výměně pod auto nelezou)
15.57, 18. 11. 2006, odpovědětNic ti tím nehrozí. Speciálně ne vyšší tlaky v soustavě. Musíš počítat s tím, že žádná ulice není rovná a tím se ti olej přelévá sem a tam a je to látka vzlínavá. Takže když jsi to kontroloval, čerstvě po jízdě je olej rozstříkanej kolem dokola a přesně ti to neukáže. Pokud ti to stálo delší dobu tak zase nemáš olej vsystému a může ti to ukázat trochu víc. Vždyť mezi ryskama na měrce je to jeden litr oleje.
15.52, 18. 11. 2006, odpovědět