Čau, mam problem s tim, že mi u odstavené alfy něco žralo baterku. Měřil jsem to a v klidu to bralo 2,5A. Postupně sem vypojoval pojistky a zjistil jsem že to je pojistka ktera chrani el. otvirani oken a central. Nevíte v čem by mohl být problém? Všechno normálně funguje, akorat si to ma takevy odber, že mi to vybije baterku do 2 dnu.
15.00, 2. 12. 2006, odpovědětporadíte někdo?
10.46, 3. 12. 2006, odpovědětRaz sa mi nieco podobne stalo a este v aj v zime :( Baterka po noci bola uplne na nule.. a bolo to rele, ktore blblo a asi ostalo nejak spojene, cim to cele skratovalo.. skontroluj si rele, co su pri baterii, je to myslim rele centralu.
11.00, 3. 12. 2006, odpovědětbez měřáku to zjistíš dost těžko, ale pokud ho máš tak si zjisti spínací a rozpínací kontakty (no-spínací,nc-rozpínací), tak je to většinou značené, nebo je tam liniový nákres kontaktů, který odpovídá klidovému stavu relé, no a když je cívka rélé buzena bývají to kontakty (A1,A2) nebo v SS soustavě (+ a -), tak se ti tyto kontakty musí přepnout do inverzního stavu a při odpojení buzení se ti vrátí. Kontakty si buď měřákem prozvoníš, nebo si změř vstup a při sepnutém kontaktu musíš mít výstupní veličinu stejnou. Pokud by byla nějaká ztráta tak máš vypálené kontakty no a pokud zase při rozepnutém kontaktu naměříš něco jiného než 0 V tak máš stavené kontakty a to bude asi tvůj případ.
21.09, 3. 12. 2006, odpovědětta spotřeba se mi nějak nezdá pomalu 0,5 A. Představ si, že když máš baerii 60 Ah tj. že ti dá 60 A 1 hodinu, nebo 1A 60 hodin tj. v tvém případě přez 120h, takže asi tak za 5 dní bez jízdy odvaříš i dobrou baterii. Vyzkoušej toto: odpoj kostru a mezi baterii a kostru vlož sériově ampérmetr. Tak budeš moct nepřetržitě sledovat spotřebu, no a pak postupně vše odpojuj vytahováním pojistek dokud ti ta spotřeba neklesne na přijatelnou mez, tak najdeš viníka a pokud vše odpojíš a proud neklesne, tak někde bude svod na kostru, myslím tím proražená izolace kabelů, můžou být i zaoxidované konektory atd., ale to je nejméně pravděpodobné pokud to nemáš bourané.
2.30, 4. 12. 2006, odpovědět