Po vymene oleja 10W40MOBIL a novom vzduchovom filtry klesla spotreba minimalne o - 0,1l na 100 km z 7,5l/100 v kombinovanej premavke mam 1,9 JTD 77kW dojazd na jedno ful natakkovanie 60l 900km cca 6,6l v hrubom 7 l v priemere v kombinovanej premavke a to jej dam sem tam zabrat vrelo odporucam vymenu minimalne vzduchoveho filtra tych 450 Sk by sa mi uz davno vratilo keby som to urobil skor a odialoval som vymenuu cca 2 mesiace a teraz ked si to spocitam uz by sa mi to dvakrat vratilo
21.04, 7. 5. 2008, odpovědětJa mam 2.0 benzin a spotreba na 950 km mi vychadza 6,9...na co mi je potom ropak, ked to nema vykon, otacky a zere to o 0,3 dcl menej....presne tak, na **** :D
22.23, 7. 5. 2008, odpovědětTo Devil:Až tady budeš schanět nahradni motor tak nam to bude porat dělat pekně klap,klap,klap......:-)))))
22.42, 7. 5. 2008, odpovědětto 2,4 JTD: a preco by som akoze mal zhanat nahradny motor ? Auto nebolo burane, kupovane nove, cize jazdim na nom len ja+-rodina a pravidelne som ho servisoval ked bolo v leasingu...naozaj nevidim dovod na krachnutie mojho motora. Ten rapotavy traktorovy zvuk mi nestoji za to aby som rozmyslal nad vymenou benzinu za naftu. Tebe naopak zelam pevne nervy pri vydatnej starostlivosti o ten skvost co mas pod kapotou.
23.14, 7. 5. 2008, odpovědětto Devil: 6,9 urobíš ked vnom sedíš a maš naštartované a celá rodina ta tlačí !!! Zapametaj si každý benzín je NENAŽRANY !!! tu na fore je to preberané 1000000 x, jediné benzinove auta ktoré dokažu urobiť spotrebu su Hondy - vlastná skusenosť 1,5Vtec vedela spraviť aj 10l ale aj 5l !!! Hocičo benzínove ma spotrebu okolo 7- a viac, 2.0l 9-a viac, alebo sa ráno preplieskaj aby si sa zobudil. A stým náhradným motorom rátaj na 100% ono to robí len tak - samo od seba sa zadrie, i slavný Strawberry156 , najvačší zastanca TS na tomto fore by kúpil motor do rezervy aj ked tvrdí že jemu to šlape, ale práve kôli tomu nemôže kludne spavať, aj jemu už možno dochadza že kúpa benzinovej Alfy bol životný OMYL. Tak ako Alfa obehla konkurenciu designom, tak ju teraz znova predbieha EXTREMNE VYSOKOU PORUCHOVOSTOU MOTOROV RADY TS !!! bez urážky,realita je realita a vždy bude platit že diesel bude mať raz taku životnost ako benzín, opak tvrdia len malý nevyburení chlapci, ktory majú potrebu zavodiť
0.55, 8. 5. 2008, odpovědětTa spotřeba 6,9 co píše Devil je fakt blbost, s tím s tebou souhlasím, každopádně s tou poruchovostí benzínů TS, bych zase tak nepřeháněl, stačí pravidelně koukat na tohle fórum, co se tady furt řeší jsou hlavně problémy s 2,4 JTD, bez urážky :-)
1.35, 8. 5. 2008, odpovědětja mam 1.9jtd 140k a spotreba mi vychadza 5.6l v meste.a to mam este dost tazku nohu
1.04, 8. 5. 2008, odpovědětalfa 166 2,4 JTD 100kW mimo mesto 5,8 realita ...a výkon no poviem ti je to dobre žihadlo- ide jak píla, treba vyskúšať...jazdil som aj 166 3,0l benzin a tiež super ...aj jedno aj druhé je super len JTD má proste nižšiu spotrebu :) to je fakt 6 proti 12... ale radosť jazdiť s jedným,alebo druhým
8.05, 8. 5. 2008, odpověděttakze Martinko, musim Ti to objasnit. V mojej alfe bije 121 KWtové srdce JTS a tie pocity su na nezaplatenie...a sam si vyrataj, ked na plnu nadrz prejdem 913 KM. Z toho 80% dialnica a podla predpisov. Vsetko je to o tom, ako si rozumies s plynom a prevodovkou.
9.00, 8. 5. 2008, odpovědětJak ja budu jezdit s moji 134KW 2.4JTD podle predpisu tak budu jezdit za 5l ale s takovym vykonem se proste podle predpisu jezdit neda a za dalsi me pomala jizda nebavi tak radsi budu jezdit za 6.5- 7.5l :-)))
10.33, 8. 5. 2008, odpovědětA za dalsi uz jsi nekdy jel v 2.4JTD ten zvuk vytoceneho petivalce je nadhera vezl jsem hodne lidi a kdybych jim nerekl ze je to naftak tak to nepoznaji.
10.34, 8. 5. 2008, odpovědětPánové má druhou 156..První jsem měl 1.8 TS, Sportpaket v super stavu..spotřeba byla kombin asi 9.5..po městě v poho 12.. Teď mám taky 156, 2004, 1.9JTD,103kw a průměr jezdím od 6 do 7 L podle jízdy i přez to že počítaž ukazuje 5-6 L..takže spotřeba 2.0TS 6.9L je scifi i mimo město..chlapy proberte se to neni ani údaj nového auta, které má vždy větší spotřebu o litr a více než uvádí výrobce. Všem mým známým žere 2.0TS okolo 10L a při razantní jízdě okolo 12-16L..to je realita.. Sám jsem s TS neměl problém, ale v testech zcela nových vozů a řádně servisovaných se několikrát stalo že motor třeba už po 110tis. km odešel a to nemluvím o špatné udržbě nímandů-nímandů olej atd.. kdežto JTD dává do svých vozů už i Opel..a tento motor byl označen jako špička mezi diesely jako TDI a diesl od BMW..dokonce je v některých vlastnostech předčil-zátah,zvuk..jen spotřeba byla vždy nepatrně vyšší..
11.21, 8. 5. 2008, odpovědětJo přesně jak říkáš je to prostě jeden z nejlepších motortu lidi si myslí že to je benzín je to prostě žrádlo jinej motor než 2.4 JTD bych do alfy nechtěl dneska jsem měřil spotřebu jezdil jsem spíš po městě a spotřeba na 100km mam 6,2 litru takže špička alfám zdar a hlavně tim naftovejm..
19.59, 16. 5. 2008, odpovědětchamry: Asi tak.. Já se taky s mojí 2,4kou vejdu podle předpisu po dálnici tj. 130 km/h do 5L/100KM....sice se 185 HP a 443 NM se moc podle předpisů jezdit nedá....ale chlapi nemusíte se mezi sebou pomlouvat a schazovat jeden druhého...a urážet se navzájem, kdo chce ať si jezdí s benzínem a kdo má rád naftu tak ať si jezdí s naftou....
11.59, 8. 5. 2008, odpovědětOno by mi to bolo úplne jedno keby tu niekto netrepal, že z 2litrovým benzínom robí spotrebu 6,9l neviem načo sisi potom kupoval auto čo ma cez 100kW ked chodíš pomalšie ako dôchodca a na druhej strane vyhlasuješ aký to má ťah "na co mi je potom ropak, ked to nema vykon, otacky a zere to o 0,3 dcl menej"
13.10, 8. 5. 2008, odpovědětMartin, nemozem za to, ze nevies ako sa spravne pouziva prevodovka a plynovy pedal...Este mi nikto nepovedal ze mam pridat, alebo ze sa mu zda ze chodim ako deda v klobouku :D
20.16, 8. 5. 2008, odpovědětto Devil: čo to je spravne narábanie s plynom a prevodovkou ??? Sám hovoríš že JTD nemá výkon ani OTÁČKY. Ale pokial chceš výkon u TS, tak musí mať otáčky a vtedy možeš zabudnúť na spotrebu čo si uviedol. A takú spotrebu čo si uviedol, možno opakujem možno dosiahneš len na dialnici (reset palub pc) a pojdeš tak max. 100-110 a ked budeš schadzať tak ti možno hodí ten údaj, ale kombinovaná musí byť daleko daleko od toho čosi uviedol, také majú iba JTD, ktoré aj využijú vykon motora do maxima. Asi ju chceš pravdepodobne predať ked tu trepeš také nezmysli
11.17, 10. 5. 2008, odpovědět"DEVILE"....někde sem četl že benzínový Alfy se po motorové stránce konstruují na ujetí zhruba 100 000kilometrů...už z výroby má motor tak velké vůle na součástkách že prostě víc kilometrů neujede...zato se ale točí jako pilka a je to v duchu závodník...to jo to ti nikdo nebere...no ale jestli máš už najeto kolem 80 000Km, tak bych se pomalu začal bát....na mojí naftě 2,4JTD z roku 1998, ano už je stařičká...mám našlapáno něco málo přes 400 000Km....a závodit se s ní taky pořád dá...to mi věř....
9.57, 10. 5. 2008, odpovědětKonstrukce motoru na 100 000 km? Pozeram ze nekdo stale zije "par rokov" spat v case Skodovky 105.
18.15, 10. 5. 2008, odpovědětdevil akoze ja to tu len tak citam ale ty si dobry duro!Vsak si napisal ze so svojou alfou urobis 913km,sice neviem ako to tak presne vies,kolko je vlastne plna nadrz?Myslis ze 60l,si na velkom omyle!!Je to o dost viac!! A tych 913 km si meral presne pokial ti auto zdochlo ci jak? No a to na com som sa pobavil je to ze si tam napisal ze 80 percent su dialnice! Ty duro vsak ja ked pojdem po dialnici 80percent tak budem mat na 1,9jtd spotrebu 5l!! To sa bere v meste a mimo mesta,to je kombinovana spotreba,nie dialnica!! Ach boze sa zobud!! To ked niekomu poviem ze 2l ma spotrebu 6,9l tak sa mi zasmeje!
16.35, 10. 5. 2008, odpovědětAhoj Alfáci! Ale jste se do sebe pěkně pustili! a pak se divíte,že se do Vás navážejí motyky. osobně si myslím,že spotřeba na 2 litru benzínu 6,9 je hodna usměvu.Já osobně jezdím za 8-9 a to jsem už strejda moc miláčka nehoním,většinou jezdím krátké,tak do 50km.Když se dá,tak rád zapomenu na 90 a trochu ji nechám proběhnout.Na jaro jsem ji nechal,at si holka užije-dali jsme si Prahu od OV .Tam 3 a domů taky za tři hodky a vzala si rovných 9l-měřeno z plné do plné.Já myslím,že je to slušné,nehledě na to,že jízda v Alfě není o spotřebě. Nějaké to deci prostě neřeším. Syn má JTD,tak si občas prohodíme Miláčky a báječně si to užíváme!! Ráno jedu kouknou na Vaši krásnou zemi a samo,že ani Alfička nepřijde zkrátka! Jedeme jí pro Remusek-to bude hudba! Nehádejme-te se a užívejme si těch svých krasavic!
21.37, 10. 5. 2008, odpovědětdevil-ked jazdis podla predpisov tak to si jazdu neuzivas-tiez niekedy jazdim na spotrebu ale len raz za cas-a 6,9litra je naozaj jazda na spotrebu na ukor vsetkeho-s alfou sa neda jazdit na spotrebu lebo to vzrusenie s jazdy vzdy zvitazi.
16.51, 11. 5. 2008, odpověděta pointa tejto diskusie ?????? akosi zanikla.. Skratka mente veci ako filtte oleje aj skor ako sa ma resp raz rocne.... vrati sa to dvakrat na spotrebe. pytal som sa chalanov maju ext box na filtre s dvojnasobnou kapacitou filtrovaneho vzduchu s chromovanymi zvodmi spotreba klesla o 1 l na 100 km odporucam ???!!!
18.20, 11. 5. 2008, odpovědětJa napr. na spotrebu z vysoka seriem Alfa je image krasa na kolesach a potesenie ked sa kokotko na Octavke obzrie s uslintanou hubou po mne.Inac 2.4 JTD a celkovo naftove motory su kvalitnejsie pretoze to su pracovne motory a tie musia vydrzat viac. Ja mam 166-ku 2.4JTD a pod 8,5l som sa este nedostal a ten zvuk motora sa fakt vyrovna aj benzinakom.
21.44, 12. 5. 2008, odpovědětsevas robo,to čo je ten ext box,kde si to videl?Neviem čo to je ale určite mi to treba,dá to aj výkon?
9.14, 13. 5. 2008, odpovědětno ja mam 166-ku 2.0 V6 turbo a priemernu mam tych 11.5. ked jazdim dianice tak do 10-10.5-a ked jazdim normalne tak dlhe cesty 8.5-9.5
21.20, 16. 5. 2008, odpovědět