Ahojte..Mam Alfu 156 2.0TS.Nad 3t sa motor dusí,nemá žiadny ťah..Je na nej aj dosť velká spotreba a skáču otáčky..Bol som s tým na diagnostike a že je to lambdou,tú som vymenil ale zmena žiadna..Neviete niekto poradiť??
16.40, 11. 4. 2008, odpovědětskus este vahu vzduchu nejak vymenit za inu...aleb oaspon vyskusat inu..ked to nerobi lambda potom pravdepodobne vaha vzduchu.. alebo sa este pozri ci su tam original sviece...lebo ja som tam raz dal iba len taq zo surnosti bosky a auto mi neslo...vobec.. :-)
17.18, 11. 4. 2008, odpovědětOzaj, prave som si spomenul... mne ked odisiel kat, tiez to neslo skoro vobec... po vymene pohoda.. univerzal za 4000 Sk aj s vymenou.. :)
22.33, 11. 4. 2008, odpovědětCaute sousedi, mám taky ten problém a žádal bych o radu. Dnes jsem vyměnil lambdu, protože mi to házelo dvě chyby na diagnostice ohledně lambdy. Ted je vyměněná a otáčky kolísají opět, avšak mírněji. Mechanik mi říkal, že to může být právě váha vzduchu, proto jsem rád, že máte stejný názor. Avšak šlověk nikdy neví. Jak tedy postupovat dát tam tu váhu a uvidím a pak třeba ty svíčky. Kolik tak stojí mám jich tam osm velké a malé ? Tedy opravdu nevím, čím to je, že ty otáčky tak kolísaj včetně toho dušení kolem 3,5 tis. ot. Předem díky za rady.
23.47, 12. 4. 2008, odpovědětCaute sousedi, mám taky ten problém a žádal bych o radu. Dnes jsem vyměnil lambdu, protože mi to házelo dvě chyby na diagnostice ohledně lambdy. Ted je vyměněná a otáčky kolísají opět, avšak mírněji. Mechanik mi říkal, že to může být právě váha vzduchu, proto jsem rád, že máte stejný názor. Avšak šlověk nikdy neví. Jak tedy postupovat dát tam tu váhu a uvidím a pak třeba ty svíčky. Kolik tak stojí mám jich tam osm velké a malé ? Tedy opravdu nevím, čím to je, že ty otáčky tak kolísaj včetně toho dušení kolem 3,5 tis. ot. Předem díky za rady.
23.59, 12. 4. 2008, odpověděttu vahu vyskusaj najprv vybrat avložit do ISOPROPYL-ALKOHOLU.....ten to dokaže jediny vycistit ta qže nezostane pvlak na meriacej ploche..a kupis ho v lekarni.....este si medzi tym ako sa bude vaha cistit vycisti skrtiacu klapku a jej okolie -miesto kde je zatvorena.......a inag este si pozri podtlakovy system...hadice ci ti niegde nejaka neprisavy vzduch ako to robilo mne :o)
9.16, 13. 4. 2008, odpovědětKamošovi comi opravuje alfu se moc do čištění škrtící klapky nechce, dělal to na jiné dřív a rožla se nějaká kontrolko v přístrojovce. Tak má obavy, aby tomu taknebylo znovu. Neví na co tam šáhnul, že se to rozsvítilo. Dobrá tak tedy jí zkusím vyčistit a pak koupit.
10.32, 13. 4. 2008, odpovědětale nemyslim rozrabat komplet skrtiacu klapku..ale iba saci otvor kde sa otvara a zatvara klapka..pretože je tam nanos oleja a este aj inych necistot a ked je tam vrstva klapka sa dobre neuzatvori a potom si prisava vzduch ako potrebuje a kade sa da... :-)ked je to ciste....klapka dosadne taq ako ma a potom si neprisava vzduch :-)mne to tak robilo a prestalo po vycisteni..
16.14, 14. 4. 2008, odpovědětAhojte..Takže som vyčistil váhu vzduchu čističom na brzdy,dal som ju naspäť a a uto jazdí ako šialené..Dokonca sa aj spotreba oveľa znížila,to asi zase tou lambdou..Ešte musím vyriešiť tie otáčky..Už to nieje až také strašné,skáču pomenej..
15.49, 16. 4. 2008, odpovědět