Cau chlapy, vcera kdyz jsem predjizdel auto na 4ku a po predjeti tam prdnul 5ku, tak mi alfina vubec nechtela jit do otacek ba naopak pomalinku klesaly, pote kdyz jsem pribrzdoval pred krizovatkou tak mi auto chciplo a uz neslo natocit.... cirou nahodou jel kolem znamej automechanik kterej mi rekl, ze to vypada na preskocenej rozvodovej remen. Tak by me teda zajimalo jak postupovat, na co se pripravit a kolik me to tak bude priblizne stat??? Je vubec nejaka sance, ze se nepotkaly ventily??? Mam AR 156 1.8ts 106kw, rv.98 ..... predem dik za vase rady a nazory
15.55, 9. 5. 2008, odpovědětnejde natočit...to znamená co?Starter s tím normálně otáčí,jen nechce chytit,nebo starter vůbec netočí s motorem?
15.58, 9. 5. 2008, odpovědětstarter toci ale motor nenaskoci a vydava zvlastvi zvuky, rozvodak se ani nehne.... spatne se mi to popisuje jsem uplnej laik
16.16, 9. 5. 2008, odpovědětPřipra ve na velkou investici jestli je přeskočenej rozvodák ale zas se pozná jakej si alfista jestli to prodáš nebo si to necháš..třeba to nebude tak hroznýý
16.20, 9. 5. 2008, odpovědětAlebo kup cely motor, co ta vyjde lacnejsie...
19.00, 9. 5. 2008, odpovědětVentily nejsou draha vec,pokud jsou jen ty.
19.10, 9. 5. 2008, odpovědětCau chlape, me vlezla do rozvodu mys, otocil jsem klickem, rozsvitila se kontrolka motoru, pak uz to naskocilo jen kdyz jsem mel dlouho otocenej klicek a kolisaly otacky. tak jsme to odvezli do motorteku, tam zjistili tu mys a rozvodak byl preskocenej o 7 zubu!!!!vycistili, preskladali rozvody a vse je ok az do dnes, takze treba to budes mit taky v pohode,preju hodne stesti at to dobre dopadne
23.10, 10. 5. 2008, odpovědětDik... co s tim presne je a jak to vypada zjistim az v utery, takze se do te doby mohu jen modlit, aby zavady byly co nejmensi a mohl jsem tu holku moji co nejdriv zase provetrat:o)
20.26, 11. 5. 2008, odpovědětOno jde taky o to na koho kápneš v servisu. Nevím jaký máš zkušenosti ty,ale něco mi říká,že to bude drahý tak či tak.
6.57, 12. 5. 2008, odpovědětNooo tak po mesici mam zas Alfinu pojizdnou.... takze co se stalo? Preskocil rozvodak o zub, odsr@ly to uplne vsechny ventily, ktery mi krasne orazitkovaly pisty :) Nic jinyho to neodsralo.... mechanik mi tedy udelal ty ventily, rozvody - (komplet vsechny kladky, remen, vodni pumpu) a vymenil olej ..... kdyz to mel vsechno schozeny, tak jsem mu dal jeste opravnou sadu na variator, takze udelal i to..... secteno podtrzeno, vyslo me to na 18 000,-kč i s praci.... a ted k veci .... kdyz jsem Alfonse nastartoval, tak se cely auto rozklepalo jak pracka pri zdimani no hruuuza, otacky drzi cca 900 coz je v poradku ne? kdyz jsem zvedl kapotu tak jsem lekl a malem jsem ji zase hned zavrel, jelikoz motor vypadal jak kdyz mi chce utect (hrozne se klapal). Pri vyssich otackach cca 1300 se to sklidni a motor se neklepe jde hezky tise.... pri jizde je to ale neco hroznyho a neprijemnyho, kdyz zastavim na prechode nebo na cerveny a motor jde na volnobech, tak si pripadam jak kdyz mam riti vibrator je to hrozny, zatim to resim tak ze pri zastaveni tocim motor a pripadam si jak blazen, pred zavorama budu motor radsi vypinat:) Ale co je taky spatny a asi to patri k tomu, je to ze kdyz jedu rychlejc rekneme trebas 90 a pustim nohu z plynu tak to taky desne cuka ale v pomalejsich intervalech cca co vterina tak cuk-cuk-cuk..... je to des a v takovym stavu nemam vubec z te jizdy radost jako driv, ale odpor, ja k kdybych jezdil z feldou:,o(( Poradi nekdo cim to muze byt???? Prosiiiiiiiiiiiiiiim prosiiiiiiiiiiim :O(
21.27, 16. 6. 2008, odpovědětno vypadá to že to odsralo i víc věcí než jen ventily. asi máš ohlou kliku, chce to rozhodit srovnat a vyvážit. V žádném případě nejezdi!!!
21.55, 16. 6. 2008, odpovědětnebo špatně nastavené rozvody
22.02, 16. 6. 2008, odpovědětTy voe tak si vyplazl 18 koliku, tak proc to nejdes tomu mechanikovi omlatit o hlavu a zbytecne to jeste tejras? Chlape tohle tedy nepochopim.
23.20, 16. 6. 2008, odpovědětMechanik ti měl udělat komplet opravu celého motoru. Jestli ti toto neřekl tak bych mu to reklamoval. Ja bych to auto v takovém stavu ani nepřevzal. Okamžitě to dej někomu jinému a né tomu řezníkovi.
20.33, 17. 6. 2008, odpovědětTak to ti říkám taky okamžite přestan jezdit a reklamuj to ja koupil AR 156 před půl rokem a ta mela ten samej problem s motorem a oprava i s praci stala 60000 takze to co jsem ušetřil na aute jsem vrazil do opravy takze ten tvůj servisák tomu moc asi nerozumí a ty jsi blazen zes to auto od nej vzal v takovem stavu a ještě snim jezdis to ti to může kleknout celí myslím že kliku budeš mit s ohybanou určitěale to měl vše přemeřit ten kdo ti dělal tu opravu a na opravě motoru vůbec nešetři protože pak tě to vyjde ještě dráž pokud to neuděláš najednou všechno protože si tím zničíš nové díli které jsi tam předtím dal tak zatim a písni jak jsi dopadl
11.21, 18. 6. 2008, odpovědětPokud jeden z válců špatně funguje v režimu volnoběhu, motor může lehce vibrovat. Po zvýšení otáček se tato vibrace vytrácí.
16.24, 18. 6. 2008, odpovědětZdeněk:Jestly poletí tak řekni a bych ho šel chytat (-: jinak ať ti to víde ....
21.45, 20. 6. 2008, odpovědět