Zdarec, nemate nekdo po ruce programek na diagnostiku, ktery zvlada pripojeni OBD pres USB.Co mam, to vyzaduje fyzicky COM port a ten bohuzel na notasovi nemam, takze jsme koupil USB/OBD kablik.VAG na tom maka spolehlive, ale sehnat neco na alfu, aby to jelo pres virtualni COM je problem... :o(
10.09, 30. 6. 2006, odpovědětPokud mas opravdu ovladač ktery ti udela virtualni com port tak na nem jde soft kterej vyzaduje hardver COM port.Staci vedet jakej COM ti tam virtualne vytvori (COM1 , 2, 3, 4 atd).
11.42, 30. 6. 2006, odpovědětto mam .. mam soft, ktery je www.alfa145.co.uk/obd.html a ten vyzaduje HW COM. proste HW COM neni to co virtualni. bohuzel. VAG taky funguje az od verze 4.09 na USB.zbytek proste pristupuje na COM pres svuj ovladac - jako skoro vsechno.(v tomhle jsou ty programy,k moji smule, prasacky napsany :o( )pro HW porty je hodne software, ale pro USB neni skoro nic . Jo, Alfadiag funguje.Kazdopadne v demoverzi jde jen snimani otacek a teplota motoru.nic vic. jinak mam 156 1.8TS
23.34, 30. 6. 2006, odpovědětredukce USB - COM za nejaky 4kila
10.37, 1. 7. 2006, odpovědětkabel imituje COM port ... zkracene ... SW musi pristupovat na COM port pres API, pokud na nej pristupuju primym volanim 3F8h atd ... tam nepomuze zadna redukce USB >COM .. proto shani SW, ktery je napsany regulerne pod Windows API.
16.21, 1. 7. 2006, odpovědětkupoval to u me borec, kterej to chtel na notas do servisu na diagnotiku, tak to asi jede, tak nevim
18.33, 1. 7. 2006, odpovědětOK, kdyz se mrknes, tak ty vsechny kabely obsahuji redukci USB/COM , protoze chipy v nich (FTDI, MAX232, ELM) komunikuji pomoci signalu DTS, RTS atd.
1.07, 2. 7. 2006, odpovědětnazdar alfaci, mam obrovsky problem a neviem co s tym... kupil som alfinku 156, 2003, 1.9jtd, facelift z nemecka.. ale ked som pretocil klucom v zapalovani, tak sa nic nedialo s displejom na palubovke [infocenter] tak som sa na to pozrel a zistil som ze je odpojeny... tak som ho zapojil a bohuzial po nastartovani mi ukazuje motor control system failure go to dealer. tak som siel na diagnostiku ze co to je a typek mi povedal ze to budu kluce ze to treba len prekodovat kluce... tak som doniesol oba kluce a po hodine mi povedal ze to klucami nebude, ze sa nemoze spojit s ECU riadiacou jednotkou. ze skontroloval poistky a ze secko dobre... tak povedal ze nevie co to moze byt. ze bud je odpalene neco alebo odpojene hm? tak pisem Vam alfistom ci niekto mal skusenost s takym niecim alebo popripade ci niekto tusi co by to mohlo byt... vopred vam dakujem moc
17.17, 22. 1. 2009, odpovědětodkial si ?
12.26, 23. 1. 2010, odpovědětja som skusal cez vag vypisalo mi to ze kabel komunikuje a mal by fungovat ale neviem volako to nejde
18.35, 22. 1. 2009, odpovědětZdarec,nemáte nebo neznýte někdo program na diagnostiku??
19.08, 22. 1. 2009, odpovědětTaky jsem hledal a řešil a nakonec jsem koupil origo Alfadiag.. zase tolik Eček to není .. prostě na JTD je to problém. Soft na benzín je v pohodě ale ta ropa.. chjo
13.00, 24. 1. 2010, odpovědětTo byl příspěvek ode mne ..
13.01, 24. 1. 2010, odpovědětnevíte, kde se dá koupit soft alfadiag? nebo nějakej jinej dobrej program? a funguje to s kabelem přes USB? díky za rady
19.50, 8. 2. 2010, odpovědětAhoj a máš váhu aj lambdu original bosch
8.38, 9. 2. 2010, odpovědětKUPIM VAG KABEL NA ALFA ROMEO
21.34, 17. 2. 2010, odpovědět