Ahojte.Premyslam nad chipnutim mojej alfy.neublizi to motoru? berie za od 1800 otacok.Po chipnuti sa vraj bude brat od 1200 a to ma laka.dik za radu
21.34, 7. 4. 2008, odpovědětMozes sa pridat...tento, alebo buduci mesiac ideme do Ziliny na vykonovu brzdu (meranie vykonu auta)...bude tam aj sarkan, ktory chip-uje JTD. Moze ti na skusku dat chip aby si videl, ako to potom frci. Presny termin este nie je stanoveny...sarkan caka na info. od majitela brzdy. ;o)
8.39, 8. 4. 2008, odpovědětStale sa to rieši dookola, každe zvyšenie vykonu ma za nasledok vačšie opotrebenie, pretože vzniká vačšie namáhanie sučiastok. A od 1200 otáčok - pochybujem možno 1500. Kedysi chiptuning zaznamenal taky boom ako mobilne telefony, ja čo poznám kamošov, tak vačšinou všetci už hovoria že to je hlúposť, len tu je stale pár nadšencov (maosko, a jemu podobný) pre ktorých je doležitý každý kW a na brzde zistí že motor má čosi za sebou a po upravách sa dostal s vykonom ledva o 10% viac, len stale nechápem že čo bude mať z toho že bude mat v ruke papier ktorý mu povie že má o 10-15kW viac, MOŽNO SA PRESTANE V NOCI POCIKÁVAŤ
19.51, 8. 4. 2008, odpovědětFesak...viem co sa s autom deje. V ziadnom pripade ta uprava, pokial je robena s rozumom a diely uz nie su KO, nie je na odpis auta = nesir tu dezinformacie. A mimochodom...ked mi smykala spojka a triasol zotrvak (opotrebovane diely), tak sme museli niekolkokrat uberat vykon, napriek tomu som mal narast vykonu zo 106KW na 126KW (udaj z brzdy)...tak si to spocitaj. Diely su uz vymenene a za par tazdnov sa ide opat na brzdu. Keby som na tej brzde nebol tak by som doteraz nevedel, ze namiesto koncernovych 110KW tam mam 106KW. Ty sa kludne drz tabuliek a jazdi s pocitom, ze tam mas to co pisu pani inzinieri z italie. Zdar a silu a nech nam to jazdi!!! ;o)
8.30, 9. 4. 2008, odpovědětTy si tych 110 mal ale niečo ti zdochlo tak 106kW je v poriadku. Nový motor a motor po 150000km hadam nemôže mať ten istý vykon
15.04, 9. 4. 2008, odpovědětAhaaa...zaujimave. Okrem preklzujucej spojky a zotrvaku bolo vsetko OK...teraz uz aj to. Tak mi teda vysvetli, panacik, ako je mozne, ze 1.9JTD (81KW) mala uz v zaklade 84KW??? Som zvedavy, ake vedecke vysvetlenie tu napises.
7.51, 10. 4. 2008, odpovědětnikdy som netvrdil že vykon motora nemože byť v serii vacší ako udáva výrobca, ale ty mi hadam nechceš tvrdiť že motor po niekolko (150-200tis km) nestratí na vykone ???
22.44, 10. 4. 2008, odpovědětTo je zaujimave...ja mam 2003 (2.4JTD) on ma 2001 (1.9JTD). Poviem ti jedno...kazde auto je specificke...niektore pani inzinieri odflakli, na inom si dali zalezat. Preto sa pri rozumnom chip-ovani pristupuje ku kazdemu autu individualne = vykon sa nenavysuje pausalne o napr.25%, ale s rozumom a v ramci moznosti auta. Zdar a nech nam to jazdi. ;o)
8.08, 11. 4. 2008, odpovědětEste nieco...po nacipovani som sa za volantom zacal posravat. :o/
8.33, 9. 4. 2008, odpovědětnejde mi len o vykon! auto je po zoslapnuti plynu lenive az po 1800 ot a to sa da zmenit len chipnutim!!!
20.53, 8. 4. 2008, odpovědětako lenivé? Kúp si hladky diesel a ten ma lepší ťah od spodu, ked maš moderný turbomotor, tak ten bude mat pochopitelne vykon vo výšších otáčkach, pozri si TP. Čím vašší vykon chceš tým vačšie otáčky motor potrebuje.
21.14, 8. 4. 2008, odpovědětPokud se ti nepaci ze ti auto tahne od 1800otacek tak si kup benzina a mas to vyreseny nejaky spekulace aby to tahlo uplne odspodu sou nesmyslny.. Turbo se nedokaze dodat potrebnej tlak v nizkejch otackach motoru troto to netahne a ani chip to nespravi pac tim akorad upracis delku kdy je otevrenej vstrik a vic paliva je vic vykonu.. Musel by sis namontovat jeste jedno turbo ktery by bylo mensi a dokalalo vic tlacit v mensich otackach.. Je to ale dost slozity a asi zbytecny a taky pozor motor je nastavenej tak aby zabyral v urcitych otackach pokud ale budes doneho tlacit vzduch a palivo v nizsich tak se ti muze stat ze se ti ohne klika.. Ja osobne me nacipovanou 2.4 asi na 190koni ma uz natym cipu nejety asi80 000km a pohoda chce to dobrej olej casto menit a nehonit studeny jen zacne odchazet prvne remenica na klice pak DRV ventyl a pak vstriky... Ale pokud vis kdo ti to nacipuje tak aby to tahlo od 1200otacek tak ses asi buch.. Jo jinak sem se i pred nacipovanim nepochcaval a i ted to mam v pohode..
21.27, 8. 4. 2008, odpovědětČipom posunieš krútiaci moment dolu, ale max o 200-300ot. Takže pri dobrom stave motora za ideálnych podmienok od 1500ot/min. Martin: teraz už čiptuning nie je taký boom kôli stále prísnejším normám a s tým súvisejúcim zložitejším riadením prípravy zmesi. A to už nehovorím o FAP. takže u nového vozu (E4) sú možnosti ďaleko ťažšie realizovateľné a obmedzenejšie. Čo sa však týka JTD a MJTD do roku 2005, tam čip má svoje opdstanenie. Pokiaľ si iného názoru, neberiem Ti ho, len ho nevnucuj ostatným, v skreslenej forme.
20.46, 10. 4. 2008, odpovědětpozri ty si už mal patalii s tým svojím autom, a to bolo teoreticky ovela novšie ako maju ludia na tomto foré, mohlo to byt chipom aj nemuselo (vačší výkon, vačšie opotrebenie)
22.47, 10. 4. 2008, odpovědět