zdravim pani, mam mensi problemik s mojou 156 2.4jtd. pri vyssich otackach alebo pri pridavani plynu pri vyssej rychlosti na 5. prevodovom stupni sa mi rozsvieti kontrolka vstrekovania a auto dalej netaha. teda taha pokial neuvolnim plynovy pedal. ako nahle uvolnim pedal a znova zosliapnem tak auto nereaguje az po chvili. V decembri som bol s autom na pocitaci a chyby boli odstranene a auto nastavene. je to treba dat na diagnostiku? ak ano poprosil by som nejaku infosku co by s tym mohlo byt abo na co by som sa mal zamerat. Dakujem Vam vopred za informacie a vase tipy.
13.07, 14. 4. 2008, odpovědětněco podobného mám teď taky....akorát už nejezdím a sem v servisu na diagnostice..mi se ta kontrolka vstřiku taky rozsvěcovala ale vzápětí zase zhasínala...na výkon to vliv nemělo, no ale už to dojezdilo...celej trnu co tomu bude...
11.47, 15. 4. 2008, odpovědětCau, tohle je naklapeni lopatek turba, turbo ti zacne preplnovat, tak se rozne vstrikovac a pak to jede zase kdyz uvolnis uplne plyn a zase seslapnes, pokud to udelas rychle ze nespadnou otacky, tak to nejde ze?
11.40, 16. 4. 2008, odpovědětA kdyz to vypne uplne motor, tak je to vetsinou snimac tlaku na railu, nebo drv ventil na cerpadle. Na diagnostice to vetsinou hlasi maximalni tlak prilis vysoky.
11.41, 16. 4. 2008, odpovědětcau, myslim ze to nebude v tom turbe. ked zatlacim na pedal tak turbo v pohode preplna ale ta kontrolka sa rozsvieti az pri dlhsej zatazi. auto zrychluje vykon nestraca ale akonahle len troska povolim pedal a stalcim naspat tak straca vykon a neakceleruje. az potom po chvili zase zacne pridavat ale len na chvilu a zase zacne svietit kontrolka a straca vykon. toto sa deje pri 5. prevodovom stupni pri 3000ot a vyssie cize od tych 150 - 160 kmh. robilo to aj pri nizsich prevodovych stupnoch ale tiez len vo vyssich otackach zacala svietit kontrolka vstrekovania a po preradeni na vyssi rychlostny stupen sa stratil vykon a zacalo zaberat az po 1-2 sekundach. je tam nieco napisane aj v prirucke o tej kontrolke ale celkom tomu nerozumiem bo je to v nemcine. velmi rad by som uvital ak by sa nasiel niekto s podobnym problemom a v com by mohla byt zrada. skusim sa pozriet na to turbo mozno to bude v tom. zatial dakujem.
12.33, 16. 4. 2008, odpovědět