Zdar 156ky.Mam takovej dotaz.Nedávno jsem zjistil,že mi zmé 156 2.0T.S. r.2000 sákne ze spoda maličko olej.Je to na té staněco je baterka.Mám ze spoda plastový kryt tak nebylo nic vidět.Bude to teda asi opravdu jen maličko.Jen je to tam trochu mastné a trochu i na tom plasu.Tak se chcy zeptat co stím a co to zbůsobuje?Máte někdo zkušenost?Mam jeto 73tis i podle diagnotiky.
16.43, 12. 12. 2006, odpovědětTipuju netěsnost na převodovce, vcelku běžný problém. Pokud je to pár kapek, tak s tím nemá cenu nic dělat. Pokud to kape až skoro u motoru, tak by to mohlo být gufero na klice a muselo by se vyměnit.
16.56, 12. 12. 2006, odpovědětděkuji za reakci!!!No ale to gufro by se jistě nějak projevilo jinak né??????Myslim teda než jen tím kapáním.Nějaky zvuk nebo něco podobneho? Všimnul jsem si teda,že při chcipáni motoru a jeho nasledném dotačení--- to jen tak maličko lehce hvizdne.Asi klika nebo co.Ale měl jsem za to ,že to u tohoto moturu je normální jev.Jyné problémy neregistruji.
21.36, 12. 12. 2006, odpovědětGufero je hřídelové těsnění, zvukem se neprojeví. Pokud by bylo špatné, tak by kapal olej kolem krycího plechu spojkového koše mezi motorem a převodovkou. Zkus se ještě jednou na to mrknout, odkud to přesně kape. Ale jak jsem psal, tipuju tu netěsnost převodovky, mám ji na autě taky lehce mastnou.
23.42, 12. 12. 2006, odpovědět