Omlouvám se předem že se to netýká A. 156 ale... Mám vyhlídnutou Alfu 146, ale je v ní motor 1.6 boxer.Koupili byste si A. s timto motorem(myslím verzí boxer) ? Proč ANO (proč NE) ? Díky za vaše názory...
19.17, 6. 12. 2006, odpovědětBoxer se montoval tusim do roku 96, potom uz jen Twin Spark. Nechci tady placat kraviny ale radsi bych sel do novejsiho TS. Sam jsem mel nekolik let 146 1.4 TS a auto nemelo jedinou chybu, navic 1.4TS ma 103PS, asi jako ten 1.6 Boxer.
13.10, 8. 12. 2006, odpovědětTy stary boxery byly takový jebky ale jely jak šílený kam se hrabe TS ( i když to na tom s tou životností taky není valně ) (a ted se neuražte ale co si budem namlouvat)
18.29, 10. 12. 2006, odpovědětNemyslím si, že by boxery jely jako šílený oproti TS, stačí se podívat na 145/146 a srovnat boxer s twinsparkem. Třeba v 33 jely boxery výborně, protože 33 vážila o dva až tři metráky míň než 145/146 a to je pořádnej handicap. Twinsparky mají vyšší výkon, vyšší krouťák s lepším průběhěm a menší spotřebu. Boxer má výhodu pouze v nižším těžišti a charakteristickém zvuku, ale jinak je TS ve všem lepší. Spolehlivost je u boxera asi o něco málo lepší, ale TS je složitější, takže se není čemu divit.
20.30, 10. 12. 2006, odpovědětJo ano, nostalgie, ale vracet se zpet o vic nez dekadu kvuli necemu co nejspis ani nebylo lepsi je diskutabilni. Otec mel 3 ruzny Alfy 33, vsechny boxery, jeli dobre ale nemyslim si ze jsou lepsi nez TS-ky. Ono ted se uz nejakou dobu montuji novy motory od GM do novych Alf a rikaji ze uz prej nemaji tak dobrej zvuk (coz je velka skoda) ale zase na druhou stranu verim ze ty motory od GM budou lepsi nez TS. Vyvoj jde dopredu no...
8.43, 11. 12. 2006, odpovědětJásný vono není boxer jako boxer ale četl sem že ty verze 96 a 103 kw (1,7ma) jeli jako šílený že se na ně TS nehrabou ani v nejmenším ale prej se hrozně sraly . A někde sem četl že nějakej kluk s 1,7 v AR33 udelal na sprintech AR GTV 3.0 a to už je nářez ale na vlastní oči sem to neviděl
19.22, 11. 12. 2006, odpovědětMám 33 1.7 16V a nevím o tom že by to byly jebky!!! Za 4 roky 0 poruch!!!! A jede určitě víc než TS. Kolik koní má 1.7 16v boxer?? Kolik má koní 1.8 TS??? A jsme u toho. Boxer má víc koní a lepší zvuk... A na sprint 2.0 16v TS nemá na 1.7 16V boxer. Takže opatrně na to slyšel jsem že to a ono.... atd
11.21, 1. 4. 2007, odpovědětja se ted zacnu bat 33 1.7, vzdy kdyz ho uvidim pred sebou radsi nebudu predjizdet :)
18.51, 1. 4. 2007, odpovědětBoxer ve 33 16V má 129 koní ve verzi s katem. 1.8TS má 144 koní. Boxer má maximální krouťák 156 Nm pri 5000 otackach, TS má 169 Nm pri 3500 otackach, taky průběh krouťáku je u TS podstatně lepší. Je to pochopitelný, protože TS má proměnný časování ventilů, proměnnou délku sání a dvě svíčky na válec. Tvoje 33 s boxerem je živější než 1.8TS ve 146/156 jen díky váze, kterou má o tři metráky menší. Jinými slovy, kdybys dal do 156 boxera místo twinsparka, tak bude to auto bude mnohem horší než s twinsparkem. Proto je ve 146/156 lepší TS než boxer.
9.26, 2. 4. 2007, odpovědětJednu 33 s boxerem 1.7 16v v nejvýkonnější verzi jsem měl a byl to masakr, auto jelo jak splašený, s tím se snad ani pomale jet nedalo...Bez přehánění, neměl na mě ani trojkovej bavorák s dvoulitrovým motorem. A zvuk, fantazie, rád na to auto vzpomínám. Měl jsem je ovšem jenom tři měsíce, takže nějaký poruchy jsem neměl...
6.11, 2. 4. 2007, odpovědětto je bomba do toho bych šel, alfí boxer to je super bomba....
8.40, 2. 4. 2007, odpovědětpresne jak bolo povedane boxery su alfa klasika a na tu dobu to boli super masiny, obrovska vyhoda boxerov v 33kach bola nizka vaha a super nizke tazisko, neviem ci to uz bolo vzmlatene to co som sa ja viezol, ale jedno fakt ze ten chod toho boxera je na volnobehu dost traslavy, ale jedno je iste to afto islo, 1,4boxer v 33 ke nema problem tlacit do kopca obycajny seriovy atmosfer 2.0. mame to odskusane, nevravim o Vtec a pod... co sa tyka obycajn..
11.08, 2. 4. 2007, odpovědětMam 33 1,4 boxer s 90 koňma a sport sání. Musím dat zapravdu kolegovi zo Šlovenska skrze ty dvoulitry. Do kopce jsem držel krok s C5 HDI. Neujela mi. Tyhle motory na svojí dobu prostě bomba. Mam najeto 157 000 a NO PROBLEM. Udržbu provadím od 110 000 každých 10 000 km. Oproti 1,4 T.S. má podle mě jen jednu výhodu. SPOTŘEBU! 145 1,4 T.S. ma muj dědek a nedostal se pod 9 litru. A to jezdí důchodcovsky. Takže fakt pomalu. Jízdní vlastnosti jsou o malilinko lepší v boxeru 33. Ale je to tou vahou. Nicméně 1,4 boxer ve 145 ma o litr až dva litry spotřebu stejně nižší než 145 1,4 T.S. Takže kdyby si měl Čech vybrat s těhle dvou Taliánskej motorů? A spolehlivost je jasně na straně boxera. Vždyť na něm není nic složitýho. 8 ventilů 4 svíčky 4 vstřikovače 2krat OHC rozvod. Samozřejmě technika musí v před ale určitě né ve šlépjejích AR T.S.
12.37, 12. 6. 2007, odpovědětZdravím všechny znalce a odborníky. Mám dotaz na AR 146 1,6 boxer. Jde mi jen o převodovku. A sice jestli náhodou v tom není ještě převodovka používaná ve 33. Je vám jasný proč se ptám. Mám 33 1,4 box a chci 146 1,6 box. Motor boxer zboňuju je fakt bomba. Po všech stránkách. Jen už chci konečně normálně z 1. na 2. přeřazovat. Tak mám strach abych neměl to samé v bledě modrým. Dík
11.50, 13. 6. 2007, odpovědětKolik váží C5 HDI a kolik 33 boxer? Proč pořád srovnáváte jabka a hrušky? Váha je alfa a omega jízdních vlastností, zvyšováním váhy se vše zhoršuje. To, že chlastá TS o litr až dva míň než boxer se mi teda vůbec nezdá, to jsi měřil jak? Boxer byl dobrý v 33, ve 145/6 se ale imho už nechytá....
22.49, 13. 6. 2007, odpovědětAha kolega neumí číst kdyby sis to přečet normálně tak se dočteš že zmiňuji i tu váhu a dále pak jsem psal že BOXER 1,4 ve 145 je papírově a vyhledal jsem si že i reálně,méně žízivnější než 1,4 T.S. ve 145. Boxer je samo ve 145 o něco línější. Boxer 90ps T.S. 103 ps Reálná spotřeba naměřena nejmenovanou agenturou činila v 1,4 T.S. 9,5l/100km !!!!!! A ty mouchy v T.S. variator apod. je s tím dost problémů co jsem se koukal co majitelé T.S píší. Říkám jen kupředu!! Ale ne ve stopách T.S. !! Jen můj názor s pohledu automechanika. Nic víc.
10.29, 14. 6. 2007, odpovědětKolega číst umí, jen mu připadne informační hodnota toho, že o několik metráků lehčí boxer držel krok s C5 HDI nula nic. Průběh krouťáku u TS je asi takový, že na hodnotě, kde TS začíná, boxer končí. Boxer tedy možná při klidné pomalejší jízdě bude žrát míň, při dynamické jízdě ovšem se bude muset daleko víc točit než TS a spotřeba půjde nahoru. Nevím, jak jezdí tvůj děda, ale důchodci obyčejně jezdí pár kiláků sem, pár tam, skoro pořád se studeným motorem a pak jim to prostě chlastá. Co to je reálná spotřeba naměřená jednou agenturou? Já s mým 1.8TS můžu po městě na couračkách jet za 12l (i když se mi to ještě nepovedlo) a průměr mám 8,8. Navíc mají modely s boxerem oproti TS problémy se synchrony v převodovce, protože holt musí častěji řadit a točit. Jediná nevýhoda TS oproti boxeru, kterou uznávám, je spolehlivost, ve všem ostatním je imho lepší TS.
15.44, 15. 6. 2007, odpovědětApeloval jsem u kolegy na tu spotřebu kterou prohodil. Ale OK. A když se ty moje nazory všechny sečtou ,jsem ten AR, tak zjistíš, že jsem uznal plus u boxera jen tu spolehlivost a spotřebu. Nicméně musíš uznat že T.S. není kdejaký technický průlom. A když srovnáš konkurenty se stejným objemem a rokem výroby tak T.S. zaostává jak ve spolehlivosti tak HLAVNĚ spotřebou. V čem většinu poráží je výkon.Samozřejmě na úkor té spotřeby. Ale to 80 % čechů, podle mě, dá přednost spořivému motoru.
18.14, 15. 6. 2007, odpovědětAno, spolehlivost boxera uznávám. Jenže u boxera není variátor, neměl proměnné sání, vyvažovák, atd.. prostě TS je složitější, takže má logicky i menší spolehlivost. Co se týká elektroniky Bosch, tak ta se u boxeru s..e úplně stejně jako u TS. Jinak TS jako jeden z mála motorů dokázal konkurovat a i porazit BMW stejného objemu, jejichž motory jsou imho jedny z nejlepších ne-li nejlepší ze sériově vyráběných.
10.57, 12. 7. 2007, odpovědětAhoj zdravím všechny účastníky diskuze o motoru boxer ANO či NE. Prosím vás o nahlednutí na internetovou stránku PORADNA:Alfa Romeo 146 (stačí zadat do vyhledavače.) Zajimal by mne váš názor na tuhle stránku resp.obsah této stránky. Mne osobně zaujala a zajímalo by mne z čeho autor té stránky čerpal.
11.50, 17. 6. 2007, odpovědětSouhlasím s tou stránkou resp. s autorem ty odpovědi T.S. je omyl celý automobilky Alfa Romeo. Zlatý boxery.
14.00, 28. 6. 2007, odpovědětV čem jsou omyl? Dej si boxera do 156 a uvidíš, jak Ti to (ne)pojede. TS motory si pokazily reputaci tím, že chlastaly víc oleje než ostatní motory, což v kombinaci s ignorantským majitelem, který nekontroloval hladinu, byl problém. To ale nic nemění na tom, že boxery svými parametry už na těžší auta než 33 nestačily a tak jako tak musely být nahrazeny něčím jiným.
10.47, 12. 7. 2007, odpovědětteda panove ja jen zasnu nad vasimi nazory jestli motor boxer do auta jo nebo ne.motory do ALF ROMEO uz delam 10.let ,vetsinou generalkuju zadrene klikove hridele a potkane ventily a jak u boxeru tak i radaku.vsechny tyto poruchy maji jednoho jmenovatele-lajdactvi majitelu techto vozu.takze nazor toho mladika ze boxery jsou sracky je hovadina.vzdyt je maji i vozy PORSCHE.ja osobne jsem mel dve 33-1.7 8v uz bez rozdelovace privezene ze Švýcar malo jete a motory sli nadherne mel jsem je 6.let a zadne poruchy nebili nebot jsem delal pravidelnou udrzbu. nyni mam 146 1.8 ts a srovnavat tyto dva vozy nelze nebot kazdy ma sve pro a proti a fakt je jeden ze tak nadherny zvuk a zatah motoru mel jen boxer.jsem pisny nato ze mam vuz ALFA ROMEO muj telefon 723538714
14.34, 10. 7. 2007, odpovědětSouhlasím s lajdáctvím majitelů, rovněž souhlasím s tím, že boxery nejsou sračky. Nesouhlasím ale se zátahem boxeru, protože zátah má větší TS a to tak, že podstatně. Boxer těží z toho, že 33 byla mnohem lehčí. Ve 146 už se boxer nechytal, proto tam začali dávat TS.
10.39, 12. 7. 2007, odpovědětJestli můžu přihodit jeden laický názor: Doma mám 145 1,6 boxera - 77 kW, má nalítaných přes 150000 a koupili sme ji za 35000 korun, je to rok 1996 a máme ji asi 3-4 měsíce a zatím, super!!Motor šlape jak hodinky, všecko je v pořádku, jen je znát věk na laku atd..ale motorově super...sice si vezme těch 7 litrů,ale stojí to zato, měl sem tu čest i s 1,4 T.S. je to něco jinýho, určitě lepšího, ale ta cena 35000, je super, a ten boxerek šlape a sme spokojeni, i když nejde tolik za plynem jak T.S. ,ale to se vyrovná tím zvukem a pocitem, že máš podkapotou něco jinýho než ostatní:)...
16.14, 10. 7. 2007, odpovědětzdravim.mam AR 146 1.6i BOXER cca 3 měsíce,byl sem s ní spokojen ten první měsíc,teď sem mel mensi ubytek oleje a odnesly to ventily a vačka a to je dodt drahy.jinak nevim mam to chvili.
23.06, 16. 4. 2008, odpovědětprodám 146 1,7 16v boxer viz tlachání
20.00, 17. 4. 2008, odpovědětzdravim vsecky..mam asi v pr... klikovou hridel..a nevim kde ji nejak levne sehnat pomuzete mi??a chtel bych to i prodat..
19.29, 28. 4. 2008, odpovědětBoxer -jediný spolehl motor na 146.ce...prevodovka treba me trpi, tj vec druha
0.13, 29. 11. 2008, odpovědět